Valikko
Vuosiyhteenveto

Kiitos 2014, menestyksen vuosi!

Tämän vuoden alkaessa nimitin tämän menestyksen vuodeksi. Tuntuihan se silloin aika mahtipontiselta sanalta, mutta tunne oli vahva: Tämän vuoden sana on menestys. En määritellyt tuota sanaa sen tarkemmin itselleni kuin teillekään tai asettanut tavoitteelle osatavoitteita. Mittarina tavoitteen saavuttamisessa sai toimia vain tunne. Nyt, vuoden lopussa, kun katson taakseni mennyttä vuotta täällä Palmuasemalla, päivän sana on onnistuminen.

Olen kirjoittanut tätä blogia pian neljä vuotta. Ensin hyvin näkymättömästi ja pikkuhiljaa aina vain ylpeämpänä tämän olemassaolosta ja varmempana Palmuaseman paikasta tässä maassa. Tämän vuoden alussa aloin entistä rohkeammin kutsua itseäni matkabloggaajaksi. Tammikuun matkamessuilla tapasin ensimmäisen kerran muita matkabloggaajia ja sain ympärilleni upean yhteisön, joka huokuu inspiraatiota ja on tarjonnut minulle tämän vuoden aikana hyvin paljon tukea, innostusta ja uusia ideoita. Kiitos kaikesta siitä! Palmuasema sai vuosi sitten vihdoin oman Facebook-sivun ja kesällä myös Twitter-tilin ja Instagram-tilin. Syyskuussa Palmuasema sai pikkusiskon, Wheels on the Beach -nimisen blogin, joka puhuu englantia ja kasvaa hitaasti isosiskonsa rinnalla.

WP_003155

Palmuasemalla oli tänä vuonna suuri kasvupyrähdys ja te lukijat olette viihtyneet täällä aiempaa huomattavasti enemmän. Kävijämäärät ovat nimittäin viisinkertaistuneet viime vuoteen verrattuna. Ette uskokaan kuinka hyvältä se tuntuu! Se tuntuu hyvältä henkilökohtaisesti ja antaa minulle tunteen siitä, että pidätte tyylistäni kirjoittaa. Ennen kaikkea olen kuitenkin onnellinen siitä, että esteetön matkailu kiinnostaa ja esteettömän matkailun tietoisuus ja arvostus kasvaa teidän jokaisen käynnin myötä. Ahkera olin tosin minäkin, sillä vuoden aikana kirjoitin tänne 78 kertaa, kun edellisen vuoden luku oli vain 25. Opin vuoden aikana myös sen, että Palmuasemalle on Suomessa paikka paitsi innostajana, myös vaikuttajana. Vuoden ylivoimaisesti luetuin kirjoitukseni oli nimittäin kantaa ottava tekstini junamatkasta lastenvaunuvarastossa. Vahvistusta päätelmälleni tuo se, että toiseksi luetuimmaksi kiiri tietopaketti avustajasta matkalla mukana ja kolmanneksi luetuimmaksi myöskin hieman kriittinen kirjoitus uudesta Finnair Sky Wheel -maailmanpyörästä.

10516684_1501638066736127_27515388148495263_n

Vaikka mielenkiintoisinta olikin junamatkani Kouvolaan, haluan silti uskoa, että olette viihtyneet täällä myös siksi, että tästä tuli jälleen tähänastisen elämäni huikein reissuvuosi. Tammi-helmikuun viihdyin ihan vain kotimaisemissa ja kirjoittelin vanhoja reissumuistoja. Vierailin kuitenkin Helsingin hotelleissa ja kirjoittelin siitä. Maaliskuussa se sitten alkoi. Ensin päiväretki Titanic-museoon Tallinnaan ja sitten upea viikko Espanjassa, Fuengirolassa ja Málagassa.

kuva 3 kannella

 

WP_003546

Toukokuussa vietin Saksan matkailutoimiston kutsumana hienon viikon kierrellen eri puolilla Saksaa tutustuen sen esteettömiin mahdollisuuksiin. Edes sade ei onnistunut latistamaan kokemuksen hienoutta. Osallistuin myös suureen GTM-matkailutapahtumaan Bremenissä ja siellä upeilla illalliskutsuilla ja monissa mieleenpainuvissa tilanteissa katsoin monta kertaa ympärilleni syvään hengähtäen ja koin suurta kiitollisuutta Palmuasemalle (eli teille) saadessani kokea niin paljon.

IMG_0419

Kesäkuussa aloitin kesäkauden risteilemällä TallinkSiljan kutsumana Tukholmaan uudistuneella Silja Serenadella. Juhannuksen jälkeen lähdin ensimmäistä kertaa ulkomaille matkanjohtajaksi, johdattamaan mahtavaa reilun parinkymmenen hengen joukkoa Matka-Agenttien esteettömälle matkalle Toscanaan, jota muuten rakastan.

10484754_10152955729342501_981076840_n

Toki vuoden aikana matkustelin paljon myös kotimaassa. Kesälomani heinäkuussa aloitin vierailulla Kouvolaan. Haloo Helsingin keikka ja yö suosikki-invahuoneeksi nousseessa Sokos Hotel Vaakunassa saivat vierailun tuntumaan todella erityislaatuiselta. Matkustin kesälomallani myös ensimmäistä kertaa Ahvenanmaalle, jossa kartanlukutaitoni pääsi taas loistamaan poissaolollaan… Samalla reissulla Turku teki kesätaikojaan.

image

 

image

Elokuussa matkustin sähköpyörätuolisalibandymaajoukkueen joukkueenjohtajan roolissa Saksaan, Müncheniin, josta palasimme pronssimitalit mukanamme. München tuli tutuksi vain Olympiapuiston osalta, mutta reissu oli tunnerikkauden osalta vuoden voittaja.

image

Saksaan siivet veivät jälleen syyskuussa. Silloin Saksan matkailutoimisto tarjosi minulle taas uusia elämyksiä muun muassa Gunzenhausenissa ja Frankenin järvialueella. Osa tuon matkan tarinoista on yhä kirjoittamatta ja muutenkin lisää Saksaa on luvassa onneksi myös ensi vuonna!

image

Marraskuussa lähdin jälleen matkanjohtajaksi, tällä kertaa suosikkipaikkaani Teneriffalle. Mukaan lähti yli 60 matkalaista. Mar Y Sol -hotelli ei tuottanut pettymystä. Tuoltakin matkalta on vielä monta aurinkoista juttua odottamassa tammikuun paukkupakkasiltoja.

image

Ja tiedättekin miten tämä unelmien vuosi huipentui. Lähdin pidemmälle kuin vielä koskaan, ensin Fort Lauderdaleen ja sitten esteettömälle unelmaristeilylle Karibialle yhteistyössä Royal Caribbeanin kanssa. Reissun viime päivät vietin Miami Beachillä. Tästä saatte lukea vielä paljon.

IMG_2558

 

Kun kaiken tämän kirjoittaa, konkretisoituu se ihan eri tavalla ja tulee näköjään melkoinen tunnevyöry. Se tässä kirjoittamisessa on niin ihanaa ja siksi aion jatkaa sitä myös ensi vuonna. Päällimmäinen tunne on kiitollisuus siitä, että juuri minä olen saanut kokea tämän. Olen kiitollinen itselleni, että olen ryhtynyt ja uskaltanut, sillä aina vain vahvemmin uskon siihen, että uskallus on esteettömän matkailun ydinsana. Olen kiitollinen teille, että olette olleet mukanani ja olette toivottavasti jatkossakin. Tässä kohtaa on lausuttava kuitenkin erityiskiitokset vuodesta 2015 tietyille tärkeille:

 • Yhteistyökumppaneille huikeista elämyksistä
 • Äitille, iskälle ja kummitytölleni rakkaan Soli-koirani rakastavasta hoidosta reissujeni aikana
 • Työkavereilleni joustavuudesta, joka mahdollistaa tämän unelman
 • Kaikille avustajilleni, mutta erityisesti pitkänmatkanreissuavustajilleni Virvalle ja Lauralle joustavuudesta, jaksamisesta ja loistavasta seurasta
 • Ystävilleni, jotka olette mukana matkoillani, vaikka ette fyysisesti olisikaan
 • Sähköpyörätuolilleni olemassaolosta ja kestävyydestä. Matkalaukku sen sijaan ei jaksanut enempää, se jää tähän vuoteen. Kiitos sillekin kuitenkin tästä.

 

karuselli

Tulkoon ensi vuodesta kaikkea tätä ja kuka tietää, vaikka vähän vielä lisää! En lähde nyt avaamaan kuinka monta uutta seikkailua ja ideaa on mielessä…Puolestakin tästä olen kuitenkin onnellinen.

Innostuksen ja uskalluksen täyttämää vuotta 2015!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

5 Comments

 • Säppä
  30.12.2014 at 22:47

  Hieno vuosi sulla takana! 🙂 Innolla jään seuraamaan ensi vuoden seikkailuja!

  Reply
 • Veera
  31.12.2014 at 08:46

  Sulla on ollut ihan mieletön vuosi, olen itsekin sitä sivusta seurannut sosiaalisessa mediassa! 🙂 Kirjoitat tärkeästä aiheesta ja vaikutat asiohin! Jatka tällä meiningillä <3

  Reply
 • Kaukokaipuun Nella
  31.12.2014 at 13:18

  Aivan mieletön vuosi, aivan mieletön postaus. Kiitos, että oon saanut tänä vuonna tutustua suhun lähemmin ja paremmin, kiitos että voin sanoa sun olevan mun ystävä. Sun blogi on ihan uskomattoman ihana ja saat aina hyvällä tavalla kylmiä väreitä aikaan.

  Mahtavaa seikkailujen vuotta 2015! <3

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  31.12.2014 at 15:19

  Taisivat nuo viime vuoden matkamessut olla monellekin meistä matkabloggaajista verkostoitumisen kannalta merkittävä tilaisuus. Minäkin olin jo silloin kirjoittanut blogiani lähes 10 vuotta, mutta tiesin vaan muutaman muun suomalaisen matkabloggaajan.
  Ja paitsi syksyllä alkanut sapattivapaani, myös matkabloggaajayhteisöön jollain tapaa vuoden mittaan kuuluminen, on varmasti osaltaan siivittänyt kirjoittamistani.

  Onnistumisen vuotta 2015:kin Sinulle toivottaa,

  Pirkko

  Reply
 • Helena
  31.12.2014 at 19:11

  Samoin, ihan koukussa Palmuasemaan!! Ihanaa Uutta Vuotta!

  Reply

Leave a Reply