Valikko

Palmuasemalla julkaistaan joulua odotellessa lukijoiden joululahjoja: Esteettömään matkailuun liittyviä vinkkejä lukijoilta lukijoille. Vinkit kertovat hyvistä kohteista, hotelleista, aktiviteeteista, asiakaspalvelutilanteista… 

Lontoon metrokartasta on olemassa useita esteettömään matkailuun sopivia versioita, muun muassa minulle sopiva Avoiding Stairs Guide. Se näyttää korostettuna asemat, joille pääsee hissillä tai liukuportaita pitkin. Olin löytänyt netistä kyseisen oppaan pdf-version, mutta matkan ajaksi toivoin saavani paperisen kartan, sillä sitä on helpompi selata ja kantaa mukana. Paddingtonin aseman infopisteen työntekijä tarjosi auliisti apuaan, kun Avoiding Stairs -karttaa ei pisteestä löytynyt. Kartta oli kuulemma tuolloin (v. 2016) melko uusi julkaisu, eikä sitä ollut juuri kyselty. Tämä innokas nuori mies halusi kuitenkin selvittää asian perin pohjin ja lähti tarkistamaan varastoa jossain kaukana alakerrassa. Toivomaani karttaversiota ei ollut sielläkään, mutta lopulta sain itselleni pdf-tiedostosta tulostetun paperipinkan. Parempi sekin kuin ei mitään ja työntekijälle ehdottomasti pisteet vaivannäöstä! Seuraavana päivänä sama työntekijä vielä kysäisi ohi mennessäni, oliko kartta ollut toimiva. Asiakaspalvelua parhaimmillaan!

Joululahjan lähetti: Elina

Lue lisää esteettömästä liikkumisesta Lontoon julkisessa liikenteessä (englanniksi)

Lue Elinan matkakokemuksia aiemmin julkaistusta Palmuaseman vieras -juttusarjasta.

IMG_2884

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply