Valikko
laiva / Ruotsi

Kesäpäivät Tukholmassa!

Joka kerta kun menen Tukholmaan, mietin miksi ylipäätään matkustan minnekään muualle. No okei, pientä liioittelua, mutta kesäisin täysin totta! Tällä kertaa vuorossa oli kaksi päivää Tukholmassa: yksi yö hotellissa ja risteilyt kumpaankin suuntaan siihen päälle.

Menomatka taittui Viking Linen Gabriellalla, kuten jo useasti aiemminkin. Lisätietoa Gabriellasta löydät aiemmasta postauksestani täältä. Ensimmäinen aamu Tukholmassa aukeni pettymykseksi hieman syksyisenä. Kävelimme satamasta muutaman kilometrin matkan vanhan kaupungin halki hotellillemme, joka tällä kertaa oli Scandic Sergel Plaza. Pidän Scandic-hotellien helppoudesta, sillä esteettömyystiedot saa kätevästi katsottua kaikkien hotellien osalta heidän kotisivuiltaan, jossa voi tehdä myös varauksen. Hyvänä lisäetuna vielä hyvä kanta-asiakasohjelma, josta kertyneillä pisteillä tämäkin hotelliyö vietettiin ilman kuluja. Sergel Plaza oli hyvä kokemus. Yhtään keskeisemmällä paikalla ei hotelli enää voisi sijaita ja hotellissa on neljä invahuonetta, jotka kaikki sijaitsevat kerroksessa 1, yksi kerros vastaanotosta ylöspäin. Hotellissa oli useita hissejä, jotka kaikki olivat tilavia. Ravintolaan, baariin ja vastaanottoon pääsi helposti. Huoneen ovi oli raskas ja huoneessa ensimmäisenä vastassa ollut lyhyt käytävän pätkä kokolattiamattoineen hieman ahtaan oloinen. Kylpyhuone sijaitsi tämän lyhyen käytävän pätkän varrella. Itse mahduin sähkärilläni hyvin kääntymään kylpyhuoneeseen, mutta hyvin isolla tuolilla tämä voisi olla ahdas kohta. Kylpyhuone ei ollut tilavimmasta päästä, mutta mahduin sähkärillä sisään. Ovi oli jälleen hyvin painava. Suihku oli ihan wc-pöntön vieressä, mikä mahdollisti suihkussa käynnin pöntöllä istuen. Pönttö oli korotettu ja sen molemmin puolin oli kaiteet. Kylpyhuoneessa oli myös siirreltävä suihkujakkara. Huone muuten oli tilava ja erityisen viihtyisä.

 

Tämän kertainen visiitti painottui ystävien tapaamiseen. Ensimmäisenä päivänä otimme haltuun Sergelin toria ympäröivät kaupat, vanhan kaupungin ja Södermalmin alueen, jossa valitettavan moneen ravintolaan ja baariin tuntui olevan yksi tai useampi porras. Uskollinen ramppi matkusti kuitenkin jälleen mukanani ja tarjosi ratkaisun. Seuraavana päivänä helle palasi mukaan matkalle! Vietimme päivän Djurgårdenin alueella kahden parhaan ystäväni kanssa. Emme ole saaneet pitkään aikaan olla kolmisin yhden meistä asuessa Ruotsissa, joten oli ihanaa vain istua ja jutella. Paikaksi valikoitui Djurgårdenilla sijaitseva ravintola Blå Porten, jonka puutarhamainen sisäpiha on kuin elokuvasta. Ihana! Menomatkan taitoimme Djurgården-lautalla, johon pääsi sähkärillä oikein kätevästi. Avustaja ei päässyt maksutta tai ainakaan virkailija ei tällaista mahdollisuutta ymmärtänyt.

 

 

 

Paluumatka taittui pitkästä aikaa Viking Mariellalla. Olin unohtanut, että Mariellalla invahytti on ahtaampi kuin Gabriellalla. Vessa on saman kokoinen, mutta sänkyjen väliin jää vähemmän tilaa. Muutenkin laivasta huomaa, että sillä on enemmän vuosia takana, vaikka sitä paljon onkin peruskorjattu. Jotenkin meno on ehkä kuitenkin Mariellalla vauhdikkaampi. Aurinko helli koko illan ja kannella oli ihana nautiskella. Ulkokannelle pääsee pyörätuolilla yhdestä ovesta. Tuo ovi sijaitsee kannella 8 ja löytyy kun menee kannelle laivan keskiosan hisseillä.

Tarkin silmä huomaa, että mukaan on tullut uusi pääosanesittäjä: Puma 40 – sähköpyörätuoli!
Kaveri saanee pian sivuille esittelyn.

 

 

Kesän lomamatkat alkaa olla ohi, mutta kesä onneksi ei. Elokuussa Palmuasema lähtee testaamaan Kööpenhaminan! Eikä se suinkaan syksyn osalta siihen lopu… Ihania loppukesän päiviä, iltoja ja öitä!
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggaajaa tykkää tästä: