Valikko
Espanja / fuerteventura / Hotellit ulkomailla / Kanariansaaret

Hotelliesittely: Labranda Bahia de Lobos Fuerteventuralla

Labranda Bahia de Lobos sijaitsee loistavalla paikalla Corralejon keskustassa. Heti nurkan takana avautuu pääkatu kauppoineen, ostoskeskuksineen ja ravintoloineen. Rannalle on matkaa noin 700 metriä ja suosikikseni muodostuneelle, paikallistunnelmaa huokuvalle satama-alueelle reilu kilometri. Matalien valkoisten rakennusten ja suuren allasalueen täyttämä alue oli kotimme viikon ajan. Hotelli on kaikkien isoimpien suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimissa. Me lähdimme matkaan Apollomatkojen kautta, sillä heidän lentoajat ja hinnat sattuivat olemaan tällä kertaa parhaimmin kohdillaan. Kukaan matkanjärjestäjä ei kotisivuillaan kerro hotellin olevan esteetön, vaikka esimerkiksi Aurinkomatkoilta löytyykin hyvä listaus liikuntarajoitteisille soveltuvista hotelleista. Harjaantunut silmäni kuitenkin näki kuvissa potentiaalisia merkkejä esteettömyydestä.

Hotelli oli itseasiassa toinen kahdesta vaihtoehdosta, joita katsoin alusta asti. Ensin suunnittelin omatoimimatkaa, jossa olisin ottanut joltain matkatoimistolta suorat lomalennot ja varannut itse hotellin H10 Ocean Dreams. Tuossa vain aikuisille tarkoitetussa viihtyisässä hotellissa on kaksi invahuonetta ja kuvien perusteella myös allashissi. Tiedustellessani esteettömän huoneen varaustilannetta suoraan hotellista sain kuitenkin vastauksen, että voin esittää siitä toiveen, mutta he eivät voi vahvistaa sen saantia, sillä niitä on vain kaksi, eikä niitä siksi noin vain voi luvata. Tämä oli kaikessa vääryydessään vähän koomista. Koska niitä on vain kaksi, ne nimenomaan täytyisi vahvistaa niitä tarvitseville. No annoin luonnollisesti palautetta, etten ole missään törmännyt moiseen käytäntöön ja, että esteetön huone on sellaista tarvitsevalle välttämättömyys, ei pieni mukavuuskysymys, jollaisista voi esittää toiveita. Vastausta ei koskaan kuulunut ja maku meni, joten päädyin toiseen vaihtoehtooni.

IMG_7756

Labranda Bahia de Lobos vaikutti jo ennakkoon hyvin lupaavalta. Olin yhteydessä suoraan hotelliin ja kysyin esteettömien huoneiden määrää ja tarkempia tietoja heiltä ennen kuin ensimmäisen kerran kontaktoin matkatoimistoa. Apollomatkoilla piti ensin tehdä varaus, jonka jälkeen he lähtivät selvittämään esteettömän huoneen saatavuutta. Maksu piti suorittaa kuitenkin vasta kun sain vahvistuksen huoneesta eli varaus olisi ollut helposti peruttavissa, mikäli huoneet olisivat olleet täynnä. On hyvin tyypillistä, että matkatoimistoissa ei nähdä esteettömien huoneiden varaustilannetta suoraan, vaan he kontaktoivat asiasta hotellia (tai kohdehenkilökuntaa, jotka hotellia). Asiakkaan kannalta tämä on vähän ärsyttävää. Vastausten saaminen hotellilta matkatoimiston kautta asiakkaalle voi viedä useampia päiviä ja jos käy niin, ettei huonetta olekaan, alkaa koko prosessi taas alusta. Siksi suosin yli kaiken niitä harvoja hotelleja, joiden esteettömien huoneiden varaustilanteen näkee netissä siinä missä muidenkin huoneiden ja voin illan pimeinä tunteina matchailla kalenteria ja tehdä varauksen sillä samalla hetkellä kun suurin tarve lähteä iskee. Kysyin Apollomatkoilta ennakkoon myös altaaseen mahdollisesti menevää hissiä tai ramppia ja sain selvittelyjen jälkeen vastauksen, ettei altaaseen ole mitään esteetöntä pääsyä. Olin kuitenkin kuvissa näkevinäni rampin, joten laitoin vielä suoraan hotellille tiedustelua asiasta. Sain samantien kuvan rampista sekä pyytämättä myös kuvia huoneen kylpyhuoneesta. Apollomatkojen kohdetyöntekijät eivät siis joko viitsineet asiaa selvittää tai käydessään katsomassa hotellia eivät tienneet mitä katsoa.

IMG_7909

IMG_8046

Paikanpäällä tosin selvisi, että tavallaan molemmat vastauksen antajat olivat oikeassa ja väärässä. Ramppi nimittäin oli, mutta ennen sen alkua oli reilun 5 cm:n korkuinen kynnys. Se ei näkynyt kuvassa, eikä siitä myöskään kerrottu. Alaspäin pienipyöräisen suihkutuolini sai siitä kohtuullisen helposti alas, mutta ylöspäin tarvittiin kaksi ihmistä nostamaan. Harmi, sillä ramppi oli muuten oikein toimiva. Altaan vesi oli kylmää ja merivettä, joten ihan niin paljon se ei houkutellut uimaan kuin ennakkoon olin ajatellut. Pohja syveni ihanan loivasti ja oli pitkään rampin jälkeen niin matalaa, että kaltaisellani pätkälläkin ylsi jalat pohjaan. Allasalueita oli itseasiassa kaksi ja ramppi meni niistä isoimpaan. Sillä alueella oli myös allasbaari, hyvää taustamusiikkia ja paljon aurinkotuoleja, joten enimmäkseen vietimme aikaa siellä. Toinen allasalue oli rauhallisempi, mutta ei jotenkin houkutellut meitä puoleensa. Kaikkialla hotellialueella pääsi hyvin liikkumaan. Kulkuväylät olivat leveitä ja rampit loivia.

IMG_8049

IMG_8047

IMG_7900

Pakettiimme kuului automaattisesti All Inclusive. En olisi sitä ottanut (sillä Corralejon ravintolat ovat parhautta!), mutta matkaa ei saanut ilman ja se oli All Inclusivella halvempi kuin valittavana olleet muut esteettömät hotellit ilman tarjoiluja. Aamiaisen ja lounaan nautimme altaan vieressä sijainnessa Lobos Beach -ravintolassa. Se oli valoisa ja viihtyisä ja pöytiä oli paljon ulkoterassilla, jossa aina söimme. Samassa ravintolassa oli aterioiden välissä tarjolla myös välipalaa, mutta sellaiselle ei koskaan tullut tarvetta. Aamiainen oli ihanan monipuolinen ja sieltä sai omeletteja. Joskus paistaja innostui koristelemaan sitä vähän normaalia enemmän, mistä todiste alla. Lounaalla oli pizzoja, pastoja, monipuolinen salaattipöytä ja päivittäin vaihtuvia tuotteita. Alkoholillisia ja alkoholittomia juomia sai ruokaravintoloiden lisäksi allasbaarista. Illallinen tarjoiltiin alakerrassa sijainneessa illallisravintolassa, josta en pitänyt ollenkaan niin paljon. Sieltä ei päässyt ulos, vaan ravintola oli vähän ruokasalimainen kellariravintola, jossa oli vähän liikaa hälinää minun makuuni. Asiaa auttoi, jos meni syömään vähän myöhemmin. Tuo ravintola oli ainoa paikka, johon täytyi mennä hissillä. Hissi oli oikealla vastaanottorakennuksesta ulos tultua. Illallisella ruuan taso oli kohtuullista. Moni sanoisi varmasti hyväksi, mutta monia buffetteja nähneenä jotakin jäi puuttumaan ja valikoima ei ollut niin laaja mihin olen tottunut. Voi myös olla, että risteilyt ovat hemmotelleet minut pilalle. All Inclusivesta huolimatta söimme neljänä iltana seitsemästä muualla ja kerron pian Corralejon ihanista ravintoloista. Aamiaiset ja lounaat olivat hyvät ja niiden kohdalla täysihoito oli hyvä juttu.

IMG_8050

IMG_8051

IMG_7759

Esteettömiä huoneita hotellissa on kuusi. Ne sijaitsevat rakennuksissa A ja B, jotka molemmat sijaitsevat lähellä kaikkea. Valitettavasti vähän liiankin lähellä iltakäytössä olevaa ravintolaa, josta kuuluu musiikki hyvin voimakkaana huoneisiin noin yhteentoista saakka. Joka ilta oli jotain ohjelmaa: karaokea, visailuja tai hotellin työntekijöiden esityksiä. Ei kovin ihmeellistä. Vaihdoimme huonetta kahden yön jälkeen, sillä ensimmäisessä huoneessa oli ilmastointilaite rikki, eikä sitä saatu toimimaan. Nämä kuvat ovat ensimmäisestä huoneestamme, mutta toinen oli tauluja lukuun ottamatta täysin samanlainen. Ensimmäisestä huoneesta oli terassinäkymä aamiais- ja lounasravintolan terassille, toisesta allasalueelle. Huone oli meille erittäin toimiva. Se oli hyvin siisti ja viihtyisä ja tilaa oli riittävästi kaikkialla, myös kylpyhuoneessa. Kuvassa näkyvän suihkutuolin vuokrasin, suihkunurkkausessa oli seinästä taittuva. Varausta tehdessä sain Apollomatkoilta tiedon, että huone soveltuu vain kahdelle aikuiselle, mutta huoneessa oli kyllä vuodesohva, josta olisi helposti saanut kolmannen sängyn.

IMG_6661

IMG_6664

IMG_6666

IMG_6668

IMG_6667

Voin suositella hotellia, vaikka se ei yltänytkään omalla listallani kärjen tuntumaan. Kaikki oli hyvin, hotelli oli siisti ja palvelu ystävällistä, mutta jokin tunnelmassa ei nyt täysin kolahtanut itseeni. Nämä ovat makukysymyksiä ja asioita, joille ei aina löydy selvää syytä. Voisin kuitenkin hyvin mennä hotelliin toistekin. Alla olevalla videolla esittelen tarkemmin huoneemme heti hotellin saavuttuamme (siksi reissurähjääntynyt-look ja kassista pursuava tyyny). Huone-esittelyn jälkeen pyörin höpötellen pitkin hotellialuetta esittelemässä paikkoja. Voi valon määrää!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Helena Arvio
    30.11.2017 at 19:37

    Toi on kyllä harmi, kun sitä varaustilannetta ei näe suoraan, totta! Odotan vastausta Hua Hinin Tira Tira- huvilan ens marraskuun varaustilanteesta.

    Reply

Leave a Reply