Valikko
Espanja / Kanariansaaret / Teneriffa

Kevät & karnevaalit!

Tänään oli taas yksi vuoden merkkiaamuista. Töihin lähtiessäni nimittäin huomasin, että on valoisaa. Helmikuussa mieltäni piristää myös aina ajatus, että jossain on kevät jo pidemmällä. Yksi merkki siitä on alkava karnevaaliaika.

Karnevaalikulttuuri alkoi Euroopassa jo keskiajalla, jolloin karnevaalit olivat vuoden suurin kansanhuvi. Karnevaalit liittyivät paaston ajan alkuun. Nykyään karnevaaleja ei enää ajatella niinkään uskollisena juhlana, mutta silti karnevaalit ajoittuvat monissa keski- ja etelä-euroopan maissa laskiaisen tienoille. Esimerkiksi Saksassa on useassa kaupungissa karnevaalit. Tunnetuimpia lienevät karnevaalikulkueet Kölnissä, Mainzissa ja Düsseldorfissa. Kyproksella olen viettänyt helmikuisen illan karnevaalitunnelmissa ja monena vuonna olen suunnitellut matkaa suosikkikaupunkini Nizzan karnevaalihuumaan. Yksi maailman suurimmista karnevaaleista, Carnival de Nice on Rivieran talven päätapahtuma ja ajoittuu tänä vuonna ajalle 14.2.-4.3.2014. Toistaiseksi suunnitelmat ovat jääneet suunnitelmiksi, mutta aina on onneksi ensi kevät.

Monet yllättyvät siitä, että maailman toiseksi suurin karnevaali löytyy Teneriffalta. Santa Cruzissa järejstettävä karnevaali tarjoaa ohjelmaa koko helmikuun ajan ja vielä hieman maaliskuunkin puolella. Tämän vuoden ohjelmaan voi tutustua täällä. Pienempiä karnevaaleja järjestetään myös muualla Teneriffalla. Los Cristianoksessa viime vuoden pääkulkue kiersi katuja 10.3. tarjoten useaksi tunniksi iloista tunnelmaa auringon paisteessa. Karnevaalia seurattiin katujen varsilla, joten myös pyörätuolilla pääsi hyville paikoille. Ei yhtään hassumpi tapa viettää maaliskuista sunnuntaita!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply