Valikko
Espanja / Gran Canaria / Hotellit ulkomailla / Kanariansaaret

Kaunis Puerto de Mogan ja esteetön hotelli Radisson Blu Resort & Spa Mogan

Meinasin jo luovuttaa Puerto de Moganin suhteen. Vuonna 2019 siellä piipahtaessani kirjoitin, että se on seuraava valintani Gran Canarialla. Pidin lupauksen ja varasin sinne matkan seuraavana vuonna. Tuli kuitenkin korona ja jouduin kahden vuoden aikana kolmesti perumaan varauksen. Ensimmäinen kerta oli juuri silloin, kun maailma sulkeutui maaliskuussa 2020. Hädissämme siirsimme matkan marraskuulle, mutta maailma pysyi kiinni silloinkin. Reilun vuoden päästä siitä oli jo paljon toivoa päästä matkaan, mutta silloin korona tuli kylään. Tiedän hyvin, miten varaus hotelli Radisson Blu Resort & Spa Gran Canaria Moganiin perutaan, joten oli erityisen ihanaa päästä kokemaan hotelli vihdoin maaliskuussa 2023. Vietin Moganissa viisi päivää avustajani Virvan kanssa ennen kuin jatkoimme matkaamme Las Palmasiin ja minä vielä sieltä edelleen Kanariansaarten risteilylle. Olimme omatoimimatkalla eli varasin erikseen lennot, kuljetukset ja hotellit. Puerto de Moganiin ja tähän hotelliin pääsee kuitenkin monen eri matkatoimiston pakettimatkalle ja ajankohdasta riippuen hinta voi olla halvempi kuin itse koottuna. Kerron tässä artikkelissa ensin ajatuksiani Puerto de Moganista ja esittelen sitten hotellimme.

Puerto de Mogan

Puerto de Mogan on pieni ja viehättävä kylä Gran Canarian saaren lounaisosassa, vuorten suojassa. Matkaa Gran Canarian lentokentältä Puerto de Moganiin on reilut 50 kilometriä. Puerto Ricoon matkaa kertyy Moganista noin 10 kilometriä ja Playa del Inglesiin noin 24 kilometriä. Minä varasin etukäteen lentokenttäkuljetuksen Canary Transfer Servicelta ja meitä oli vastassa hissillinen minibussi, johon olisi mahtunut useampikin pyörätuoli ja useita käveleviä matkustajia. Matka lentokentältä Puerto de Moganiin maksoi 70 euroa. Toinen vaihtoehto olisi ollut ottaa esteetön taksi lentokentältä, mutta taksit ovat sähköpyörätuolin ja matkatavaroiden kanssa usein hyvin ahtaita. Taksien osalta kannattaa huomioida myös, että niihin ei välttämättä mahdu peruskokoiset sähkömopot tai pidemmät pyörätuolit.

Tunnelmallinen Puerto de Mogan on pieni, tunnelmallinen ja kaunis kuin mikä. Elämä keskittyy pienen sataman ja sitä ympäröivien valkoisten talojen ja värikkäiden kukkien ympärille. Satamassa on paljon ravintoloita ja kahviloita, mutta valitettavasti vain osaan on esteetön pääsy. Meidän suosikkiravintolat löytyivät hieman sisämaan puolelta. Simppelissä Mar Azulissa ruoka oli erinomaista, samoin tyylikkäässä Salunnassa. Satamassa kokeilimme Sol & Lunaa, joka oli hyvä, mutta ehkä vähän liian arvokas. Ihanien ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi Puerto de Moganissa on useita kauppoja, kaikki kompaktisti toisiaan lähellä. Alueella on tasaista liikkua myös pyörätuolilla. Perjantaisin Puerto de Moganissa järjestetään isot markkinat ja silloin väkeä tulee runsaasti myös muualta saarelta. Nyt emme viettäneet Moganissa perjantaipäivää, mutta edellisellä visiitilläni koin markkinahuumaa. Muutenkin Puerto de Mogan on suosittu päiväretkikohde ja väkeä on liikenteessä päivisin paljon enemmän kuin iltaisin. Kohde on hyvin rauhallinen ja yökerhot ovat poissa, mutta mukavia musiikkibaareja illanistujaisiin löytyy kyllä.

Puerto de Moganissa on pienehkö suojainen ranta, joka tuntui olevan päivisin aina täynnä. Rannalle pääsee pyörätuolilla puista laudoitusta pitkin, mutta siellä ei ole esteetöntä auringonottotasannetta tai esteetöntä pääsyä veteen eli ei esimerkiksi rantapyörätuolia. Rannalla on esteetön wc. Pienellä rantakadulla on rantaravintoloita. Tykkään kovasti pitkistä rantakaduista, rantaan lyövistä aalloista ja edessä laajana avautuvana merestä. Sitä tunnelmaa ei suloisesta Puerto de Moganista löydy ja sen puuttumiseen kesti hetki tottua. Vertasin aluksi väistämättä Lanzaroten Matagordaan ja Puerto del Carmeniin, joihin olen viimeisen vuoden aikana niin kovasti ihastunut, mutta nyt kaksi viikkoa Puerto de Moganista poistumisen jälkeen huomaan kaipaavani sinne takaisin.

Radisson Blu Resort & Spa Gran Canaria Mogan

Radisson Blu Resort & Spa Gran Canaria Mogan sijaitsee Puerto de Moganin yläosassa. Matkaa satamaan on suoraa, tasaista ja leveää katua pitkin 1,4 kilometriä. Matkalla on satamaan päin mentäessä pienoista laskua ja ylöspäin tullessa vastaavasti hyvin loivaa nousua. Hotellin vieressä on iso ruokakauppa. Hotelli on iso, tasokas, viihtyisä ja hyvin esteetön. Hotellin kuvien perusteella odotin kyllä tyylikkyyttä, mutta todellisuudessa hotelli oli paljon vehreämpi ja viihtyisämpi kuin kuvissa, mikä on aina iloinen yllätys. Hotellin sisäänkäynti on tasainen ja ovet avautuvat itsestään. Vastaanottoaula on tilava ja palvelu vastaanotossa oli aina hyvää. Saimme sisäänkirjautuessa käsiimme kuohuvat ja matkatavaramme toi huoneeseen suomea puhuva mukava Hugo. Hotellista poistuessamme käytimme joko pääsisäänkäyntiä tai kerrosta alemmalla allasalueella sijainnutta takaporttia, jonka kautta kulkeminen oikaisi pikkuisen. Hotellin kerrosten välillä kulki hissit.

Allasalueet

Hotellissa on kaksi isoa ja ihanaa allasaluetta. Toinen niistä sijaitsee kerrosta alempana vastaanottoa ja on tarkoitettu kaiken ikäisille. Isoon altaaseen pääsee toisesta päädystä loivia portaita pitkin ja toisesta päädystä ilman askelmia hitaasti syvenevän pohjan ansiosta. Hitaasti syvenevästä päädystä pääsee siis myös suihkupyörätuolilla, mutta tukena ei ole kaiteita. Allasalueella on myös erillinen lastenallas. Vesi altaissa on juuri sopivan lämmintä. Altaiden ympärillä on paljon aurinkotuoleja ja paikkansa voi valita läheltä tai kauempaa, laatoitukselta tai nurmikolta. Alue on ihanan tilava, eikä koskaan ollut pulaa aurinkotuoleista huolimatta siitä mihin aikaan alueelle meni. Rauhallisempaan makuun toimivat hyvin kauempana altaasta olevat paikat.

Toinen allasalue sijaitsee vastaanottokerroksen tasolla ja on hiljainen alue. Käytännössä siellä oli siis vain aikuisia, vaikka varsinaisesti ikärajaa ei ole asetettu. Hiljaa ei suinkaan tarvitse olla, mutta tunnelma on kuitenkin selvästi rauhallisempi kuin toisella allasalueella. Aurinkotuoleja on tälläkin alueella kivasti ja paikka löytyi aina. Allas on iso ja sinne pääsee joko loivia portaita tai loivaa luiskaa pitkin. Luiskan toisella puolella on kaide. Tämä allas oli suosikkini uimiseen. Luiskaa pitkin pääsin suihkupyörätuolillani todella helposti uimaan ja altaassa oli aina mukavan rauhallista. Altaan vieressä on myös poreallas, jonne ei ole nostinta tai luiskaa. Allasalueen vieressä on tilava esteetön wc.

Allaspyyhkeitä varten saa sisäänkirjautuessa kortit ja pyyhkeitä voi vaihtaa allasalueella uusiin aina halutessaan. Molemmat altaat olivat avoinna klo 10.00-18.00.

Ravintolat

Hotellin ravintolat sijaitsevat pääasiassa yhtä kerrosta vastaanottoaluetta alempana, kaiken ikäisten allasalueen reunamilla. The Larder buffet-ravintolassa nautimme päivittäin aamiaisen. Aamiaisbuffet oli todella monipuolinen ja hyvä ja omeletit paistettiin maun mukaan. Parasta oli, että pöytiä oli myös ulkona. Henkilökunta ohjasi pöytiin, mutta vaihtelua oli siinä tuotiinko pöytiin kahvit ja teet, vain kahvi vai ei kumpaakaan. Oleiluun voisi yhdistää myös illallisbuffetin. Aamiaisen perusteella voisin kuvitella senkin olevan oikein hyvä. Illallisaikaan auki olevassa á la carte -ravintola Filinissä nautimme yhtenä iltana illallisen. Tunnelma ulkopöydässä oli miellyttävä, mutta minun risotto ja Virvan pasta eivät olleet mitenkään erikoisia, emmekä olisi ehkä menneet toiste, vaikka olisimme olleet pidempään. Il Taglio -allasravintolassa söimme monena päivänä lounasta. Sieltä sai raikkaita juomia ja muun muassa erilaisia burger- ja sandwich-annoksia. Oikein maistuvaa. Rauhallisen allasalueen yhteydessä oli vielä Pool Lounge, josta sai juomia ja joitakin annoksia. Iltaisin Entertaiment Room & Barissa järjestettiin joka ilta klo 21.00 esityksiä. Kävimme Abba-illassa, mutta muuten esitykset eivät osuneet aikatauluumme. Ennen iltaesitystä oli lasten Minidisco.

Esteetön huone

Radisson Blu Resort & Spa Moganissa on kaikkiaan 422 huonetta. Tietojeni mukaan esteettömiä huoneita niistä on 13. Esteettömän huoneen saa varattua hotellin nettisivuilta, jos on omatoimisesti liikenteessä. Esteettömät huoneet ovat kaikki Superior-huoneita uima-altaalle päin. Huoneet ovat kahden hengen huoneita, mutta sohvasta saa lisävuoteen. Huoneet sijaitsevat ilmeisesti hieman eri puolilla hotellia. Meidän huone 3003 sijaitsi maatasossa pääaltaan eli kaikille avoimen altaan luona. Ihanalta terassilta oli viistosti näkymä altaalle, mutta huone sijaitsi kuitenkin rauhallisessa paikassa hieman sivussa ja pidimme sijainnista kovasti.

Huone oli siisti, valoisa ja viihtyisästi sisustettu. Kahta erillistä sänkyä sai helposti liikuteltua. Minulle mahdollisimman korkea sänky on paras, joten tämä tuntui hieman matalalta, mutta monelle pyörätuolin käyttäjälle se olisi todennäköisesti just oikean korkuinen. Sängyn alla on tilaa nostolaitteen jaloille. Huoneessa mahtui hyvin liikkumaan. Sänkyjen lisäksi huoneesta löytyi sohva, pöytä, erilaisia tasoja, jääkaappi, tallelokero sekä hyvin kaappi- ja hyllytilaa. Terassille oli muutaman sentin kynnys, mutta sähköpyörätuoli meni siitä helposti. Kylpyhuone oli tilava ja sinne oli liukuovi. WC-istuimen toisella puolella oli seinästä taittuva huojuva tukikaide ja toisella puolella seinäkiinnitteinen vaakakaide. Suihkuun olisi ilmeisesti saanut tuolin pyytämällä, mutta minulla oli oma suihkupyörätuoli. Ainoa miinus oli lavuaari, jonka ääreen ei alla olevan tason vuoksi päässyt esteettömästi ilman, että otin jalkalautani pois. Lavuaari oli myös melko korkea. Alla olevalla videolla esittelen huoneemme.

Muut tilat

Hotellilla on oma lisämaksullinen spa-alue, jossa on sisäaltaita (yksi jatkuu ulkotiloihin) ja saunoja. Sisäänpääsymaksu 2,5 tunniksi on hotellivierailta 18 euroa. Lisähemmotteluna voi ostaa hierontaa, vartalohoitoja ja kampaajapalveluita. Spa-aluetta emme testanneet, mutta ilmeisesti alue on esteetön ja kuvien perusteella ainakin yhteen altaaseen on luiska. Lisätietoa hotellin sivuilla.

Liikkumista arvostaville hotellilta löytyy hyvin varusteltu kuntosali, jonne on esteetön pääsy sekä erilaisia urheilukenttiä. Tennis- ja paddle -kentät maksavat 15 euroa/45 minuuttia, muut ovat maksuttomia. Hotellilla järjestetään myös ohjattuja liikunta-aktiviteetteja. Virva kävi aamuvenyttelyssä, joka järjestettiin kattoterassilla, jonne oli iso porras. Tuo oli ainoa kohtaamani esteellinen paikka.

Lapsille hotellilla on myös omat kerhotilat, jonne tarvitaan ilmeisesti etukäteisvaraus. Myös nuo tilat vaikuttivat esteettömiltä.

Haluan takaisin!

Tykkäsin hotellista ja myös Puerto de Moganista ihan todella paljon ja kaipaan jo kovasti takaisin. Haaveilenkin jo seuraavasta hyvinvointilomasta, jossa voi uida joka päivä, syödä tuoretta kalaa ja tuntea, kuinka aurinkoenergia valtaa mielen ja kehon. Siihen tämä hotelli ja kohde sopivat aivan erinomaisesti.

Muita esteettömiä hotelleja Gran Canarialla

Marina Suites, Puerto Rico
Lopesan Baobab, Meloneras
Lopesan Costa Meloneras Resort&Spa
Sunprime Atlantic View, Playa del Ingles
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Olen käynyt Puerto de Moganissa lapsena ja positiiviset muistikuvat ovat paikasta jääneet. Ei olla taidettu yöpyä siellä, mutta ollaan käyty useana päivänä. Myös tuo hotelli vaikuttaa oikein kivalta ja mielellään tuonne voisi taas matkustaa.

    Reply

Leave a Reply