Valikko
Helsinki / joulutori

Joulu Helsingissä

Kun kolme yötä jouluun oli, lähdimme hakemaan joulutunnelmaa kahden ystäväni kanssa Helsingistä. Vuodessa on yksi viikko, kun kaipaan lunta ja se on käynnissä nyt. Vesisateen piiskaamat jouluvalot eivät näytä niin hienoilta, kuin lumen koristamat ja sosiaalinen paine valkoisen joulun kannatukseen on liian kova vastustaa. Totuus on kuitenkin se, että monena aiempana vuotena Helsingin joulutorit ovat jääneet väliin nimenomaan lumen hankaloittaman kulun vuoksi, joten siitä pisteet mustalle joululle.

Espoosta Helsinkiin pääsee vihdoin matalattiajunilla. Junissa on yksi vaunu, joka on merkitty isolla pyörätuolin kuvalla. Nappia painamalla saa hyvän rampin peittämään laiturin ja junan vaunun väliin jäävän raon ja sisään meno on hyvin vaivatonta. Laiturin korkeus onkin sitten haaste monella asemalla. Käyttämäni Tuomarilan asema on täydellinen, samoin näyttäisi olevan ainakin Kilo, Leppävaara, Pasila ja Helsinki. Päivämme turisteina Helsingissä saattoi siis alkaa asiaan kuuluvasti rautatieasemalta.

Aloitimme katselemalla joulupukin luistelua Rautatientorilla, ihastelimme Aleksanterinkadun perinteisiä jouluvaloja, jatkoimme Glühweinille ravintola Belgeen, Tuomaan markkinoille Senaatintorille ja Torikortteleiden ihaniin käsityömyymälöihin. Torikorttelin sisäpihalla oli joulusauna ja tunnelmallinen koju, josta sai kuumia juomia. Piipahdimme Galleria Esplanadissa (hyvä invavessa!) ja Stockmannin hulinassa ennen kuin nälkä ajoi meidät Grande Grilliin kunnon pihveille. Monta tuntia lisää olisi tarvittu…

Joulupukki luisteli Rautatientorin jääpuistossa
Santa Claus was skating in the Helsinki Icepark

Jouluvalot Aleksanterinkadulla
Christmas lights in the main shopping street, Aleksanterinkatu

Tuomaan markkinat Senaatintorilla
St. Thomas Christmas Market at the Senate Square

Helsingin Tuomiokirkko
Helsinki Cathedral

Poro
The reindeer

Kampin ostoskeskuksen vesisateinen joulu
Kamppi Shopping Center and rain

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply