Valikko
Aurinkorannikko / Espanja

Málaga: Aliarvostettu hurmaaja ja yllättäjä

On tullut aika sanoa hyvästit Málagalle, aliarvostetulle hurmaajalle ja yllättäjälle. Kolmessa päivässä ehti nähdä paljon. Kaupunki on sopivan pieni ja soveltuu hyvin lyhyille visiiteille. Silti jäi into palata uudestaan. Aloin suunnitella, kuinka seuraavan kerran otan mukaan perhettäni, sillä kaupunki kaikessa kompaktiudessaan ja monipuolisuudessaan sopisi hyvin kaiken ikäisille, myös lapsille ja nuorille. Málaga on yksi esteettömimmistä kaupungeista, joissa olen vieraillut. Esteettömyydestä ei ole tehty numeroa, vaan kaikki yksinkertaisesti toimii. Jopa lentokentällä!

Málagaan ja sen esteettömyyteen voit tutustua tarkemmin aiemmissa kirjoituksissani:

Muutama seikka kuitenkin vielä ennen hyvästejä. Juuri ennen satamaa on hurmaava pieni puisto Paseo del Parque, jossa voi nauttia luonnon raikkaudesta täysin keskellä kaupunkia ja bongailla pieniä papukaijoja (lintupelkoinenkin uskaltaa, sillä ne pysyttelevät piilossa puissa)!

Málagan vanha kaupunki on todella ihana kujineen, ravintoloineen, kirkkoineen ja kauppoineen, niin kuin joskus jo mainitsinkin. Kaupungista löytyy paljon hyviä kauppoja. Hotellimme lähellä oli myös todella iso El Corte Ingles -tavaratalo, jossa teimme hyviä ostoksia. Kaupungissa olisi myös paljon museoita, tunnetuimpana muun muassa Pablo Picasso – museo. Kaikki kulttuurielämykset jäivät kuitenkin tällä kertaa kokematta. Tässä vielä joitakin kuvia kaupungin kaduilta.

Ja sitten vielä reissun suurin pohdintani. Jos tiedätte vastaukset, kertokaa. Málagassa on paljon koiria ja sen myötä koirankakoista kertovia kylttejä. Kyltit varoittavat, että keräämättömästä koirankakasta saa 500 euron sakon. Rantakadulla sakko on jopa 750 euroa. Onko joku joskus saanut sakot? Kuka kakkoja vahtii? Miksi kaikesta huolimatta paikalliset koirat näyttävät kakkaavan aina keskelle tietä, eikö ne osaa mennä tien sivuun? Kuinka paljon sitten maksaa hevosen kakka (ja kuka valvoo esimerkiksi poliisihevosen kakan keräämistä), sillä hevosia näkyi paljon? Entä minne ne kerätyt koirankakat pitäisi laittaa, sillä roskiksia niille ei ole missään?

Kakoista huolimatta: Kiitos ihana Málaga, nähdään!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply