Valikko
Mökit ja vuokra-asunnot / pohdinta

Karibia, Kanaria, Kangasniemi

Tämä vuosi ei alkanut kuten oli tarkoitus. Viime huhtikuusta alkaen suunnittelin nousevani tämän vuoden ensimmäisenä päivänä Finnairin koneeseen, joka veisi minut, avustajani ja veljentyttöni Miamiin. Siellä oli tarkoitus viettää yksi yö ja nousta sitten Royal Caribbeanin Oasis of the Seas -risteilijään ja viettää viikko Karibian lämmössä. Risteilyn jälkeen olisimme keräilleet voimia vielä pari päivää Miami Beachillä. Koronaluvut alkoivat nousta joulukuun alussa, mutta hyvin pitkään lähteminen tuntui silti hyvältä. Risteilyvarustamot ovat panostaneet paljon terveysturvallisuuteen ja heillä on selkeät ja turvalliset ohjeistukset kaikkiin mahdollisiin sairastumistilanteisiin. Varasimme risteilyn Risteilykeskuksen kautta ja sieltä sai hyvin tietoa koronatilanteen vaikutuksista. Juuri ennen joulua teimme kuitenkin pitkien pohdintojen päätteeksi päätöksen siirtää reissu keväämmälle. Sekä lennoissa että risteilyssä oli mahdollisuus vielä viime hetken siirtoon, joten hyödynsimme tätä. Uuden risteilyn päiviä emme vielä ole päättäneet, mutta huhtikuu pyörii mielessä. Ehkä silloin olisi taas parempi tilanne ja saisimme risteilystä vieläkin enemmän irti kuin mitä nyt olisimme saaneet, kun mielen takaosissa olisi ehkä kuitenkin pyörinyt korostunut huoli tartunnasta. Päätös osoittautui oikeaksi viimeistään, kun yksi meistä lähtijöistä sairastui koronavirukseen suunnitellun lähtöpäivämme kynnyksellä ja viimeistään silloin matka olisi peruuntunut.

Kroppani ja mieleni huusivat kuitenkin lämmön kaipuuta koko joulun ajan. Uudistimme siis hieman lähtijöiden kokoonpanoa ja varasimme Tjäreborgin halvat äkkilähtölennot Gran Canarialle tammikuun alkuun. Siellä oli tarkoitus viettää viikko omissa oloissa lämmöstä, auringosta ja uinnista nauttien. Tätä ajankohtaa ei kuitenkaan ollut tarkoitettu ulkomaan lämmölle, sillä omat flunssan oireeni ja yhden seurueen jäsenen koronatartunta hautasivat tämänkin suunnitelman. Flunssani helpotti onneksi pian, eikä ollut koronaa, mutta lämpöä lähdettiin hakemaan enää vain saunasta.

Ei kuitenkaan omasta saunastani, vaan ihanan ja esteettömän Rock and Laken Villa Soukkio -mökin puusaunasta! Edessäni oli matkalle varattu vuosilomaviikko ilman suunnitelmia ja tuntui vahvasti siltä, että johonkin on päästävä. Kangasniemellä sijaitsevan Rock and Laken mökin vuokraus onnistui onneksi äkkilähtönä ja mukaan innostuivat minun ja avustajani lisäksi myös vanhempani. Vaikka lämpö löytyikin vain joka ilta saunasta, hiljaisuus, aurinko, kokkailumme ja huikeat talvimaisemat toivat kaipaamani lomafiiliksen ja hetken hengähdyksen tiiviin loppuvuoden jälkeen.

Olen ollut samalla mökillä kahdesti aiemmin kesällä ja kerran lumettomana jouluna. Kesäaikaan tekemäni mökin esittelyn löydät tämän jutun lopusta. Nyt ympäristö oli toki lumen vuoksi huomattavasti haastavampi, eikä niin esteetön. Mökin edusta oli aurattu ja siinä pääsin hyvin liikkumaan, enkä muuta kaivannutkaan. Mökin pihassa on ulkokeittiö, jonne on irtoramppi. Innostuimme kuitenkin tekemään lumesta rampin, joka jäädyttyään toimi loistavasti. Ulkokeittiön avotulen luona oli ihana lämmitellä ja paistaa makkaraa. Lumirampista intoutuneina pihaan alkoi syntyä myös eläinystäviä, jotka ilahduttavat kylmien säiden jatkuessa toivottavasti vielä useita muitakin vieraita. Tällaisina päivinä ja tällaisessa ympäristössä olen hetken aikaa talvi-ihminen – ihana loma!

Lisää tästä ja muista esteettömistä mökeistä:

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Tämä on kyllä hankalaa aikaa ja matkat ehtivät kyllä muuttumaan moneen kertaan. Todella vaikea arvioida, milloin on hyvä tilanne ja toisaalta, milloin huono. Meillä on tarkoitus lähteä talvella Meksikoon, mutta saa nähdä, mitä sen kanssa mahtaa käydä. Meksiko ei juuri ole näyttänyt maahantuloa rajoittavan, mutta lentoja perutaan koko ajan ja aina on tosiaan myös riski, että itse sairastuu. Toisaalta itse en ruokakaupan lisäksi tällä hetkellä käy juuri missään, joten riski ei varmaankaan ole erityisen suuri.

    Reply

Leave a Reply