Valikko
Blogitapahtumat / matkamessut / Nordic Bloggers Experience

Inspiraatiota Nordic Bloggers’ Experiencessä

Viime viikko oli bloggaajana yksi hienoimmista kokemistani. Suomessa järjestettiin matkamessujen yhteydessä suuri Nordic Bloggers’ Experience -tapahtuma, jossa sain kunnian olla mukana yhtenä suomalaisista host-bloggaajista. Maailmallinen intoa ympäröi minut ja tartutti fiiliksen samantien.

kuva 8

NBE:hen osallistui 40 matkabloggaajaa eri puolilta maailmaa. Ihan niin kuin oikeasti kaikkialta: Brasiliasta, Koreasta, Japanista, Australiasta, Yhdysvalloista, monesta Euroopan maasta jne. Lisäksi mukana oli noin 20 ulkomaista matkabloggaajaa joissakin osuuksissa. Into Helsinkiin, into Suomeen näkyi pelkästään viime viikon aikana Instagramissa yli tuhat kertaa ja Twitterissä yli 3000 kertaa. Facebookissa ja blogipostauksissa Suomi näkyy varmasti vielä pitkään tämän jälkeenkin. Yhteensä tämä into tavoittaa noin kolme miljoonaa ihmistä ympäri maailman, mikä on ihan huikeaa Suomen matkailulle. Materiaalit löytyvät sosiaalisen median kanavista hashtagilla #nbefinland

Tässä minun Nordic Bloggers’ Experience TOP 3:

1) Ihmiset

En ollut mukana NBE:hen kuuluvilla pre-toureilla, joita järjestettiin Porvoossa, Turussa, Hämeenlinnassa, Lapissa, Ahvenanmaalla ja Tukholmassa. Jännitin sen vuoksi hieman ihmisten kohtaamista tiistain tervetuliaisjuhlissa Helsingissä, sillä ajattelin kaikkien jo muodostaneen porukkansa. Edelleen myös mietin uusia ihmisiä tavatessani aina pienen hetken, miten he suhtautuvat erilaisuuteeni. Tai harmittaako minua, kun en pysty osallistumaan kaikkiin osuuksiin (esim. saunailtaan Lauttasaaren saunaseuralla) Ja mitä vielä! Tämän avoimempaa ihmisjoukkoa ei ehkä ole ja tunsin kuuluvani porukkaan saman tien. Jokainen oli erilainen, mutta kaikilla on sama intohimo nähdä maailmaa ja tutustua uusiin ihmisiin. Sain nauttia näiden upeiden ihmisten seurasta vielä myös lauantaina post-tourilla Espoossa, jossa vierailimme ensiksi luontokeskus Haltiassa, jonka esteettömyyttä ylistin viimeksi vuosi sitten täällä Palmuasemalla.

Tapahtuma toi yhteen myös suomalaisia matkabloggaajia, sillä me suomalaiset järjestimme torstai-iltana kaikille matkabloggaajille avoimen yhteisen illanvieton. Paikalla olikin kaikkiaan reippaasti yli 100 matkabloggaajaa.  Radisson Blu Plaza -hotelli Helsingissä tarjosi aivan mielettömät (ja esteettömät) puitteet ja tunnelmasta vastasivat räppäri Ruma, Eva & Manu, tanssiryhmä Cleva Crew ja entinen bändini, ihan huikea V.Auer, jonka kaikki soittajat ovat sähkärin käyttäjiä ja soittimina käytetään suurimmaksi osaksi iPadeja. Jokainen esiintyjä oli huippu, mutta olin erityisen iloinen V.Auerin paikalla olosta luomassa kuvaa Suomesta kaikille lahjakkuuksille avoimena maana.

Kollaasi ihmiset

 

image

 

image

2) Inspiraatio

Ohjelmaamme kuului paljon erilaisia workshoppeja, joissa käsiteltiin muun muassa yhteistyötä matkablogien ja yritysten välillä, sisällön tuottamista omalle kohderyhmälle sekä sosiaalisen median eri kanavia. Luentoja ja workshoppeja oli aiheeseen liittyen paitsi meille NBE:ssä mukana olleille bloggaajille, myös ihan kaikille Matkamessuilla mukana olleille bloggaajille, mikä oli tosi hieno juttu. Olen jälleen täynnä inspiraatiota ja uusia ideoita siitä, miten Palmuasemaa ja koko esteettömän matkailun asiaa saisi vietyä eteenpäin. Katsotaan, mitä saan aikaan, kun asiat päässäni jäsentyvät hieman. Kyselen varmasti asiaa paljon myös teiltä, sillä kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi upeiden puhujien muistutuksista oli taas se, että hyvää blogia ei kirjoiteta itselle, vaan lukijoille ja siksi lukijoiden täytyy voida vaikuttaa myös sisältöön.

Kollaasi workshopit

 

image

 

3) Ruoka ja Suomi

Parasta Suomi-kuvaa olivat luomassa myös mielettömät tarjoilut minne tahansa menimmekin. Kuten tiedätte, nautin hiljattain erittäin hyviä kolmen ruokalajin illallisia Karibian risteilylläni, mutta jopa paremmaksi pisti Best Western Rantapuisto Vuosaaressa. Siellä nautimme perjantaina aluksi poron lihaa, pääruoaksi paahdettua nieriää ja jälkiruoaksi Fazerin suklaasta valmistettua maitosuklaa-pannacottaa. Vain nyt yhden esimerkin mainitakseni, sillä suu suli joka päivä.

Kollaasi ruoka

Toivon todella, että tapahtuma saa jatkoa ja tieto siitä tavoittaisi jatkossa myös maailmalla olevia esteettömän matkailun bloggaajia. Nordic Bloggers’ Experiencestä tulee myös videoita, joista ensimmäinen löytyy videon editoineen Nellan Kaukokaipuu-blogista. Tämä video käsittelee pre-toureja, joten minua ette näe kuvissa vilahtamassa. Tunnelmat video välittää erityisen hyvin!

Matkamessut olivatkin sitten vielä huipennus tämän kaiken päälle, mutta se ansaitsee ihan oman juttunsa.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply