Valikko
Aurinkorannikko / Espanja / Hotellit ulkomailla

Málaga: Ensivaikutelmat ja hotelli Ibis Málaga Centro Ciudad

Málaga tuli alkuvuodesta mieleeni ihan sattumalta. Tiesin toki, että sinne lennetään Suomesta ahkerasti ja muistan sukulaisteni kertoneen golf-reissuista Málagassa. Mietin Fuengirolaa, Marbellaa ja Benalmádenaa, mutta jotenkin ensin ei tullut mieleenkään, että myös Málaga olisi näkemisen arvoinen. Kuvaukset kaupungin monipuolisuudesta, historiasta ja kauneudesta saivat minut kuitenkin yhtäkkiä innostumaan valtavasti ja pyhittämään kaupungille loman kolme viimeistä päivää.

Saavumme kaupunkiin sunnuntaina. Matka Fuengirolasta kesti 45 minuuttia ja sujui kätevästi junalla, josta jo aiemmin kirjoittelinkin. Asemalta tullessa ei ihan heti ymmärrä mistä on kyse. Tulee se monilla matkoilla kovin tutuksi tullut alkuhämmennys katsellessa täysin vieraalta näyttäviä paikkoja, joihin ei ole vielä mitään tunnesidettä. Näemme autoja ja isoja taloja sekä hiljaisia katuja. Hotellimme Ibis Málaga Centro Ciudad sijaitsee noin 700 metrin päässä juna-asemalta aivan joen vieressä. Kännykän navigaattori näyttää tien olevan suora. Hotelli näkyykin melko pitkälle. Joessa ei ole vettä, mikä on mielestämme hyvin outoa. Voi meitä, emme vielä tiedä kuinka kätevä treffipaikka on joen pohja hotellin edessä.

Ibis Málaga Centro valikoitui hotelliksi hyvän sijaintinsa ja edullisen hintansa vuoksi. Invahuoneeseen mahtuu hyvin sisään ja kylpyhuone on riittävän iso ja siellä on suihku. Wc-pönttö on, jos mahdollista, vielä matalampi kuin Fuengirolassa ja jälleen kannaltani väärin päin. Aulassa on yleinen inva-wc, joka on toimivampi. Suihkussa on pieni jakkara, mutta suihku yltää myös pöntölle, jossa on helpompi istua. Parisänky on melko kapea. Pyydämme vastaanotosta toista peittoa, sillä saman peiton alla nukkuminen ei innosta. Pyyntöämme ei aluksi oikein ymmärretä, eikä peittoja muka ole. Lopulta saamme toisen jättiläiskokoisen parisängyn peiton ja huoneemme täyttyy peitoista.

Lähdemme tutkimaan hotellin ympäristöä. Vasta nyt kaupunki alkaa avautua. Hotellin sijainti todellakin on hyvä. Kuiva joki jakaa kaupungin historialliseen keskustaan ja uudempaan keskustaan. Menemme pienen sillan yli, tien yli ja olemme yhtäkkiä keskellä Málagan historiallista osaa. Täällä on kapeita kujia, kutsuvia ravintoloita, kauppoja ja ennen kaikkea iloisia espanjalaisia. Missään ei näy turisteja, mutta paikalliset ovat tulleet viettämään sunnuntai-iltaa. Ihmiset lisääntyvät päivän vaihtuessa illaksi. On katusoittajia, perheitä, pieniä lapsia, vanhoja pariskuntia, nuoria, kaikki. Teemme melko pitkän lenkin, käymme satamassa ja rannassa ja palaamme ihanille vanhan kaupungin kaduille. Päädymme syömään tunnelmalliseen pieneen ravintolaan, josta löytyy myös inva-wc. Meille suositellaan jaettavaksi päivän lihalautasta, jota ei löydy halvalta listalta. Emme tajua kysyä suosituksen hintaa, mikä vähän jälkeenpäin harmittaa, mutta parhaasta lihasta ikinä maksaa mielellään enemmän kuin vielä kertaakaan tällä reissulla. Olen ihastunut kaupunkiin ensisilmäyksellä, enkä malta odottaa seuraavaa päivää ja lähempää tutustumista. Huomionarvoista jo nyt on se, että kaikkialla on todella esteetöntä. Kerron teille kaikesta siitä erillisissä postauksissa.

Ostimme ennakkoon hotellin aamiaisen, joka yllättää seuraavana aamuna positiivisesti. Pöydästä löytyy kaikki perusaamiaistarpeet ja bonuksena vielä lettuja! Niiden voimin on hyvä rakastua kaupunkiin.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  29.4.2014 at 04:08

  Hienoa, että tykästyit Málagaan :). Itse olen yleisesti ottaen viettänyt lomani (parikymmentä kertaa) Benalmadena Costan huvivenesatamassa (Puerto Marinassa), mutta Málagassakin on tullut oltua shoppailun ja pienten yöpymisten merkeissä. Yövyin kuitenkin avovaimoni kanssa pari vuotta sitten kaksi viikkoa Málagan keskustassa, mutta se oli ainakin meille aivan liikaa. Kyseinen kaupunki on kiva paikka parin päivän tai ehkä korkeintaan viikon ajan, mutta kahdessa viikossa kävi jo aika vähän tylsäksi :/.

  Málaga on kuitenkin hieno kaupunki ja hotellinne oli erinomaisella paikalla (olen kävellyt siitä ohi monta kertaa) 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  4.5.2014 at 07:01

  Se voi olla, että Málaga on kompaktin kokoinen juuri muutaman päivän lomille. Tosin uskon, että viikonkin saisin iloa irti vaikka vain sataman kahviloissa istuskelemalla 🙂 Kaikissa Costa del Solin alueen kohteissa on sama etu, että junilla pääsee helposti vaihtamaan välillä maisemaa, jos alkaa pitkästyttää. Haaveilen jo seuraavasta Málagan reissusta, johon liittyisi matka esimerkiksi Sevillaan päin…:) Kiva kun kävit lueskelemassa!

  Reply

Leave a Reply