Valikko
pohdinta

Iloja ja sapetuksia

Hei, mitä kuuluu? Olen saanut toiveita arjen kuulumispostauksista, sillä viime ajat Palmuasemalla on perattu menneitä matkoja, eikä fiilistelylle ja arjen kuulumisille ole ollut oikein tilaa. Se ei onneksi matkablogissa haittaa yhtään mitään, mutta nyt, sumusateisen lauantain kunniaksi arjen iloja ja sapetuksia (valitettavan konkreettisesti) sekä tulevia reissuja!

Lähden muutaman päivän päästä Espanjaan!

Ja vielä ihan uusille seuduille! Lennämme avustajani kanssa Alicanteen, jatkamme sieltä heti Olivan kylään, sieltä Gandiaan ja sieltä upeaan Valencian kaupunkiin. Yhteensä näissä paikoissa vietämme kolme päivää. Valenciasta palaamme junalla Alicanteen, jossa vietämme kaksi päivää ennen kotiinpaluuta. Matka toteutuu yhteistyössä Espanjan matkailutoimiston Suomen toimiston ja Valencian alueen turistitoimiston kanssa. En ole vielä saanut lopullista ohjelmaamme, mutta alustavassa luonnoksessa oli mainittu kuumailmapallolento…(!!!) Tällaiset yhteistyömatkat ovat huippuja, mutta minun kannaltani aina myös vähän arjen stressiä aiheuttavia, sillä matkat varmistuvat hyvin viime tipassa, mikä asettaa haasteita avustajien vuorosuunnittelulle, mukaan lähtevän avustajan hankkimiselle ja töideni järjestämiselle. Viime viikolla saimme kuitenkin lentoliput ja nyt kaikki vaikuttaa oikein hyvältä.

Valokuvauksen uusi aikakausi

Ostin uuden puhelimen ja samalla uuden kameran. Otan valokuvani käytännössä aina kännykällä, joten kamera oli ykkösprioriteettini puhelinta valitessa. Tai no kaikista tärkein asia oli se, että jaksan käsitellä puhelinta. Nykypuhelimet ovat entistä isompia ja painavampia, mikä on tällaisille heikkokäsivoimaisille aika isokin ongelma. Huawein uusi P30 tarjosi parhaan kameran ja siedettävän koon ja vaikuttaa ensituntumalta loistavalta. Hankinta on niin uusi, etten ole ehtinyt vielä paljon kameraa testailla, mutta ensi viikon Espanjan reissulta saatte ensimmäiset kunnon näytteet. Palmuaseman kuvat nousevat siis tarkkuudessa toivottavasti ihan uudelle tasolle. Olen alkanut kuvata myös 360-videoita, joiden avulla saa entistä paremman kuvan kohteista, hotelleista jne. Niiden osalta olen vielä aika aloittelija, mutta tulette näkemään videoitani tulevaisuudessa VirtualTraveller -sivustolla.

Soli 1

Suuttunut sappi

Sain 13 vuotta sitten ensimmäisen kivuliaan sappikipukohtauksen ja toisen siitä puolen vuoden päästä. Jos et ole koskaan kokenut vastaavaa, ole onnellinen. Jos olet, tiedät mistä puhun. Se on todella kokonaisvaltainen hengen salpaava kipu, joka minulla raukeaa aina vasta sairaalassa oikeiden lääkkeiden myötä. Sappirakostani löydettiin tuolloin 12 vuotta sitten runsaasti sappikiviä, mutta leikkauksen osalta jäätiin vielä odotuskannalle, sillä perussairauteni vuoksi anestesia on aina normaalia suurempi riski. Sappi päätti rauhoittua ja olin pääasiassa unohtanut jo koko asian lukuun ottamatta aina joillain matkoilla (yleensä kaukana hyvästä sairaanhoidosta) mieleeni hiipivää ajatusta sisälläni muhivasta pommista, joka saattaa tulehtua ja vaatia pikaista leikkausta. Vappupäivän aamuna muistin kuitenkin taas kaiken, sillä reilun 12 vuoden hiljaiselon jälkeen sain kipukohtauksen. Sairaalaanhan se vei ja lisätutkimuksiin. Pikaista leikkausta ei onneksi tarvittu, mutta suunniteltu leikkaus on edessä vielä tänä vuonna. Hyvä niin, mutta voi kuinka vaikeaa tällaiselle kaiken suunnittelevalle tämä onkaan… Leikkaus tarkoittaa jonkinlaista taukoa matkustamiseen, eikä sellaisia ajankohtia ihan hirveästi tässä olisi. Joitakin reissuja on jo loppuvuodelle sovittu, mutta kesän varausten osalta yritän nyt malttaa mieleni siihen saakka, että jotain selviää. Pelko kohtauksen uusimisesta lähtee ehkä mukaani myös Espanjaan, mutta toisaalta jos olisin jäänyt 12 vuotta sitten pelkäämään, ei Palmuasemaa olisi koskaan syntynyt. Toivotaan parasta!

Helsinki-juttuja

Olen kirjoittanut muutaman artikkelin My Helsinki -sivustolle ja olen tosi iloinen niistä. En siksi, että ne ovat juuri minun kirjoittamia, vaan siksi, että Helsinkiin tuleville turisteille on nyt tietoa kaupungin esteettömistä mahdollisuuksista. Tämä on vasta alku ja tietoa tarvittaisiin toki paljon lisääkin, mutta tämä on hyvä alku. Parhaimmillaanhan esteettömyydestä (ja sen eri näkökulmista) tulisi kertoa jokaisen nähtävyyden, aktiviteetin tai ravintolan esittelyn yhteydessä. Nyt on julkaistu juttuni esteettömästä liikkumisesta Helsingissä ja vinkkini näkemiseen ja kokemiseen kaupungissa. Sivuilla on myös juttu Helsingin seudun esteettömistä luontoelämyksistä. Tulossa on myös juttu ravintolasuosikeistani.

Unelmaristeilyjä

Palmuaseman Välimeren risteily lähenee kovaa vauhtia. Silloin on jo syksy, joten olen vähän varovaisesti innostunut siitä, sillä ensin on edessä toivottavasti ihana kesä. Viime päivinä olen kuitenkin tutustunut risteilyn kohteisiin, jotta voisin antaa vinkkejä teille mukaan lähtijöille. En ole ihan varma, onko paikkoja vielä jäljellä, kannattaa kysellä Risteilykeskuksesta, jos et ole vielä varannut matkaasi. Lisätietoa ja Risteilykeskuksen yhteystiedot löytyvät täältä. Ensi viikolla tulee myyntiin myös ensi talven esteetön Karibian risteily, jota lähden tietenkin vetämään, ja joka nostaa innostuksen kattoon! Kerron tosi pian lisää. Ja tiedättekös mitä? Minä lähden marraskuun lopussa risteilylle Dubaista Singaporeen!! 17 päivän risteilyn aikana fiilistelen ja kerron teillekin kuulumisia Abu Dhabista Arabiemiraateista, Khasabista Omanista, Jumeirahista Arabiemiraateista, Goalta Intiasta, Malediiveiltä, Sri Lankasta, Phuketista Thaimaasta sekä Penangista ja Kuala Lumpurista Malesiasta. Ja tietenkin Dubaista ja Singaporesta. Tämä tulee olemaan pitkästä aikaa pidempi irtiotto arjesta ja täysin oma matkani ilman velvollisuuksia. Ensimmäistä kertaa lähden Norwegian Cruise Line -varustamon laivalle. Pääsen muutaman viikon kuluttua Risteilykeskuksen kutsumana tutustumaan Helsingissä vierailevaan Norwegianin alukseen, joka on samanlainen kuin tuo marraskuun unelman laiva, joten odotan innolla pientä ennakkotunnelmointia. Tulette kuulemaan myös paljon ennakkofiilistelyjä, sillä aion perehtyä kunnolla etukäteen tuleviin kohteisiin, jotka eivät ole lähtökohtaisesti niitä esteettömän matkailun ykköskohteita…

Perusarkea

Sitten tässä on tietenkin tämä perusarki. Päivätyöni, joka vie päivittäin toimistolle ja viime kuukausina myös esimerkiksi Tampereelle ja Ouluun, tämän jutun mannekiiniksi päässyt supersöpö koirani, onni keväästä, lämmön odotus, avustajien kesäloma-ajan suunnittelu, kymmenet uudet ideat, liian vähäinen aika ystäville, tänä viikonloppuna herännyt innostus TV:n katsomiseen ja aina välillä myös melkoinen uupumus tähän vähän liian hektiseen menoon. Mitä sulle kuuluu?

Soli 3

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Helena
    12.5.2019 at 11:13

    Risteily on varmasti ihana, ootan innolla! Toivottavasti sappikivet ei sotke matkasuunnitelmia!

    Reply

Leave a Reply