Valikko
Hotellit ulkomailla / Viro

Joulutunnelmaa Tallinnasta

Olen tänä vuonna metsästänyt joulufiilistä erityisen suunnitelmallisesti. Takana on muutama upea joulukonsertti, perinteiset kauneimmat joululaulut Espoon Tuomiokirkossa ja piparitalkoot. Kuusikin on loistanut tunnelmaa olohuoneessa jo useamman viikon ja eilen ehdin piipahtamaan Helsingin joulumarkkinoilla. Silti tuntuu, että joulu on tässä ihan liian nopeasti ja yhtäkkiä. Kuluneella viikolla ehdin pikaisesti myös Tallinnaan. Kyseessä oli työmatka, mutta pikaisesti (tämän joulun teeman mukaisesti) ehdin ihailla myös kaupungin joulutunnelmaa.

Taitoimme matkat Tallinnaan Tallink Megastar -laivalla. Ihana! Kaksi tuntia kestävä matka on vain liian lyhyt, sillä laivalla viihtyisi niin ravintoloissa, baareissa kuin ostoksillakin. Kauppa on valtava ja sain siellä kätevästi jouluostoksia tehtyä. Pääsin loistavasti kaikkialle ja invavessoja näkyi useampia. Myös hissejä oli kiitettävän paljon ja ne olivat harvinaisen tilavia. Ehdottomasti uusi lempitapani matkustaa Tallinnaan.

IMG_8255

IMG_8212

IMG_8214

IMG_8252

Asuin ensimmäistä kertaa hotellissa Swissotel Tallinn. Tasokas hotelli sijaitsee reilun kilometrin päässä Tallinnan vanhasta kaupungista sekä satamasta. Hotellissa on kaksi esteetöntä huonetta. Meidän 12. kerroksessa sijainnut huone oli ihanan tilava, mutta saman kokoinen oli kollegani tavallinen huone, jossa erona esteettömään huoneeseen oli hieman kapeampi kylpyhuoneen ovi, tukikaiteiden puuttuminen ja suihkuseinä. Esteetön huoneemme oli mahdollista yhdistää väliovella viereiseen huoneeseen. Plussaa tilavuuden lisäksi viihtyisyydestä, kahdesta leveästä ja hyvästä sängystä ja tilavasta kylppäristä. Miinusta melko matalasta wc-pöntöstä, suihkutuolin puuttumisesta (voi olla, että respasta olisi saanut jonkun ratkaisun) ja yhdestä läpinäkyvästä vessan seinästä. Läpinäkyvät vessan seinät tuntuvat olevan kovinkin trendikkäitä, mitä en ihan ymmärrä. Vessaa paremmat näköalat oli 30. kerroksen näköalabaarissa, jossa oli ilo nauttia kokouspäivän päätteeksi drinkit. Seuraavan aamun aamiaisella 8. kerroksen ravintolassa oli ihana rauha, mikä on harvinaista hotellien aamiaisella. Hotellissa oli useita tilavia hissejä, joihin ei koskaan ollut ruuhkaa. Kaiken kruunasi tunnelmallisen aulan valtava joulukuusi. Tykkäsin!

IMG_8225

IMG_8222

IMG_8224

IMG_8219

IMG_8230

IMG_8229

IMG_8228

IMG_8232

IMG_8218

Illalliselle halusimme paljon kehuttuun Rataskaevu 16 -ravintolaan. Olin kuullut valtavan paljon hyvää ravintolan ruuasta, halvasta hintatasosta, erinomaisesta palvelusta ja tunnelmasta. Halusin saada tuon elämyksen niin kovasti, että olin täysin tapojeni vastaisesti valmis ottamaan mukaan manuaalipyörätuolin, sillä tiesin, että ravintola ei ole esteetön. Kirosin mielenhäiriötäni todella pahasti, kun istuin avuttomana manuaalissani reilun kilometrin matkan hotelliltamme ravintolalle. Viimeiset pätkät olivat vielä mukulakiveä. Ravintolaan oli noin 7 jyrkkää porrasta. Tarjoilijamme aloitti huikean palvelun jo ovella ja tuli kantamaan porukkamme apuna minut sisään. Illan aikana aloin olla erittäin tyytyväinen päätökseeni uhrautua pois sähkäristä muutamaksi tunniksi, sillä ravintola tosiaan oli odotusten mukainen. Paluumatka hotellille palautti ihanasta vanhan kaupungin joulutunnelmasta huolimatta kuitenkin mieleen sen, ettei mikään ruoka ole sähkärin hylkäämisen arvoista. Suosittelen kuitenkin, mikäli portaat eivät ole sinulle ongelma.

IMG_8237

IMG_8239

IMG_8241

IMG_8259

IMG_8260

Seuraavana päivänä ehdin piipahtaa vanhan kaupungin joulutorilla. Paljon glögikojuja, käsitöitä ja herkkuja, sellaista perinteistä. Haaveilin jossain vaiheessa Keski-Euroopan joulumarkkinoista, mutta tämä toimi hyvänä korvikkeena sille. Enää joulufiiliksestä puuttuu laatikoiden teko ja sitten rauhoittuminen. Hyvää aaton aattoa!

IMG_8277

IMG_8290

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Helena
    23.12.2017 at 14:11

    Sä oot reipas, teet laatikotki ite, hienoa! Mä meen valmiiseen pöytään Hämeenlinnaan!

    Ihanaa joulua!

    Reply

Leave a Reply