Valikko
Hotellit ulkomailla / Islanti / Maailmanympärimatka / yhteistyö

Hyvä valinta: Icelandair Hotel Reykjavik Marina

MY-matkan Islannin osuutta suunnitellessani kävin läpi monta eri vaihtoehtoa majoituksen suhteen. Halvan hotellin löytäminen Islannista on oikeastaan mahdotonta, esteettömän onneksi paljon helpompaa. Suunnittelimme myös ystäväni kanssa hetken aikaa majoitusta joka yö eri hotellissa roadtrippimme varrella, mutta päädyimme lopulta helppouteen eli siihen, ettei tavaroita tarvitse kantaa koko aikaa mukana. Tämä oli hyvä ratkaisu, sillä Reykjavikista pystyi hyvin tekemään päiväreissuja ihaniin paikkoihin. Icelandair Hotel Reykjavik Marina päätyi valinnakseni seuraavista syistä: Esteetön huone, loistava sijainti, kohtuulliset hinnat moneen muuhun saman alueen samantasoiseen hotelliin verrattuna sekä persoonallisuus. Kolmen päivän perusteella valintani osui nappiin.

IMG_0196

Hotelli sijaitsee Reykjavikin satamassa. Vieressä on joukko ihania kalaravintoloita (kuten Kopar, jossa söin parhaan kala-annoksen ehkä ikinä!), Reykjavikin keskusta avautuu heti parin korttelin päässä ja parhaisiin kauppoihin ja kahviloihin on noin kilometrin matka. Satamassa on myös ihan oma tunnelmansa. Meillä oli koko oleskelumme ajan auto käytössä ja 100 metrin säteellä hotellista oli paljon maksutonta pysäköintitilaa. Hotelli itsessään on vanha maalitehdas, josta on kunnostettu persoonallinen ja tarinoita sisältävä hotelli. Rosoinen rakennus yhdistettynä moderniin islantilaiseen sisustukseen sekä moniin pieniin yksityiskohtiin synnyttävät hotellissa kiehtovan ja kotoisan tunnelman.

IMG_0084

IMG_0085

IMG_9791

Esteettömiä huoneita hotellissa on useita. Meidän sijaitsi kolmannessa kerroksessa ja ikkunasta oli näköala satamaan. Vain päivää ennen tuloamme ikkunasta olisivat näkyneet upeat revontulet. Huone oli sähkärilleni tarpeeksi tilava, siellä oli kaksi erillistä sänkyä, työpöytä, pieni sohva sekä hauska neliön mallinen kylpyhuone, johon oli liukuovet. Kylppärin lavuaari oli hankala, sillä sen alla ei ollut kunnolla tilaa jaloille. Huoneen seinällä oli kivoja faktoja rakennuksen historiasta ja merellisyys näkyi sisustuksessa. Esteettömän huoneen voi varata ottamalla hotelliin yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse, nettisivuilla huone ei ole varattavissa.

IMG_0067

IMG_9710

IMG_9711

IMG_0079

Hotellin ravintola ja baari Slippbarinn toimii ennen kaikkea paikallisten kohtaamispaikkana. Paikka on tunnettu drinkeistään ja etenkin viikonloppuisin baari on yksi Reykjavikin suosituimmista aloituspaikoista illalle. Testasimme sekä ruoan että drinkit hyvällä menestyksellä. Pieneen nälkään suosittelen erityisesti kalatacoja. Myös aamiainen ravintolassa oli erinomainen. Se ei niinkään ylpeillyt runsaalla vaihtoehtojen määrällä, vaan enemmänkin laadulla. Perus leipien ja leikkeleiden lisäksi pisteeni saivat erittäin hyvä munakas, paikallinen rahka eli skyr ja suussasulavan herkullinen porkkanakakku. Aamiainen tarjoiltiin ravintolan ylätasolla, jonne meni portaiden lisäksi porrashissi, joka toimi hyvin (ja porrashissiksi nopeasti!) ja jota henkilökunta oli tottunut käyttämään. Kääntösäde hissistä ylätasanteella poistuttaessa oli kuitenkin sen verran pieni, että se ei toimisi omaa sähköpyörätuoliani isomman tuolin kanssa. Pöytiä on myös alatasanteella, jos ei hissiratkaisu toimisi, mutta silloin ei pääse itse katsomaan valikoimaa.

IMG_0075

IMG_0077

Icelandair Hotel Reykjavik Marinaan tullaan viihtymään. Se on omiaan pitkän luontonähtävyyksillä vietetyn päivän jälkeen. Kädet saa lämmitettyä aulassa avotulen luona ja hotelli on täynnä pieniä sopukoita, joihin vetäytyä herkullisen drinkin kanssa miettimään päivän aikana kokemaansa. Menisin ehdottomasti uudestaankin.

Sain tätä blogipostausta vastaan alennusta yöpymisestämme, mikä oli hyvä juttu, sillä hotelli oli joka tapauksessa valintani ja jaan kokemukseni erittäin mielelläni.

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply