Valikko
Aurinkorannikko / Espanja / Fuengirola

Kevät Fuengirolassa osa 1

Ihan ensin pahoittelen, että Palmuaseman kaikki tekstit on lihavoitu. Tämä on moniin blogeihin iskenyt tekninen ongelma, jota en ole vielä ehtinyt ratkaista. En kuitenkaan malta olla jakamatta tunnelmia juuri nyt, joten ajattelin, että kestätte. Saavuin perjantaina Fuengirolaan, jossa elän kevättä viiden viikon ajan. Ajattelin kirjoitella täältä pitkästä aikaa perinteistä matkapäiväkirjaa vähintään kerran viikossa ja nyt tuntui hyvältä aloittaa. Aloitetaan ensin käytännön asioista, joista olen saanut jonkin verran kysymyksiä.

Haave pidemmästä ajasta ulkomailla arkea eläen ja etätöitä tehden on elänyt mielessäni kauan ja viime syksynä päätin, että tänä keväänä on aika toteuttaa se. Olen ennenkin tehnyt pitkiä reissuja, mutta niihin on usein liittynyt paikasta toiseen siirtyminen. Nyt halusin kokeilla erilaista arkea ja paikallaan oloa. Päivää vaille viisi viikkoa oli lopulta tähän hetkeen realistinen matkan pituus töiden ja ennen kaikkea avustajakuvioiden kannalta. Kanssani on täällä kaiken kaikkiaan kolme avustajaa, yksi kerrallaan. Jenni on nyt ensimmäiset kaksi viikkoa, Virva sen jälkeen 11 vuorokautta ja Julia lopuksi 9 vuorokautta. Paikaksi valikoitui Fuengirola, koska täällä on ihanaa, helppoa ja täältä on hyvä tehdä vierailuja myös Andalucian alueen muihin kohteisiin. Täysin paikallaan en siis aio pysyä. Asun hyvällä paikalla ihanan hulppeassa, erittäin tyylikkäästi sisustetussa ja minulle riittävän esteettömässä suomalaisomisteisessa vuokra-asunnossa. Kattohuoneistossa, jossa on itse asiassa enemmän tilaa kuin kotonani. Täällä on hyvin varusteltu keittiö, olohuone, kaksi kylpyhuonetta ja kolme makuuhuonetta: yksi minulle, yksi avustajalleni ja yksi viikoksi vierailemaan tuleville vanhemmilleni. Ehkä parasta täällä on valtava terassi, jossa on paljon sekä ulkotilaa että lasitettu osio, jossa nytkin kirjoittelen. Kahden päivän jälkeen olo tuntuu edelleen hieman epätodelliselta, mutta ehdottomasti hyvällä tavalla.

Fuengirolassa on ollut suorastaan ennätyslämmin ja kuiva talvi ja sen myötä täällä on todellinen kuivuusongelma. Tänä viikonloppuna täällä on ollut myös calima, Afrikasta kulkeutuva hiekkapöly, joka tunkeutuu kaikkialle ja saa ilman sakean sumuiseksi. Caliman pelättiin olevan yhtä kova kuin kaksi vuotta sitten, jolloin se sekoittui sateeseen. Mutasade, jota kutsutaan myös verisateeksi, teki paljon tuhoja, joiden jälkiä on korjattu pitkään. Nyt onneksi näyttää siltä, että calima ei iskenyt lähellekään niin pahana ja huomenna sen pitäisi väistyä ja ilman raikastua. Me toimme kuitenkin mukanamme tänne epävakaisuuden ja viileyden ja seuraavan kymmenen päivän ennuste näyttääkin paikoin hyvin sateiselta ja viileältä. Sadetta täällä kaivataan, joten toivotan sen tervetulleeksi, mutta kovasti kyllä odotan myös sitä, että saisin kokea auringon ihollani… Muistat ehkä, että satuin viime reissullani Teneriffalle juuri talven pilvisimmäksi viikoksi ja sitä ennen Gran Canariallakin pääsin näkemään harvinaisen rankkasateen. Ensi viikonlopulle olisi suunnitteilla reissu Granadaan, mutta sinne luvataan tällä hetkellä 10 astetta ja sateita, joten saa nähdä muuttuvatko suunnitelmat. Viime kesänä olin täällä kovassa helteessä ja silloin nämä rannat näyttivät kovin erilaisilta. Omalla tavallaan kaunista näinkin.

Tänään täällä alkoi pääsiäisen vietto. Pääsiäisviikkoa kutsutaan Espanjassa nimellä Semana Santa, pyhä viikko. Pääsiäinen on tärkein uskonnollinen juhla Espanjassa ja sitä vietetään näyttävästi koko viikon ajan. Varsinaisia pyhäpäiviä täällä Andalucian alueella ovat kiirastorstai ja pitkäperjantai, mutta joka päivä tulevalla viikolla tapahtuu. Näyttävin osa pääsiäisen viettoa ovat päivittäiset kulkueet. Ne ovat erityisen tunnettuja Sevillassa ja Málagassa, mutta myös täällä Fuengirolassa on tulevan viikon aikana useita kulkueita. Me olimme tänään katsomassa palmusunnuntain kulkuetta ja olihan se tunnelmallinen. Aasilla ratsastavaa Jeesus-patsasta kannettiin kantolavalla eli tronolla näyttävässä ja koristeellisessa kulkueessa, jota seurasi soittokunta. Kulkueita seuraamaan tulevat espanjalaiset pukeutuvat perinteisesti hyvin ja jatkavat syömään ystävien ja perheen kesken. Pääsiäinen ei ole hiljainen juhla, vaan tuo ihmiset kaduille ja toistensa seuraan. Kulkueita seuratessa liikututaan ja sitten taas kovaäänisesti nauretaan. Taidan tykätä!

Tänään olemme myös saaneet loputkin tavarat laukuista purettua ja kotiuduttua. Ihanaa, kun ei ole kiire kokea ja nähdä. Eilen vielä vähän oli ja halusin näyttää täällä ensimmäistä kertaa olevalle Jennille kaikki itselleni tutut paikat. Tänään olen alkanut ymmärtää, että kaiken kyllä ehtii myöhemminkin. Kohta testaamme ensimmäistä kertaa terassin grilliä ja katamme illallisen tänne tunnelmalliselle lasiverannalle, jossa tarkenee hyvin illan viiletessäkin. Laatikoista löytyi paljon kynttilöitä, jotka taidamme sytyttää palmusunnuntain iltaa koristamaan. Tunnelmallista pääsiäisviikkoa myös sinulle!

Lisää luettavaa esteettömästä Espanjasta

Kaikki artikkelit esteettömästä Espanjasta
Kesätunnelmat esteettömästä Fuengirolasta ja PYR-hotelli
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

8 Comments

 • Ihan totta, Kanarian saarten kuivuusongelmasta on uutisoitu täällä Suomessa asti. Metsäpalovaroituksia on annettu poikkeuksellisesti tähän vuodenaikaan ympäri saaria. Huimaa, että Calima on samaan aikaan.

  Reply
  • Sanna Kalmari
   30.3.2024 at 14:03

   Joo totta, Kanariansaarilla on kärsitty samasta kuivuusongelmasta kuin täällä. Toivottavasti sinnekin saataisiin vettä, täällä aurinkorannikolla sitä on tullut nyt viikon aikana oikein kunnolla!

   Reply
 • Eveliina / Reissukuume
  26.3.2024 at 09:26

  Kiva päästä lukemaan, miten pääsiäistä vietetään muualla maailmassa 🙂 Olen itse ollut Fuengirolassa yli kymmenen (hui!) vuotta sitten, mutta tutuilta nuo paikat näyttävät edelleen! 🙂

  Reply
  • Sanna Kalmari
   30.3.2024 at 14:01

   Joo, vähän yllätyinkin kuinka mielenkiintoista on tutustua eri maiden juhlapyhäkulttuuriin. 🙂 Minä olin kans Fuengirolassa ensimmäisen kerran tasan kymmenen vuotta sitten ja vaikka joitain muutoksia onkin tullut, moni asia on myös ennallaan. 🙂 Kiitos, kun kävit lukemassa!

   Reply
 • Aila ja Juha
  27.3.2024 at 16:56

  Tällainen ilma Aurinkorannikolla on kyllä harvinaista tähän aikaan. Viime vuonnakin maaliskuun lopulla oli jo yli 30 asteen helteitä. Mutta kyllä se tästä, sinulla on valtavasti aikaa vielä ehtiä kokemaan aurinko ja lämpö. Meiltä ne uudet lämpimät päivät saattavat jo jäädä kokematta, koska ensi maanantaina alamme ajella kotiin päin. Mutta olemme olleet täällä koko maaliskuun, eli lämpöisiä päivä on riittänyt. Kovin paljon sade ei ole meitä ehtinyt häiritä, vähän useampia kulkueita olisimme mielellämme nähneet ja joitain pidempiä retkiä olisimme voineet tehdä. Mutta viimeksi eilen kävelimme Malagan vuorilla, eli ei paha. Olet varmaan tutustunut myös meidän matkapäiviemme kuvauksiin? Siis http://www.ailajajuha.com Jäämme seuraamaan sinun kokemuksiasi.

  Reply
  • Sanna Kalmari
   30.3.2024 at 13:59

   Hei! Teillä on ollut ihanan oloinen reissu. Olen käynyt lueskelemassa juttujanne ja saanut paljon hyviä ideoita. Kiitos erityisesti kattavasta Málaga-artikkelista. Oikein hyvää kotimatkaa teille!

   Reply
 • Olavi Härkönen
  27.3.2024 at 23:31

  Hei Tulen 31.3. Sinne Fuengirolaan ja olen siellä 13.4. asti. Joskus voisi ehkäpä tavata.
  Majoitus on Las Palmeras hotellissa yksityisen vuokrahuoneistossa.

  Reply
  • Sanna Kalmari
   30.3.2024 at 14:02

   Hei! Tervetuloa tänne Fuengirolaan, varmasti törmätään! 🙂

   Reply

Leave a Reply