Valikko
Maailmanympärimatka / Thaimaa

Hua Hinin uusi Bluport -ostoskeskus

Olen viettänyt Hua Hinin talolla marraskuuta nyt kahtena vuonna ja olen aika varma, että palaan vielä takaisin. Tänä vuonna loma oli, jos mahdollista, vielä leppoisampi kuin viime vuonna. Lähelle on nimittäin auennut uusi täyden palvelun ostoskeskus, joka paransi alueen palveluita suuren harppauksen! Vuokraamamme talo, josta voit lukea artikkelissani Esteetön talo Thaimaassa, sijaitsee muutaman kilometrin päässä Hua Hinin keskustasta. Sijainti on hyvä, sillä alue on rauhallinen, mutta silti lähellä on tärkeimmät palvelut, esimerkiksi muutama ravintola aivan vieressä. Invavarusteinen auto ja kuljettaja ovat käytössä aina tarvittaessa, mutta ainoa asia mitä vuoden takaisella lomalla kaipasin oli kunnon ruokakauppa. Sellainen, johon voisi mennä myös ilman autoa. Muutaman sadan metrin päässä talolta on 7-Eleven, mutta sen valikoima on rajallinen, eikä sinne pääse pyörätuolilla.

Uusi Bluport -ostoskeskus on täydellinen. Sinne on matkaa talolta noin 900 metriä suoraa tietä. Sellaista, jonka reunassa uskaltaa huoletta kulkea. Sivuoven sisäänkäynnillä, joka oli lähimpänä meitä, oli ramppi. Myös pääkadun puoleisella pääsisäänkäynnillä on esteetön sisäänkäynti. Suurin osa asiakkaista tulee paikalle skootterilla, mikä on helppo havaita skootteriparkkia vilkaisemalla. Bluport on jättikokoinen, erittäin siisti ja tyylikäs. Siellä on tilaa liikkua, tilavia hissejä on useampia ja joka kerroksessa on tavallisten vessojen lisäksi myös inva-wc. Kaupat ovat monipuolisia ja joukossa on paljon myös liikkeitä, joita ei ole länsimaissa. Tuttu H&M toki löytyy täältäkin. Thaimaan markkinakojujen hintoihin täällä ei päästä, mutta halpojakin ostoksia voi tehdä, erityisesti alakerran tunnelmallisessa Port walkissa, jossa on paljon pieniä liikkeitä. Ravintolatarjonta Bluportissa on erittäin runsas. Gourmet Market on ruokakauppataivas, josta löytää aivan varmasti etsimänsä. Kassalla ostokset pakattiin valmiiksi kasseihin parhaimmillaan viiden työntekijän voimin. Kauppojen lisäksi Bluportissa on muun muassa elokuvateatteri ja iso lasten leikkimaailma. Menehän katsomaan! Tässä esimakua lyhyen videon muodossa.

IMG_2867

IMG_2939

IMG_2936

Lisää esteettömästä Thaimaasta

Esteetön talo Thaimaassa

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply