Valikko
Tampere

Kevättä Tampereella

Olen muutaman päivän työmatkalla Tampereella. Mielenkiintoisella ja opettavaisella, arkityöhöni kuuluvalla konferenssimatkalla. Olen nimennyt tämän kuitenkin myös kevätmatkaksi, sillä ensimmäistä kertaa tänä vuonna on terassikelit! Jopa niin vahvasti, että äsken Telakan terassi oli aivan täynnä t-paita -kansaa. Emme mahtuneet syömään ulkona, mutta mieleni sai korkeuksiin kuitenkin ihan vaan jo se ajatuskin, että voisi syödä ulkona. Terassikelien lisäksi  suurta iloa näihin muutamaan päivään ovat tuoneet tietyt Tampere-asiat. Lapland Hotel Tampere, jossa yövyn nyt ensimmäistä kertaa, ei ole sen sijaan täysin vakuuttanut. Ei mennä kuitenkaan siihen nyt, vaan vaikka ensi kerralla, sillä Tampere ansaitsee ensin pelkän iloittelun. Tämän reissun Tampere TOP3!

1) Muumimuseo

Maailman ensimmäinen, aito ja oikea Muumimuseo avautui hiljattain Tampereelle. En yleensä vieraile museoissa, mutta tämä oli jäänyt jostain syystä mieleeni kummittelemaan. Mietin ensin, tarvitsenko jonkun lapsen mukaani voidakseni mennä tai onko siinä nyt muutenkaan mitään järkeä, mutta kun tunnin tyhjä hetki tuli, päätin kuitenkin kokeilla. Ai että miten hyvä päätös! Tampere-talossa sijaitseva museo ei todellakaan vaadi lasta mukaan. Melkeinpä päinvastoin, sillä uskon aikuisten saavan museosta eniten. Museossa ei saa kuvata kuin yhdessä kuvauspisteessä, mikä on hyvä, sillä sitten voi keskittyä vain ja ainoastaan katselemaan piirroskuvia, kuuntelemaan nappia painamalla sadun pätkiä, uppoutumaan Muumi-kirjojen maailmaan aikajärjestyksessä ja ihastumaan erilaisten pienoismallien luona. Tunti ei tosin riittänyt mihinkään, museossa saisi kulumaan useammankin. Lämmin suositus! Museo on kaiken lisäksi todella esteetön. Näytöiltä voi lukea lisätietoa ja ne kaikki on sijoitettu täydellisen alas, kaikkialle pääsee ja myös erilaiset aistirajoitteet on huomioitu monin paikoin. Sisäänpääsy maksaa aikuisilta 12 euroa, avustaja pääsee maksutta.

2) Sorsapuisto

Helppo yhdistää Muumimuseossa käyntiin, sillä Sorsapuisto on aivan Tampere-talon vieressä. Teekkarit olivat vallanneet nurmet vappumielellä (!) ja jäät lammessa kävivät tiukkaa taistoa kevään kanssa. Kevät voitti. Lammen kiertää nopeasti, mutta kannattaa hidastella, sillä kevät!

3) Telakka, Sky Bar ja ystävät

Telakan terassi oli siis täynnä, emmekä mahtuneet sinne, mikä tuntui ristiriitaisesti hyvältä, Sokos Hotel Tornin Sky Barin ulkotiloihin kuitenkin mahtui. Okei, aurinko ei osunut ylhäälle asti, joten tuntui melkein samalta kuin viime vierailullani viime syksynä, mutta ei aivan. Sillä silloin join lasillisen punaviiniä syksyä fiilistellen, mutta tähän kevääseen kuului mojito. Sen hetken jaoin ihanien työkaverieni kanssa, mutta eilen illalla oli ihana kyläillä Tampere-ystäväni luona. Tuntui ihan kevät-tamperelaiselta. On tämä vaan ihana kaupunki!

IMG_9946

IMG_9948

IMG_9954

IMG_9980

IMG_9976

IMG_9984

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply