Valikko
Kanariansaaret / Teneriffa

Lomapäätöksiä

Päätökset tulevista matkoista tulevat minulle usein selvinä ja tiedän yleensä aina, minne haluaisin seuraavaksi matkustaa. Päätökset ovat usein tunneperäisiä; menen sinne, minne eniten haluan. Ensimmäistä kertaa olen nyt tehnyt matkapäätöksen järkeillen.

Minulla on lokakuussa useamman viikon loma. Se tulee tarpeeseen, sillä olen painanut kuluneen vuoden yhtä aikaa useampaa eri työtä ja koulua. Myös kesä meni yhtä viikkoa lukuun ottamatta töiden merkeissä. Olen pitkään haaveillut vuokraavani asunnon Nizzasta ja meneväni ranskan kielikurssille. Olin kaavaillut sen haaveen toteuttamista nyt lokakuussa ja asuntokin oli jo katsottuna. Kesken stressaavan työputken järkeilin kuitenkin lomalle uuden vaihtoehdon ja päätin siirtää (huom! en siis perua) Nizza-haaveeni toiseen ajankohtaan. Kielikurssi ja asunto tuovat minun kaltaiselle ihmiselle paineen oppia mahdollisimman paljon, kokea mahdollisimman paljon, pitää asunto siistinä, tehdä ruokaa, tutustua uusiin ihmisiin ja elää TÄYSILLÄ. Ai että kuinka se kuulostaa ihanalta, mutta nyt on tarve puhtaalle löhölomalle.

Ratkaisun tarpeeseen tuo Teneriffa. Etelä-Teneriffan Los Cristianos on yksi parhaimmista lomapaikoista liikuntaesteisille. Alue on esteetön monella tapaa, kaikkialle pääsee ja erityisesti hotelli Mar y Sol houkuttelee liikuntarajoitteisia nauttimaan helposta lomasta, jossa kaikki on mahdollista retkiä myöten. Minä olen itseasiassa vältellyt kyseistä aluetta, sillä se on jo hyväksi havaittu ja Palmuaseman tehtävä on tarjota mahdollisimman monia todennetusti hyviä vaihtoehtoja. Nyt, kun syyt matkalle ovat puhtaasti itsekkäitä, loma tulee koostumaan kymmenestä kirjasta, auringosta ja huolettomuudesta, en kuitenkaan voi kuvitella juuri parempaa vaihtoehtoa kuin helppous. Hotelli ei kuitenkaan ole tuo monien hyväksi havaitsema, vaan H10 Big Sur, laadukas aikuisten hotelli, joka vaikuttaa kaiken kaikkiaan oikealta vaihtoehdolta. Hotellissa on kaksi invahuonetta, altaaseen menee ramppi ja kaikki alueet ovat ystävälliseltä henkilökunnalta saamani vastausten mukaan esteettömiä.

Aion epätyypilliseen tapaan viihtyä samassa paikassa KAKSI viikkoa, joten sen tietää jo nyt, että ihan pelkkää löhöämistä en jaksa…Aion siis ottaa haltuun alueen mahdollisimman laajasti, vierailla mahdollisesti naapurisaarella ja eri hotelleissa, joten Palmuasema hyötyy tästä vaihdoksesta ja rentoutumisesta kyllä. Marraskuun alusta alan matkailualan työharjoittelun merkeissä myydä matkoja muun muassa juuri Los Cristianokseen Teneriffalle, joten kaiken kaikkiaan hyvin järkeilty lomapäätös, vaikka itse sanonkin!

Lokakuuta odotellen…

Ps. Ensimmäistä kertaa olen alkanut pohtia myös Thaimaata…Muun muassa tämän myötä: http://matka-agentit.fi/thaimaa-hua-hin-omatoimisesti/

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggaajaa tykkää tästä: