Valikko
Thaimaa

Keskusta-asunto Thaimaan Hua Hinissä

Lomallani Thaimaan Hua Hinissä viime marraskuussa asuimme siinä ihanassa talossa, johon palaan jälleen tänä vuonna maailmanympärimatkani päätteeksi. Tuo talo sijaitsee parin kilometrin päässä Hua Hinin keskustasta ja juuri se rauhallinen sijainti onkin sen talon etu. Talon omistajilla on kuitenkin Thaimaassa toinenkin täysin esteetön asunto, joka sekin on vuokrattavissa muun muassa Matka-Agenttien kautta. Siinä neljän hengen asunnossa yhdistyvät huippusijainti ja allasloma. Piipahdin katsomassa miltä asunto näyttää.

Vierailuni alkoi rengasrikolla. Nastan takarenkaaseeni laittoivat kenties norsut, joita kävimme tapaamassa juuri ennen asuntovierailua ja rengas tyhjeni asunnolle päästessäni. Kovin paljoa en siis voinut kierrellä, enkä muutenkaan viitsinyt tonkia jokaista nurkkaa, sillä omistajapariskunta asutti asuntoa parhaillaan. Asunto sijaitsee isossa talossa, kerrostalon ja hotellin yhdistelmässä. Hotellivaikutelman (verrattuna vaikka omaan Espoon kerrostalooni…) tuovat pihalla oleva vartiointi ja sisäänkäynti, jossa käytävää reunustavat kauniit vesialueet ja pylväät. Asunto sijaitsee sisääntulokerroksessa, mutta talossa on myös hissi, jolla pääsisi ylempiin kerroksiin.

IMG_7305

Asunto oli tilava ja siisti, samoin kuin asuttamamme talokin. Asunnossa on yhdistetty olohuone ja hyvin varusteltu keittiö, kaksi makuuhuonetta ja kaksi kylpyhuonetta. Toisessa makuuhuoneessa on parisänky ja toisessa kaksi erillistä sänkyä. Parisängyn toinen puolisko ja toiseen makuuhuoneen toinen sänky ovat sähköisesti säädettäviä koko sängyn korkeuden, pään ja jalkapäädyn osalta. Suuremman makuuhuoneen yhteydessä on tilava kylpyhuone, jossa on tukikaiteita sekä suihkussa seinästä taittuva suihkutuoli (sellainen tukeva, jossa on myös käsinojat). Toinen kylpyhuone on pienempi. Isolle terassille mahtui kerrallaan kuusi sähköpyörätuolia ja kävelevät. Aurinko lämmittää terassin aamuisin. Meidän vierailun aikaan iltapäivällä terassi oli varjossa, mikä ei haitannut siinä kuumuudessa hetkeäkään. Terassilta on suora käynti isoon altaaseen, joka on talon asukkaiden yhteiskäytössä. Vaihtoehtoina ovat joko loivat portaat tai allasnostin.

IMG_7301

IMG_7286

IMG_7287

IMG_7291

IMG_7288

Asunto sijaitsee loistavalla paikalla Hua Hinin keskustassa. Esimerkiksi iltatorille on 200 metrin matka ja rantakadulle pääsee ilman autokyytiä. Hulinaa keskusta-alueella riittää, mutta talo vaikutti silti erittäin rauhalliselta. Tämä on siis hyvä valinta silloin, kun haluaa asua lähempänä palveluita. Omistajilla on muuten talossa myös pieni yksiö. Sitä ei ole suunniteltu ensisijaisesti liikuntarajoitteisten tarpeisiin, mutta sitä on hyvä hyödyntää esimerkiksi silloin, jos haluaa esimerkiksi avustajalle oman yksiön kuitenkin läheltä tai jos isommassa seurueessa osa haluaa vähän omaa tilaa.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggaajaa tykkää tästä: