Valikko
Saksa

Maailmanmestariksi Müncheniin

Täällä taas pakkaillaan ja valmistaudutaan reissuun. Viikkoon, jota odotan enemmän kuin olen pitkään aikaan odottanut mitään reissua. Ja tiedätte sen olevan paljon, sillä olen ollut valtavan innoissani jokaisesta matkastani. Tämä matka on jo tähän asti ollut iso osa kesääni, joten haluan jakaa lähdön tunnelman kanssanne. Olen lähdössä Saksaan, Müncheniin, tavoittelemaan maailmanmestaruutta osana Suomen sähköpyörätuolisalibandymaajoukkuetta!

Minulla on suuri kunnia toimia tämän upean joukkueen joukkueenjohtajana. Se on tarkoittanut viimeisen puolentoista vuoden ajan koko ajan kiihtyvässä määrin työtä. Pieniä ja suuria käytännön asioita, jotta hommat on saatu rullaamaan siten, että nämä huippu-urheilijat ovat saaneet keskittyä siihen olennaiseen eli pelaamiseen. Joskus se on ollut pelkästään kivaa, joskus taas aika haastavaa, sillä budjettimme on pieni ja esimerkiksi kymmenen sähköpyörätuolin käyttäjän samanaikaiseen matkustamiseen liittyy aina monia seikkoja. Olen kuitenkin nauttinut hommastani, sillä arvostan suuresti jokaista joukkueemme pelaajaa sekä valmentajaamme ja olen ollut hyvin ylpeä saadessani tuoda oman näkyvän panokseni matkallemme kohti maailmanmestaruutta. Lisäksi meillä on keskenämme erittäin hauskaa, mikä on tietenkin todella iso ja tärkeä asia.

Maailmanmestaruus, se on juuri se, mitä me lähdemme Saksasta hakemaan, ei yhtään enempää, eikä vähempää. Meillä on ollut meneillään ”Kesä yhdessä” -projekti, joka ehkä kertookin sen, että olemme katselleet toisiamme tänä kesänä aika paljon. Suurimmaksi osaksi kentällä, mutta myös grilli-illoissa ja keilaskaboissa. Ja katselemme vielä edessä olevan viikon, oikein mielellämme. Maailmanmestaruus ei ole yhtään utopistinen tavoite, sillä edellisissä MM- ja EM-kilpailuissa Suomi on sijoittunut pronssille. Yhtään helppoa hetkeä emme todennäköisesti tulevissa kilpailuissa saa, sillä kohtaamme jo alkulohkossa Saksan, Italian ja Belgian, joille tavoite ei myöskään ole utopistinen. Kaikkiaan kilpailuissa on kahdeksan maata, joista jokainen on paikkansa siellä ansainnut.

Sähköpyörätuolisalibandy on hyvin koukuttava laji. Se on vauhdikasta, näyttävää ja hyvin taktista. Minä hurahdin lajiin tasan kymmenen vuotta sitten. Aluksi pelasin muutaman vuoden, kunnes ymmärsin paikkani olevan ennemminkin taustajoukoissa. Sen jälkeen olen toiminut hyvin monenlaisissa tehtävissä ja monenlaisilla matkoilla, viimeksi Suomessa vuonna 2012 järjestettyjen EM-kilpailujen järjestelytoimikunnan johtajana. Joukkueenjohtajan tehtävän koen kuitenkin eniten omakseni, sillä siinä saan olla osa joukkuetta ja minä olen joukkueurheilija.

En välitä edes siitä, ehdinkö tulevan viikon aikana nähdä ollenkaan Müncheniä, sillä siihen kaupunkiin kannattaa kaiken lukemani ja kuulemani mukaan matkustaa myöhemminkin. En silti pane pahakseni, vaikka pieni vapaa hetki kaupungille liikenisikin. Onko sinulla vinkkiä, mitä silloin kannattaa nähdä? Olympiaparkin tulen kokemaan, sillä turnaus käydään hienoissa puitteissa Olympiaparkin jäähallissa Olympic Ice Park Stadiumilla, joka on muutettu lajillemme sopivaksi. Muutenkin kisajärjestelyihin on panostettu hyvin paljon ja tapahtumasta on tulossa vaikuttava.

 

Nämä kilpailut ovat minulle joukkueenjohtajana ensimmäiset, mikä on aina oma juttuna. Olen kuitenkin yhtä itsevarma kuin koko joukkueemme ja tiedän pärjääväni kaikissa tilanteissa, kuten voittajan kuuluu. Jännitän eniten sitä hetkeä, kun olen ensimmäisen kerran ennen ottelun alkua joukkueen kanssa rivissä kentällä kuuntelemassa kansallislauluamme Suomen lippua katsoen. Olen nimittäin saanut elämäni aikana monta upeaa kertaa katsoa siskoani kokemassa tuon hetken naisten jalkapallomaajoukkueessa. Joka kerta olen itkenyt, enkä aina välttämättä vähän.

Kuka itkee nyt, kansallislauluherkkis-joukkueenjohtaja ennen ottelua vai vastustaja ottelun jälkeen? Sitä sinäkin voit todistaa joko paikan päällä Münchenissä tai sitten koneen ääressä missä ikinä oletkin, sillä otteluita voi seurata myös netissä kilpailuiden kotisivuilla www.ewh2014.com

Turnauksen ohjelma on Suomen osalta seuraava:
Ke 6.8. klo 19.00 Turnauksen avajaiset
To 7.8. klo 12.45 Suomi – Saksa
Pe 8.8. klo 09.15 Suomi – Italia ja klo 16.45 Belgia – Suomi
La 9.8. välierät
Su 10.8. sijoitusottelut. Finaali pelataan klo 17.00.

Huom! Kaikki ajat ovat paikallista aikaa eli Suomessa aikoihin täytyy lisätä yksi tunti.

Me lähdemme jo maanantaina ja lennämme Lufthansan siivin Müncheniin. Ensimmäisten päivien aikana käymme läpi harjoituksia ja erilaisia tarkistuksia. Matkaamme voi seurata Facebookissa sivulla Suomen spt-salibandymaajoukkue, Instagramissa @ewhfinland ja Twitterissä @EWHFINLAND. Joitain tunnelmia tulee varmasti myös Palmuaseman Facebookkiin ja Instagramiin, vaikka blogi viettääkin reilun viikon verran pääasiassa hiljaiseloa.

Tuu mukaan jännittämään, jokainen tsemppi vie meitä aina lähemmäs suurta unelmaa!

 

 


About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • Anonyymi
  3.8.2014 at 04:28

  Onnea matkaan koko joukkueelle!

  Reply
 • Anonyymi
  3.8.2014 at 10:55

  Tsemppiä peleihin ja mukavaa ja onnekasta matkaa koko joukkueelle ! Kultaa Suomeen 🙂

  Reply

Leave a Reply