Valikko
Australia / Hotellit ulkomailla / Maailmanympärimatka

Huoneistohotelli Mantra on Kent Sydneyssä

Sydneyn majoitustarjontaa selatessa käy hyvin nopeasti selväksi kaupungin hintataso. Halpaa hotellia hyvällä sijainnilla on aikalailla mahdoton löytää. Minä asetin hakukriteereiksi kohtuullisen hinnan ja loistavan sijainnin lisäksi tietenkin esteettömyyden, mahdollisuuden kolmen hengen majoitukseen sekä oman keittonurkkauksen ja erittäin mieluusti pesukoneen, sillä takana oli Sydneyyn saapuessamme jo lähes viisi viikkoa reissua ja valmiita aamiaisia. Tällaisia huoneistohotelleja löytyy Sydneystä kiitettävästi.

Mantra on Kent oli listallani alkuvaiheessa, mutta se vaikutti liian kalliilta. Adina Apartment Hotel Sydney oli yksi toiveeni, mutta heidän ainoa esteetön huoneensa oli kahden makuuhuoneen huoneisto, joka siis maksoikin kahden makuuhuoneen huoneiston verran. Sama vain kahden hengen makuuhuoneen tarjonta löytyi Veriu Suites Camperdownista, joka muuten vaikutti kivalta. Nämä olisivat maksaneet useamman satasen yöltä. Onneksi heinäkuun lopussa palasin Mantra on Kentin sivuille ja näin erittäin kauniit sanat: MEGA SALE. Laitoin viestiä ja sain kuulla, että kaksi yhden makuuhuoneen esteetöntä huoneistoa on vielä vapaana toivomanani ajankohtana. Mega Salenkin aikana yhden yön hinnaksi tuli 182 euroa, mutta niin se vain tuntui siinä kohtaa halvalta muiden vaihtoehtojen jälkeen. Tarjoukseen kuului muuten lisämaksullinen langaton netti kolmeen laitteeseen sekä huoneessa odottanut viinipullo. Tein varauksen netissä marraskuulle, 11 yöksi ja lähetin vielä perään sähköpostin, että huomaavat toiveeni esteettömästä huoneesta.

IMG_1625

IMG_1629

IMG_1631

Perillä meitä odotti huoneisto, jossa oli tilava olohuoneen ja keittiön yhdistelmä, makuuhuone ja iso kylpyhuone. Olohuoneen sohvasta sai vuoteen yhdelle, mikä oli hyvä, sillä muutaman yön ajan asutimme huoneistoa kolmistaan. Keittiö oli hyvin varusteltu ja oli ihanaa tehdä erityisesti aamiaiset itse. Sydneyn ravintolatarjonnan edessä emme hyödyntäneet keittiötä lopulta ruuanlaittoon kovinkaan paljoa… Kylpyhuone oli ihanan tilava, suihku oli hyvä (käytin suihkutuolina parveketuolia, mutta suihkussa oli myös seinästä taittuva leveä ja tukeva istuin) ja mikä parasta: pesukone toimi! Respasta pyytämällä saimme kuivaustelineen ja pyykit kuivuivat parvekkeella lähes päivittäin. Parvekkeelle oli molemminpuolinen kynnys eli sinne en päässyt edes ramppini avulla. Maisemat eivät olleet kummoiset, lähinnä viereisen talon seinä. Makuuhuone oli lähtökohtaisesti hieman ahdas, mutta saimme sängyt mahtumaan lopulta toistepäin, mikä toi huomattavasti enemmän tilaa (yllä olevassa kuvassa vielä alkuperäisessä muodossaan).

IMG_1632

IMG_1634

Vaikka huone oli kuin asunto, palvelu oli hotellitasoista. Vastaanotossa oli ympäri vuorokauden henkilökuntaa ja siivooja kävi päivittäin. Hän myös tiskasi tiskimme ja täydensi pyykinpesuainevarastoa. Hotellissa oli aamiaisravintola ja lisämaksullisen aamiaisen olisi voinut halutessaan ostaa. Iltaisin aterioita olisi voinut tilata huoneeseen, mutta tätä emme kokeilleet. Tilavat hissit veivät kerroksiin. Ulko-ovet eivät auenneet itsestään.

IMG_1620

Parasta Mantra on Kentissä oli sen sijainti keskellä CBD:tä eli bisnesaluetta korkeine taloineen. Sadan metrin säteellä on useita ravintoloita ja kahviloita, isoon ruokakauppaan on noin 500 metriä. Darling Harbour avautui aivan hotellin takana. Darling Harbourissa on tunnelmallinen satama, paljon hyviä ravintoloita ja Harbourside ostoskeskus. Alueella on myös paljon yöelämää ja erilaisia tapahtumia. Rauhallinen Chinese Garden of Friendship sijaitsee niin ikään lähellä ja Darling Harbourista lähtevät lautat muun muassa valasretkille. Sydney Tower ja sitä ympäröivät ostoskadut Pitt Street ja George Street sijaitsevat noin 450 metrin päässä. The Rocksiin, Circular Quay ja Sydneyn oopperatalo sijaitsevat noin 1,5-2 kilometrin kävelymatkan päässä. Suosittelen tsekkaamaan tämän vaihtoehdon ja päivän tarjoukset Sydneyyn suunnatessasi!

IMG_1615

IMG_1616

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply