Valikko
Espanja

Kolme naista, sähkäri ja Barcelona!

Tämä viikko oli lumisuudessaan pahin hetkeen. Maanantaina ulko-oven edessä oli uutta lunta yli 30 cm ja lapioitavaa riitti, sillä autot eivät päässeet lähellekään taloa. Paitsi lumen vankina, olen ollut myös flunssan vankina. En niin kipeä, etteikö käsi liikkuisi tietokoneen näppiksellä, mutta kerrankin paikoillani ja aikaa surffailla netissä. Mikä on lopputulos? Matkavaraus tietenkin! Toukokuussa kutsuu ihana Barcelona!

Lähdemme kolmen hengen kaveriporukalla neljäksi vuorokaudeksi reissuun. En ole ikinä ollut Barcelonassa, mutta tunnen monia, joilla on Barcelonaan samanlainen rakkaussuhde kuin minulla Nizzaan, joten pitkään olen halunnut kaupungin kokea. Kuusi vuotta sitten vietin viikon ystäväni vuokraamalla talolla noin 100 km:n päässä Barcelonasta, johon silloin lensimme, mutta muutoin kokemukseni Espanjasta ovat olemattomia.

Kolmen hengen matkan varaaminen ei ole kuitenkaan ollut niin helpooa kuin ajattelin. Lennot varasimme Norwegian Airlinesilta, joka oli ehdottomasti halvin. Norwegianilla lensin viime syksynä Nizzaan ja homma toimi. Lennot on varattava asiakaspalvelun kautta puhelimitse. Pyörätuolia käyttävältä matkustajalta ja hänen avustajaltaan (tai rullatuolipotilaalta ja hänen hoitajaltaan, kuten virolainen asiakaspalvelija asian muotoili…) ei mene palvelumaksua asiakaspalvelusta varattaessa, mutta kolmannelta hengkilöltä menee. Hänelle täytyi siis tehdä erillinen varaus omalla varausnumerolla. Tämän olisi voinut tehdä netissäkin. Käytännössä varauksemme ovat nyt erilliset, emmekä esimerkiksi automaattisesti pääse lähekkäin istumaan koneessa. Asiakaspalvelusta ei suoraan nähdä, mahtuuko sähkäri lennolle, vaan vahvistus saatiin tässä tapauksessa vasta seuraavana päivänä. Kolmas lentolippu piti kuitenkin vahvistaa, mutta ilmeisesti sen olisi vielä saanut 24 tunnin sisällä varauksesta perua, mikäli olisi käynyt niin, että sähkärin tulo lennolle ei olisi vahvistunut (esimerkiksi silloin, jos lennolle olisi jo varattu sähöpyörätuolien kiintiö täyteen). Mietin tässä nyt vain yhtälöä, jossa esimerkiksi nelihenkinen perhe, 2 aikuista ja 2 lasta, lähtisi matkalle ja mukana olisi sähkäri. Kaikki eivät pääsisi samalle varausnumerolle, lapset eivät voi olla eri varausnumerolla keskenään ja avustajaksi ei saa merkitä lasta…Onko kenelläkään kokemusta?

Toinen haaste on ollut löytää hotelli. Vaatimukset ovat: keskitasoinen hotelli hyvältä paikalta, invahuone ilman kylpyammetta ja nukkumispaikka kolmelle hengelle. Joko kahden hengen huone lisävuoteella tai kolmen hengen huone. Etsin netistä sijainnin mukaan hotelleja, joissa on kolmen hengen huoneita ja invahuoneita ja lähetin näihin hotelleihin sähköpostilla kyselyä. Lähes kaikki vastasivat, että heillä on invahuoneita vain kahdelle hengelle, eikä lisävuodetta voida laittaa. Osassa oli lisäksi kylpyamme. Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että Hotel Barcelona House täyttää vaatimuksemme! http://www.hotel-barcelonahouse.com/en

Kun lennot ja hotelli ovat kunnossa, voi alkaa kunnolla innostua! Loma on lyhyt, mutta siitä tehdään antoisa. Mikä Barcelonassa on parasta?

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

6 Comments

 • Anonyymi
  25.2.2012 at 15:10

  Ihaninta on tunnelma, ruoka ja juoma 😉

  Ihana ravintola oli Rosa negra (www.roanegrabnc.com) ja myös Rosa Raval.
  Tuosta linkistä löytyy osoitteet. (tosin tietysti lyhyellä lomalla varmaankin syö mieluummin paikallista, kuin meksikolaista ruokaa)

  Me syötiin ihanassa paikassa (tai no, aika meluisassa ja äijämäisessä) mut ruoka oli taivaallista. Ei tietysti oo sen paikan osoite tallessa :/

  Ja täältä: http://www.tallerdemaripepa.com/
  löydettiin ihania käsitöitä ja taiteilijan tuotantoa! Pikkiriikkinen liike, mutta värikäs ja tunnelmallinen 🙂
  (en muista ovea kovin hyvin..luulen että siinä olisi yksi kivi askel, muttei mitään massiivista. Samanlainen kuin muuallakin…ehkä)

  -Leena

  Reply
 • Anonyymi
  25.2.2012 at 15:14

  ruokapaikan osoite uudestaan:

  http://www.rosanegrabcn.com/

  Ja jos on jommankumman kulmilla, kannattaa käydä vaikka margaritalla tai mojitolla, siellä tuolla on ihanan värikäs sisustus!!
  (muistelen että sain viimeksi juoman ilmaiseksi, kun tarjoilija teki niin ison annoksen eikä halunnut heittää hukkaan tms… niin että juomilla lahjottu mainos ;))

  Reply
 • Anonyymi
  25.2.2012 at 15:43

  Niin ja siis tuo ihana paikka, oli paikallista ruokaa.
  En näemmä osaa ilmaista itseäni yhdellä kertaa!

  Ja tietysti kannattaa varata paljon tilaa tuliaisille. Jos ei viinille niin esim vaatteille 😉

  Me shoppailtiin täällä http://www.lilla.com/ca/
  Ja siellä oli ihania kauppoja kuten Primark!
  Mutta en nää mitään syytä lähteä noin "kauas". Meidän kaveri vain sattui asumaan viereisessä hotellissa ja oli sadepäivä.

  Reply
 • Anonyymi
  25.2.2012 at 15:48

  ja Mondon Barcelona opas on hyvä! Saat vaikka mun pitkään lainaan, jos sen joku kuriisi sulle täältä Turusta tois 😉

  -Leena

  Reply
 • Anonyymi
  20.3.2012 at 19:39

  Kerro sitte kokemuksia, seuraan sua elokuussa 😉

  Vivi

  Reply
 • Elina
  4.4.2012 at 10:44

  Aika hämärä juttu toi Norwegianin varaussysteemi!! 😮 Yhdyn Viviin, kerro kokemuksia sitte ku Barcelona on nähty, iteki oon ajatellu sinnepäin lähteä… 🙂

  Reply

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: