Valikko
Hotellit Suomessa / Tampere

Lapland Hotel Tampere – kivasta huoneesta aamiaisvääryyteen

Kerroin viimeksi Tampereesta ja sen ihanuudesta. Sitä ihanuutta jatkui myös jutun julkaisun jälkeen reissun loppuun saakka, sillä lähtiessä meitä tuli hyvästelemään lähes kesä. Ehdin tässä välissä nautiskella jo vuorokauden verran Tallinnassakin, mutta jaan tässä Tampere-innossa vielä hotellikokemukseni. Yövyin nimittäin ensimmäistä kertaa Lapland Hotel Tampereessa, joka sijaitsee kätevästi Tamperetalon välittömässä läheisyydessä ja lähellä Tampereen Yliopistoa, johon työmatkani tällä kertaa vei. Samassa paikassa sijaitsi ennen Holiday Inn -hotelli ja sitä ennen joku, jonka olen jo unohtanut, mutta jossa vierailin jo lähes 20 vuotta sitten. Lapland Hotel Tampere on viihtyisä, tunnelmallinen ja vähän erilainen.

Hotellin kotisivuilla kerrotaan majoitus-sivulla hotellista löytyvän erikoishuoneita. Kuvitus ei kuitenkaan viittaa ainakaan invahuoneeseen, sillä heti tulee vastaan kylpyammeen kuva. Varasin huoneen sähköpostitse hotellista ja sain nopean vastauksen kyselyyni. Ensimmäistä kertaa kohtasin Suomen hotellissa sähköisen oven avaajan!  Avainkortti oven vieressä olevaan lukijaan ja ovi aukesi. Sisäpuolella oli avauspainike. Tästä suuren suuri plussa! Ovella oli kuitenkin yllättävän korkea kynnys, jonka sähköpyörätuolini ylitti helposti, mutta joka saattaa olla haastava joillekin pyörätuoleille. Pidin huoneesta. Tarpeeksi tilaa sekä huoneen puolella että kylpyhuoneessa, sama hämyinen tunnelma kuin hotellissa muutenkin ja ihanat sängyt. Osalle ehkä liian korkeat, mutta minulle just hyvä, sillä korkeampaan on avustajan helpompi nostaa ja myös kääntämiseni sängyssä on helpompaa.

IMG_9990

IMG_9993

IMG_9939

IMG_9936

IMG_9940

IMG_9943

Hotellin etuovella on loiva luiska ja ovet aukeavat automaattisesti. Vastaanotosta muutaman portaan alempana sijaitsevalle hissille on ramppi. Se on loiva ja toimi minulle, mutta se on myös kapea ja kääntösäde on todennäköisesti hankala pidemmille sähköpyörätuoleille tai mopoille. Yksi suuren suuri miinus hotellissa kuitenkin oli: Aamiaisbuffet oli portaiden päässä. Joitakin pöytiä löytyi kyllä alatasanteelta, mutta herkkujen ääreen oli useampi porras. Rakastan hotelliaamiaisia ja se on yksi iso osa hotellissa yöpymisen elämystä. Tiedän kyllä, että hotellien aamiaisilta löytyy leipiä, leikkeleitä, lämpimiä tuotteita jne. Se ei kuitenkaan riitä, sillä haluan päästä itse katsomaan, syömään ensin silmilläni ja valitsemaan mitä juuri sinä aamuna haluan ja minkä verran. Siksi ei ole sama, että istun pöydässä odottamassa kun joku muu täyttää lautastani. Ei, vaikka olisin nähnyt valokuvia valikoimasta. Tämä on valitettavasti niin iso asia, että ennen kuin siihen tulee muutos, valitsen ihanasta tunnelmasta ja sähköisestä oven avauksesta huolimatta seuraavalla vierailullani eri hotellin. Hotellin ravintola Dabbalia emme tällä kertaa muuten testanneet, mutta lukemastani päätellen olisi kannattanut. Sama ongelma tosin toistuu ja vain muutama alatasanteen pöytä on käytettävissä esteettömästi, kannattaa siis tehdä pöytävaraus.

IMG_0005

IMG_0008

IMG_9967

IMG_9966

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • Henkka B
  25.4.2018 at 08:46

  Oisko ollut Rantasipi silloin aikoinaan.

  Reply
 • Elina
  25.5.2018 at 12:41

  Kyllä on puolitiehen jäänyt tuo esteettömyyssuunnittelu, kun ei ole ajateltu, että aamupalallekin pitäisi päästä! :O

  Reply

Leave a Reply