Valikko
Espanja / Gran Canaria / Hotellit ulkomailla / Kanariansaaret

Esittelyssä hotelli Lopesan Baobab Resort

Lopesan Baobab on ehkä ihanin hotelli, jossa olen koskaan ollut. Ja se on paljon sanottu se. Tuo ehkä-sana on tuossa siksi, että ennen hotelliin saapumista vietin yhden yön vieressä sijaitsevassa Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino -hotellissa, jonka ajattelin olevan ihanin ikinä. Lopesan Baobab on sellainen hotelli, josta ei oikein tee mieli poistua. Se on siis loistava valinta silloin, kun hotellilla on kohdetta enemmän merkitystä. Tosin hotellia ympäröivät Meloneras ja Maspalomas ovat oikein kivoja kohteita. Se on loistava valinta silloin, kun ei etsi jotain pientä ja kodikasta, sillä pieni se ei ole. Vietin hotellissa maaliskuussa 2019 omalla kustannuksellani kaksi yötä ennen kuin yhteistyömatkani Gran Canarian Tourism Boardin ja Espanjan matkailutoimiston kanssa alkoi.

Se on fakta, että hotellin sisääntulo on hienoin koskaan tähän asti näkemistäni. On kuin viidakkoon tulisi. Palmut huojuvat ja vesiputous kohisee. Lopesan Baobab on tyylikäs hotelli, joka on rakennettu ja sisustettu Afrikka-tyyliin. Tropiikki, vehreys ja puutarhat ovat läsnä kaikkialla. Laadukkaalla hotellilla on viisi tähteä, palvelu on huikean hyvää kaikkialla, mutta silti tunnelma on rento. Ehkä siksi pidin Lopesan Baobabista kuitenkin hieman enemmän kuin saman ketjun ihanuudesta naapurissa, sillä Baobabissa ei kertaakaan tuntunut alipukeutuneelta. Hotellissa on paljon myös lapsiperheitä ja siksi siellä elämä saa näkyä ja kuulua. Laajalla alueella on kuitenkin myös rauhallisia soppeja. Hotelli on kauttaaltaan esteetön myös pyörätuolin käyttäjille. Ovet aukeavat itsestään, kaikkialla on tasaista (paitsi jos haluat ylittää allasalueen paikoin jyrkähköjä siltoja), hissit ovat tilavia ja yhteen alueen yhdeksästä uima-altaasta on nostin. Useaan muuhun on loivat portaat. Allasnostimen viereiset aurinkopedit on varattu pyörätuolin käyttäjille. Kilometrejä alueella kulkiessa kyllä kertyy ellei sitten jää huonetta lähimpänä olevan altaan luo. Nämä kuvat kertovat sanoja paremmin mitä tarkoitan.

EWKE7720

Lopesan Baobab

IMG_5928

IMG_5937

IMG_5942

IMG_5980

IMG_5923

IMG_5925

IMG_5838

IMG_5807

IMG_5804

IMG_5801

IMG_5841

IMG_5893

Hotellissa on kahdeksan esteetöntä huonetta. Puhuin jossakin vaiheessa jopa 20:sta netistä löytämäni tiedon perusteella, mutta varmistin vielä äsken hotellilta, että huoneita tosiaan on kahdeksan. Ne ovat kaikki kahden hengen huoneita parvekkeella ja levittäytyvät viiteen eri kerrokseen. Me asuimme vastaanottokerroksessa, josta allasalueelle ja aamiaisravintoloihin pääsi helposti menemällä hissillä yhden kerroksen alemmas. Huoneessa oli tilava makuuhuone kahdella erillisellä sängyllä, valtavan kokoinen terassi (jonka näköalan blokkasi edessä olevan ravintolan katto, mikä tosin takasi myös täydellisen rauhan, sillä kukaan ei nähnyt terassille) ja iso kylpyhuone, jossa oli sekä kylpyamme että tavallinen suihku. Näköaloiltaan huone ei mitenkään voita vaikkapa Puerto Ricon hotellin huonetta, jonne siirryimme Baobabista, mutta kokonaisuutena tykkäsin kovasti. Alla olevalla videolla esittelen huoneen.

IMG_5897

IMG_5783

IMG_5782

IMG_5786

IMG_5788

IMG_5789

IMG_5790

IMG_5987

Aamiaista nautimme kahdessa eri ravintolassa, Baobabissa ja Marulassa. Valikoima oli molemmissa samanlainen ja hyvin runsas: paljon kaikkea tuoretta, ihanat omeletit oman maun mukaan ja tietenkin kuohuvaa. Baobabista pidin enemmän ympäristönä. Saimme pöydän ”joen” rannalta ja vastarannan kirahvipatsaat seurasivat ruokailuamme. Eläinpatsaita hotellilla on kaikkialla. Illallista emme syöneet hotellilla, mutta voin kuvitella myös illallisbuffetin olevan erinomainen. Lisäksi hotellilla on pari á la carte -ravintolaa sekä allasbaareja.

Esteettömän huoneen voi varata suoraan hotellin kotisivuilta tai matkan voi varata kokonaisuudessaan matkatoimiston kautta. Suomessa Lopesan Baobab Resort on kaikkien isojen matkatoimistojen valikoimissa. Vaikka hotelli on todella upea, itseään ei välttämättä tarvitse maksaa kipeäksi viikon lomasta. Esimerkiksi viikon matka 2.12. lähdöllä Tjäreborgilla maksaa tätä kirjoittaessani 775 euroa/hlö sisältäen lennot sekä majoituksen kahden hengen huoneessa aamiaisella. Sama Aurinkomatkoilla on 858 euroa/hlö, mutta siinä sisältyy matkatavarat lennolla hintaan eli aika samaan menee. Hotellin sivulta voi katsoa, onko esteettömiä huoneita vapaana tuolle ajalle. Tätä kirjoittaessani on. Jos en olisi jo varannut matkaa toisaalle, lähtisin ehdottomasti. Ja joskus vielä aivan varmasti lähdenkin.

Kuvasin hotellissa ollessani myös Facebook-liven, jonka löydät täältä.

IMG_5931

IMG_5855

HZOQ3808

IMG_5971

IMG_5974

IMG_5950

IMG_5938

IMG_5977

EBYX7709

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply