Valikko
pohdinta

Hyvää juhannusta!

Vapaus renkaissa, kesätuuli hiuksissa, aurinko poskissa, grillimakkaran maku kielellä, metsän tuoksu nenässä ja läheisimmät ympärillä. Sellainen on minun juhannus. Perinteinen kaupunkijuhannus kotona tarkoittaa onneksi myös mahdollisuutta päästä metsään, jossa ei yleensä tule vastaan muita kuin ehkä peura. Eilen aloitin juhannuksen vieton ihanalla kävelyllä joen rannassa hyvän ystäväni kanssa ja viime viikonloppuna virittäydyin tunnelmaan Espoon rantaraitilla, josta tuo yllä oleva kuvakin on. Juhannus on jo pitkään tarkoittanut minulle rauhoittumista, hiljaisuutta, pysähtymistä ja lähiseudun kauneuden näkemistä.

Tänä vuonna teema on laajentumassa koko kesään. Palasin tällä viikolla töihin sappileikkauksen mukanaan tuoman parin viikon sairausloman jälkeen. Ensi viikolla työt vievät Nuuksioon ja Jyväskylään ja sitten vielä hetkeksi Helsinkiin ennen kuin on aika taas muutaman viikon rauhoittumisen. Edessä on kuitenkin pitkästä aikaa heinäkuu ilman matkoja ulkomaille (pidätän oikeuden Tallinnaan tai Tukholmaan). Nautin ensin viikon elämän helppoudesta mökin rauhassa, jonka jälkeen haaveilen mahdollisuudesta nähdä mahdollisimman paljon uusia kivoja paikkoja tässä lähellä. Sellaisia, joihin voi tehdä päiväretkiä. Listaan parhaillaan ideoita, kerro siis ihmeessä, mitä haluaisit minun kokevan ja testaavan!

Mutta nyt, ihanaa, rentouttavaa, sinun näköistä juhannusta!

juhannus2

juhannus1

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Turkulainen
    3.7.2019 at 00:05

    Jos Turun suunnalla vierailet, olisi hauska jos testaisit Kurjenrahkan kansallispuiston, jinne pääsee Turusta myös kaupunkiliikenteen bussilla, eli Fölillä. Alueella on esteettömiä pikkupolkuja ja näköalatasanteita yms. Näin ainakin mainostetaan. Alue on kyllä itsessään hieno.

    Reply

Leave a Reply