Suomi

Joensuu

Saavuimme siis VR:n piikkiin taksilla Joensuuhun, jossa mittari näytti seitsemältä illalla +32 astetta, eikä illan mittaan juurikaan laskenut. Hotelli Cumuluksen kesähinta sai meidät muutamaa päivää aiemmin varaamaan juuri sen. Tein varauksen netin varausjärjestelmän kautta ja kirjoitin lisätietoja-kohtaan toiveen invahuoneesta. Koska kyseessä oli vain yksi yö, olisimme tarvittaessa pärjänneet tavallisessakin huoneessa, joten en lähtenyt varmistelemaan invahuonetta soittamalla tai sähköpostilla.

 

Cumulus Joensuu sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, noin 500 metrin päässä rautatieasemalta ja muutaman minuutin kävelymatkan päässä torilta, jonka ympärille Joensuun keskusta keskittyy. Cumulukset yleisesti ovat perushotelleja, siistejä ja simppeleitä, vailla erikoisuuksia. Jotenkin myös usein hyvin viihtyisiä. Hotelli oli hyvin rauhallinen, eikä lisäksemme juuri muita asiakkaita näkynyt. Saimme invahuoneen, joka oli ehkä suurin hetkeen näkemäni! Tilaa oli jokapuolella, kaksi erillistä sänkyä ja huoneen perällä vielä valtavankokoinen wc, joka kaikui suurta tilaansa. Sinne olisi saanut mahtumaan muutaman lisävuoteenkin 🙂 Pöntön molemmilla puolilla oli tilaa, lavuaari iso ja sen reunoilla tilaa ja kaide lavuaarin edessä. Suihkunurkkaus oli erotettu yhdellä pienellä seinämällä. Suihkussa ei ollut valmiina tuolia. Oikein toimiva, siisti ja viihtyisä. Alakerran ravintola tarjosi paitsi herkullisen aamiaisen, myös erittäin maistuvia a la carte-annoksia.

Ilta Joensuun helteessä sujuii rattoisasti. Viihtyisä joenranta, jossa muutama sähkäriystävällinen terassi sekä torin ympäristöön keskittyvät ravintolat. Ruokailimme Rosson terassilla, joka oli yksi ainoista lähiympäristön ruokaterasseista. Se oli pienen tasanteen päällä, mutta hieman nostamalla sinne pääsi, sillä rakkaan matkaramppini unohdin (!) kotiin. Unohdus oli tyhmä, sillä Joensuu olisi ramppia kaivannut. Monelle terassille, ravintolaan ja baariin oli yksi tai kaksi porrasta. Viihdyimme Rosson terassilla ruokaa ja juomaa nauttien pitkään. Matkalla hotelille piipahdimme vielä läheisessä Pub Feverissä, johon pääsi hyvin ja invavessa näkyi löytyvän.
 

Yötä olisi kannattanut jatkaa vielä paljon pidempään, sillä tänä aamuna helle oli hävinnyt kokonaan ja pilvisyys, tuuli ja 18 astetta lämpöastetta tuntuivat jäätävän kylmältä. Tarjonta Joensuussa sunnuntaina päivällä ei ollut kovin ihmeellistä, vaikka torikirpputorilla paljon myyjiä olikin. Ostoskierros Sokoksessa ja kirppiksellä, lounas ja hauskoja ystävyyshetkiä mahtui kuitenkin tähänkin sunnuntaihin ennen nyt käynnissä olevaa junamatkaa Helsinkiin. Joensuun rautatieasema on jotenkin hylätyn oloinen. Laitureita ei ole korotettu, ei digitaalisia tauluja, ei oikein tilaa laitureilla…Tavallaan ihanan nostalginen, mutta sähkäri ei silti kyllä tykkää.

Konduktööri onneksi löytyi ja pääsimme tähän InterCityyn, joka lähti 10 min myöhässä, on nyt täällä Kouvolan kohdalla 40 minuuttia myöhässä, vessa hajosi jo kertaallaan (se ainoa, johon sähkärillä pääsee), mutta toimi taas äsken ainakin hetken. Ilmastointi on reistaillut tai sitten täällä on muuten vaan kuuma ja tämä on aikamoinen sunnuntain perhejuna…Mutta hei, katsokaa näitä maisemia, joiden keskellä mennään!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna
  3.7.2011 at 17:40

  Hei kiva kun kirjoittelet myös suomessa reissaamisesta, kun itsekin tulee sitä kesäisin paljolti harrastettua. Kesäsuomi on melko kaunista katseltavaa 🙂

 • Reply
  Anonyymi
  13.1.2015 at 18:43

  Nykyään Joensuun Cumuluksessa invahuoneissa pesuhuoneessa kiinteät suihkuistuimet

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: