Sanna, pyörätuoli ja matkablogi

Palmuasema matkablogi

Palmuasema on matkablogi minun kokemuksistani, rantoja kiertävistä renkaista, unelmistani ja ajatuksesta, että matkustaminen ei koskaan saisi jäädä rohkeudesta kiinni. 

Olen Sanna, matkablogi Palmuaseman ylläpitäjä, kolmekymppinen helposti innostuva, jatkuvassa liikkeessä oleva maailman mahdollisuudet näkevä elämästä nautiskelija. Harvinaisen SMA-lihassairauteni vuoksi en ole koskaan pystynyt kävelemään ja tarvitsen toisen ihmisen apua kaikissa päivittäisissä toimissani. Osa minua on sähköpyörätuoli. Renkaat, jotka antavat minulle mahdollisuuden kiertää pitkin maailman rantoja. Olen vaikeavammainen, mutta myös sosionomi, matkailuvirkailija, kirjoittaja, yrittäjä, kouluttaja, sisko, jalkapalloperheen kasvatti, ystävä ja koiran omistaja. Rakastan lämpöä, aurinkoa ja kauneudesta mykistymistä. Olin ehdolla vuoden 2018 Finnish Travel Galassa Vuoden Matkailuvaikuttajaksi.

Puma 40

Puma on sähköpyörätuolini, jonka kanssa vietän arkeni, juhlani ja matkani. Se yhdessä henkilökohtaisten avustajieni kanssa mahdollistaa minulle sen elämän, jota haluan elää. Puma on leveydeltään 67 cm ja pituudeltaan jalkalautojen ollessa kiinnitettyinä, noin 120 cm. Se lentää kanssani ja kiertää maailman kanssani. Voit lukea tarkemmin sen merkityksestä elämääni. Lisäksi matkoillani kulkee usein matkaramppini ja joskus manuaalipyörätuolini.

Palmuasema matkablogi, Suomen suosituin esteettömän matkailun tietolähde

Palmuasema syntyi keväällä 2011 tultuani siihen tulokseen, että esteettömästä matkailusta on aivan liian vähän tietoa saatavilla. Palmuasema syntyi aluksi vaatimattomaksi silloin tällöin päivittyväksi blogiksi, mutta nousi hiljalleen Suomen suosituimmaksi, monipuoliseksi ja innostavaksi esteettömän matkailun tietolähteeksi, josta erityisesti tuhannet liikuntarajoitteiset ja heidän läheisensä hakevat inspiraatiota, tietoa ja valmiita malleja omille matkoilleen. Täällä Palmuasemalla maailma on mahdollisuuksia täynnä ja kuvaan kohteet liikuntarajoitteisen kannalta realistisesti, mutta positiivisia puolia korostaen. Palmuasemalla on kuvattuna kaikki käymäni kohteet viimeisen noin 10 vuoden ajalta. Lisäksi Palmuasema tarjoaa yleistä tietoa ja vinkkejä liittyen esimerkiksi lentomatkustamiseen, avustajan mukana oloon matkalla, hotellin valintaan ja pakkaamiseen. Syksyllä 2016 toteutin suuren unelmani ja tein kahden kuukausen mittaisen esteettömän maailmanympärimatkan.

Muutakin kuin matkablogi

Palmuasema on myös toiminimeni, jota käytän esteettömän matkailun asiantuntijatehtävissäni. Käyn mielelläni puhumassa esteettömästä matkailusta ja kouluttamassa matkailualan opiskelijoita ja ammattilaisia. Luentovalikoimaani kuuluvat myös erilaiset vammaisuuteen sekä omien vahvuuksien löytämiseen liittyvät teemat. Omakohtaiset kokemukseni, työni kautta kertynyt osaamiseni ja innostava esiintymistyylini ovat saaneet kuulijoilta loistavaa palautetta. Tarjoan asiantuntemustani myös erilaisiin projekteihin ja kehitystehtäviin, joiden tarkoitus on parantaa esteettömyyttä matkailun näkökulmasta. Annan myös haastatteluja ja olen kokenut esiintyjä eri medioissa. Teen mielelläni myös kohdetestauksia ja jaan blogissani tietoa eri kohteista liikuntarajoitteisen näkökulmasta. Tapani kirjoittaa kuvastaa elämääni: Olen realisti, mutta näen ensisijaisesti aina hyvän, jota haluan välittää myös eteenpäin. Lisätietoa tarjoamistani palveluista löydät täältä.

Ollaan yhteydessä!

Terveisin,
Sanna

sanna@palmuasema.fi

Facebook, Instagram, Twitter, YouTube