Valikko
Aurinkorannikko / Espanja / Fuengirola

Kevät Fuengirolassa osa 2

Kymmenen ensimmäistä päivää Fuengirolassa ovat vierähtäneet vauhdilla ja hieman eri tavoin mitä olin ennen tänne tuloa ajatellut. Olin kuvitellut lähinnä auringon ja lämmön iholla sekä retket, joita voisin tehdä viikoittain alusta alkaen. Ei se kuitenkaan mennyt ihan niin.

Viikko sitten kirjoittaessani kerroin, että ilman oli varjostanut calima, Afrikasta kulkeutunut hiekkapöly. Se ei onneksi tullut niin pahana mitä täällä ensin pelättiin, emmekä onneksi saaneet niitä paikkoja tuhoavia mutasateita. Ilma oli raikas taas viime viikon maanantaina, mutta siitä alkoivat vesisateet. Niitä tänne on kaivattu pitkään, joten näky oli siinä mielessä hieno. Fuengirola.fi -sivuston mukaan vettä saatiin viikon aikana noin viiden kuukauden kulutuksen tarpeisiinja se oli todella tervetulliutta. Lämpötilat pysyttelivät koko viikon vain noin 15 asteessa, joka tuntui sisällä saakka kylmältä, kun siihen yhdistyivät tosi kova tuuli ja kosteus. Surullisinta oli se, että koko vuoden odotettuja pääsiäiskulkueita jouduttiin sateen vuoksi perumaan, mikä aiheutti ilmeisen paljon harmia ja hotelleille paljon peruuntuneita varauksia. Pelkästään Málagassa peruttuja kulkueita oli yli 20. Hyvä sade, huono ajoitus. Mekin päätimme perua vuorokauden reissumme Granadaan ja hyvä niin, sillä siellä oli lopulta vain viisi astetta ja kaatosade. Näin talvella/keväällä Fuengirola on ihan eri kaupunki kuin vilkkaan kesäsesongin aikaan ja sade vielä oikein korosti sitä, että täällä eletään nyt arkea, eikä vilkasta matkailijasesonkia. Se oli ehkä ihan hyväkin sisäänajo kuukauden espanjalaiseen elämääni.

Sadepäivinä otimme ilon irti vuokrakotimme viihtyisistä sisätiloista ja Espanjan ruokakaupoista. Läheisessä Dia-Supermarketissa ja niin ikään melko lähellä sijaitsevassa isossa Mercadonassa on erinomaiset valikoimat ja asunnossamme erinomainen keittiö, joten olemme kokkailleet paljon. Viime viikolla kävimme itseasiassa vain kerran ravintolassa syömässä. Kylmyyttä pakoon päädyimme sen kummemmin miettimättä sisään ravintola Aromaan, johon pääsi esteettömästi (tosin pieni luiska oli hyvin jyrkkä). Avotulella grillattu liha osoittautui erinomaiseksi ja intialais-ruotsalainen omistaja Erik oikein ystävälliseksi. Ravintolassa oli myös esteetön wc. Pitkäperjantaina treffasin myös serkkuani ja hänen vaimoaan, jotka viettivät täällä pääsiäistä.

Tiistaina iltapäivällä lähdimme käymään aamun töideni päätyttyä Málagassa. Aurinko lämmitti hetken aikaa vierailuamme ennen kuin sadekuurot löysivät meidät. Málaga on kyllä aina yhtä ihana kaupunki, johon pääsee Fuengirolasta helposti ja esteettömästi junalla. Edellisellä reissullani opin myös, että lippuautomaatillakaan ei tarvitse enää sählätä, vaan lipun saa ostettua lähimaksulla vilauttamalla pankkikorttia ennen junaan nousua ja uudelleen määränpäässä, jolloin kortilta veloitetaan kuljettu matka. Kirjoitan Málagasta pian jutun, johon kokoan kaikki tämän hetken tietoni. Sunnuntain sadepäivää vietimme Miramar-ostoskeskuksessa, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä asunnoltamme. Testasin ensimmäisen kerran taksin tilaamista. Pide Taxi -sovelluksella sai tilattua myös rampillisen taksin, joka tuli viidessä minuutissa. Takaisin päin tulimme paikallisbussilla numero 1, jossa oli lattiasta nouseva luiska. Hyvin toimi molemmat kulkuvälineet!

Vanhempani laskeutuvat ihan kohta Málagan kentälle ja tulevat viettämään viikon lomaa tänne. Heillä sattui erinomainen tuuri säiden suhteen, sillä eilen alkoivat aurinkoiset ja lämpimät päivät, joita on tiedossa ennusteen mukaan ainakin seuraavaksi kymmeneksi päiväksi. Itselläni jatkuu arki, mutta lomailijat tuovat lomatunnelmaa varmasti arjen keskelle ja seuraavan viikon aikana on luvassa todennäköisesti letkeää lomatunnelmaa ja monia ravintolailtoja. Sateiden jälkeen tätä odotettua lämpöä iholla arvostaa aivan erityisesti paljon!

Lue myös

Kevät Fuengirolassa osa 1
Kaikki artikkelit esteettömästä Espanjasta
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Käsittääkseni täälläkin oli caliman aiheuttamaa hiekkapölyä pääsiäisen aikaan, joten eipä ihme, että sielläkin se näkyy. Harmi, että kulkueita jouduttiin sateen vuoksi perumaan, mutta loppujen lopuksi varmasti jää plussan puolelle, että viimeinkin siellä saatiin vettä.

    Reply

Leave a Reply