Valikko

Kevään matkaputki on alkanut! Viime viikolla vietin kolme päivää Jyväskylässä. Kyseessä oli työmatka, mutta mukava sellainen, sillä muutama kuukausi oli päässyt vierähtämään edellisestä junamatkasta ja hotelliyöstä. Työmatkoja on kuukauden sisään tulossa enemmänkin. Juna vie muun muassa Tampereelle, Kuopioon ja Imatralle. Reilu kuukausi enää Barcelonan matkaankin. Kiitos suuresti matkavinkeistä sen suhteen! Lupaan seikkaperäisen raportin. Heinäkuun alussa odottaa myöskin mikäs muukaan kuin ihana Nizzani! Lomaa ei ensi kesänä juurikaan ole, joten siitä täytyy ottaa kaikki ilo irti, enkä tiedä Nizzaa parempaa tapaa onnistua. Ennen sitä täytyisi ehkä käydä ranskan kertauskurssi. Luin kaksi vuotta ranskaa Espoon työväenopistossa, mutta edellisestä tunnista on jo vuosi ja tuntuu, että asiat ovat päässeet unohtumaan.

Viime viikolla siis Jyväskylä, jossa hotelliksi valikoitui Scandic Jyväskylä. Sijainti oli hyvä, vain noin 200 m juna-asemalta ja lähellä kaikkea. Invahuoneita hotellissa on kaksi. Molemmat sijaitsevat hotellin toisessa kerroksessa, jossa on myös kokoustilat ja aamiaisravintola. En osaa sanoa, ovatko molemmat huoneet samanlaisia. Meidän huoneemme oli pienoinen pettymys. Huoneessa oli yksi yhden hengen sänky, jossa sai säädettyä sähköisesti pään ja jalkojen korkeutta. Toinen sänky oli nojatuolista tehty varavuode. Huone kuitenkin kulkee kahden hengen huoneen nimellä. Ratkaisu sopi minulle ja avustajalleni ihan hyvin, mutta suosittelen varomaan, mikäli kyseessä on romanttinen kahden hengen loma. Kylpyhuoneeseen oli ikävän jyrkkä luiska, joka saattaa olla hankala manuaalituolille tai nostolaitteelle, sähkäri meni kyllä yli. Kylppärissä oli suihku ja tilaa ihan hyvin, mutta pönttö oli hankalasti seinän vieressä. Huone itsessään oli ahdas.

Hotellin yleisissä tiloissa pääsi liikkumaan ja alakerrassa, vastaanoton vieressä oli myös inva-wc. Siellä käsinojat tulivat ylös nostettuinakin vähän hankalasti liian eteen, mikä vaikeutti hieman nostamista, mutta muuten tilaa oli riittävästi.

Jyväskylä on kiva. Näin tosin tällä kertaa vain keskustan kävelykadun ja sen, mitä oli matkalla hotellilta radan toisella puolella sijaitsevaan konferenssikeskus Paviljonkiin, jossa päiväni vietin. Mutta uudestaankin voisin mennä (kesällä tietty) ja kaikkialle pääsin, mihin tällä kertaa tarvitsikin.

Maanantaina kävin opintojeni puolesta vierailulla Helsingin Radisson Blu Royal – hotellissa sekä Aurinkomatkoilla. Samalla toki toimin Palmuasema-agenttina ja katselin kaikkea sillä silmällä, siitä lisää seuraavassa postauksessa!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: