Valikko
Espanja / Kanariansaaret / Teneriffa

Los Cristianos, huomenna minä olen siellä!

Huomenna alkaa loppuvuoteni reissussa. Se on vähän liioittelevasti sanottu, sillä oikeasti olen nyt ensin kaksi viikkoa pois ja palaan kotiin puoleksitoista viikoksi ennen kuin lähden aurinkoon taas kahdeksi viikoksi. Mielessäni ajattelen kuitenkin niin, että on joulu kun seuraavan kerran olen ihan vain arkisesti kotona ilman pakkaamismietteitä tai tätä pientä lähdön täpinää.

WP_002198

Huomenna lähden Teneriffalle. Tarkemmin Los Cristianokseen, jota rakastan. Olen ollut siellä viimeisen kahden vuoden aikana yhteensä hieman yli seitsemän viikkoa. Ensin kaksi vuotta sitten kahden viikon lomalla, jolloin rakastuin paikkaan. Sen jälkeen helmi-maaliskuussa 2013 reilut neljä viikkoa työharjoittelussa tutustumassa jo vähän arkisempaan puoleen alueesta. Viimeisin kohtaamisemme on vuoden takaa, jolloin tutustutin viikon aikana myös perheeni noihin aurinkoisiin kulmiin. Oikealla olevasta palkista löydät linkkejä noihin aiempiin matkoihin. Tällä kertaa lähden Matka-Agenttien matkanjohtajaksi Lihastautiliiton matkalle tarjoamaan vinkkini paikasta myös 67:n lomalaisen käyttöön. Huomenna Helsingistä meitä lentää aurinkoon yhteensä 25 henkeä. Torstaina joukkoomme liittyy 17 lomalaista Oulusta ja perjantaina vielä 26 viikon lomailevaa Helsingistä. Kaiken kaikkiaan siis melkoinen porukka. Hieman jännittää, eniten kuitenkin innostaa. Lähdön kunniaksi tämän hetkinen Los Cristianos TOP 3, joka on varmaan matkan jälkeen ihan samanlainen.

WP_002261

Lämpö ja aurinko

Okei, ehkä vähän itsestään selvä, mutta onhan tää nyt aika huikeaa viikkailla taas muutaman kuukauden jälkeen kesävaatteita. Tänään täällä Espoossa paistaa kyllä aurinko, mikä ei tuo ihan niin suurta kontrastia kuin viime päivien pimeys, synkkyys ja sade. Los Cristianos on Teneriffan parhaimpia valintoja silloin kun lämpö ja aurinko ovat tärkeitä. Se sijaitsee ensinnäkin Teneriffan eteläosassa, jossa on turistin kannalta ihanteellisimmat olosuhteet: kuivaa ja kuumaa eli hyvin vähän sadetta. Teneriffan pohjoisosan vehreys kertoo toisenlaisista sääolosuhteista. Pikkuinen Los Cristianos on myös suojaisassa notkelmassa ja tuulet osuvat sinne usein heikommin kuin vaikka parin kilometrin päässä sijaitsevaan Playa de las Americakseen, jossa taas surffarit viihtyvät. Los Cristianoksen ilmastoa on tutkittu ja sen on todettu olevan terveyttä edistävä. Lisää tuosta voi lukea täältä. Tiedä sitten siitä, mutta monellakin tapaa sanoisin lomailun alueella olevan hyvinvointia edistävää.

PicMonkey Collage

Kaikki lähellä

Pitkän lentomatkan (6,5 tuntia on monelle liikuntarajoitteiselle lähellä maksimiaikaa) jälkeen arvostaa sitä, että matka jatkuu enää vain noin 20 minuutin mittaisen lentokenttämatkan verran. Lomaltaan mahdollisimman paljon haluavana arvostaa puolestaan sitä, että kaikki on lähellä. Los Cristianos on varsin pieni, mutta se sisältää paljon. Ihania ravintoloita, kauppoja, kaksi eri rantaa ja suosikkirantabaarini. Elämä Los Cristianoksessa keskittyy rantakadun läheisyyteen. Rantakatua voi kuitenkin jatkaa niin pitkään kuin jaksaa. Olen pari kertaa ajellut Playa de las Americaksen halki aina Costa Adejeen/Fanabeehen asti. Matkaa sinne kertyy yhteen suuntaan reilut seitsemän kilometriä. Maisemat ja meren kohina matkan varrella ovat upeita. Playa de las Americakseen on Los Cristianoksesta vain noin kahden kilometrin matka, joten siellä on helppo vierailla vaikka päivittäin. Playa de las Americaksen puolelle menen usein lumoutuneena katselemaan taitavia surffaajia ja huumaantumaan meren kuohuista. Siltä puolelta löytyy myös vilkkaampaa yöelämää. Lähellä -otsikon alle sopinee myös Teneriffan koko. Päivän mittaisella saarikierroksella saa hyvän katsauksen ihan koko saaresta ja puolessatoista tunnissa on saaren pohjoisimmassa päässä.

WP_002256

Helppous

Näin suurta porukkaa ei voisi johdattaa esteettömälle matkalle parempaan paikkaan. Mar y Sol -hotelli, jossa kaikki asumme, on suunniteltu alusta asti esteettömäksi ja kaikki tilat sekä kaikki huoneet siellä ovat esteettömiä lämmitettyä uima-allasta myöten. Kohteesta voi vuokrata apuvälineitä ja siellä toimii myös apuvälineiden huolto, mikäli jotain yllättävää tapahtuisi. Alueella lomailee paljon liikuntarajoitteisia, joten siellä on helppo liikkua ja hyödyntää palveluja. Helppo elämä, voiko lomaltaan odottaa enemmän. Minun pääasiallinen tehtävä ei ole lomailu, mutta odotan helppoutta erittäin paljon. Tavoitteenani on toki auttaa ihmisiä, mutta myös uida joka päivä ja keskittyä hyvään oloon. Nauttia siitä, että uima-altaasta voi vain nousta aurinkoon kuivattelemaan, takki jää kotiin, eivätkä kädet kohmetu kylmyydestä.

IMG_2176
IMG_2190

Odotan myös ihanaa espanjan kieltä, hyvännäköisiä espanjalaisia miehiä, flirttiä kaikkialla, hyvää ruokaa, lettubaaria, lämmintä tuulta, kauniita auringonlaskuja, jätskivalikoimia ja kirjan lukemista palmun alla. Näihin tunnelmiin, hyvää viikonloppua!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • Anonyymi
  1.11.2014 at 11:08

  Eipä tuohon voi muuta kuin kateellinen. Voin allekirjoittaa tuntemukssi. Onneksi oma lento Los Cristianosiin kahden viikon päästä 😉

  Reply
 • Sakke
  1.11.2014 at 12:45

  Tulipa kaipuu Los Christianosiin, jossa olen käynyt 12 vuotiaana,silloin meidän hotelli oli Sur y Sol 🙂 Silloin paikka oli todella rauhallinen ja kaikki retket ritariturnajaiset mukaan lukien oli mahtavia kokemuksia! Ja siellä sattui olemaan kiertävä tivolikin silloin, tosin äiti ei uskaltanut päästää mihinkään laitteisiin… 🙂 Hyvää matkaa Sanna ja terveisiä tutuille, js matkassa niitä on 🙂

  Reply

Leave a Reply