Valikko
Uncategorized

Kankaanpää & Tampere

Tämä kesä ei suinkaan ole kulunut ilman matkoja, vaikka jälkiä ei olekaan tänne tallentunut. Nizzan lisäksi olen pakannut matkalaukkuni monta kertaa. Heinäkuussa tein kaksi viikon mittaista työreissua: Tampereelle ja Kankaanpäähän. Jälkimmäisellä kerralla asuin Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä, jonka esteettömyyttä ei varmaan tarvitse sen kummemmin arvioida, sillä kaikki on suunniteltu liikuntaesteisiä ajatellen. Joskus sellainen helppous on kyllä ihanaa, vaikka rohkeasti tykkäänkin kokeilla erilaisia paikkoja. Oli mahtavaa käydä aamuin illoin kuntosalilla, jossa laitteet oli suunniteltu “minua varten” ja liikkua täysin itsenäisesti. Uimaan olisi tehnyt mieli useamminkin kuin kerran nyt kun sinne helposti pääsi, mutta töiden aikataulut eivät antaneet sitä periksi. Paikassa on kuntoutusosastot, mutta myös ihan normaaleja hotellihuoneita, joista kaikki ovat esteettömiä. Kannattaa siis pitää mielessä ja piipahtaa, jos liikut siellä päin. Kankaanpään pienessä idyllisyydessä, torstain toripäivässä, keskustan traktoreissa lauantai-iltana ja vanhassa Postelli-kahvilassa on jotain aika ihanaa. Todettakoon silti, että viikko oli melko pitkä aika, Kankaanpään ehtisi kyllä nähdä ihan yhden pysähdyksenkin taktiikalla.

Tampereesta olen kirjoittanut ennenkin ja pidän kaupungista aina vain. Uusi tuttavuus oli toukokuussa avautunut hotelli Scandic Tampere Station – hotelli, jossa viikon asuin. Hotelli sijaitsee aivan aseman lähellä. Kun saapuu Tampereelle junalla, bongaa ensimmäisenä Scandic Tampere Cityn, josta olen kirjoittanut täällä aiemmin. Katse kannattaa kääntää nyt myös toiseen suuntaan, sillä Scandic Tampere Station on käymisen arvoinen. Reilu kuukausi avaamisen jälkeen kaikkialla tuoksui vielä uudelle. Hotellin moderni sisustus, pinkin ja limen sävyt tehosteväreinä, on tyylikäs, vaikka väkisin alkoi miettiä, kuinka hyvin se kestää aikaa ja miltä näyttää kymmenen vuoden päästä. Hotellin henkilökunta on hyvin ystävällistä ja aamiainen paras mitä olen hetkeen hotelleissa nauttinut (se tuoreiden leipien valikoima, ah!). Ravintolassa tarjottu ruokakin oli erinomaista, joten myös tamperelaisten kannattaa piipahtaa, vaikka ei yöpyisikään. Kokoustilat ovat tyylikkäät ja esteettömät, aulassa on kaksi inva-wc:tä, toistensa peilikuvat.

Ehdoton kunniamaininta menee hotellille nyt kuitenkin siitä syystä, että siellä on 12 invahuonetta, kaksi joka kerroksessa. Joka huoneesta (todistetusti ainakin neljästä) on connection-mahdollisuus eli väliovi viereiseen huoneiseen. Tämä mahdollistaa myös perhemajoituksen hotellissa silloin, jos on tarvetta invahuoneelle. Lisävuodetta ei invahuoneisiin saa. Invahuoneessa on kaksi motorisoitua sänkyä, joita saa säädettyä selkänojan ja jalkojen kohdalta. Yöpöydät ovat kiinteät eli sänkyjä ei saa juurikaan siirreltyä eri asentoon. Huone on suht tilava ja kylpyhuone ihan ok, vaikka wc-pönttö onkin melkein kiinni lavuaarissa toiselta puolelta. Kerroksen kaksi invahuonetta sijaitsevat lähellä hissiä ja toisiaan. Nämä kuvat ovat huoneesta 221.

Tampereella viikko vierähtää helposti ja näkemistäkin jää!

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggaajaa tykkää tästä: