Valikko
matkasuunnittelu

Matkakesä 2016 on täällä!

Kuten tiedätte, alkuvuosi on ollut reissujen osalta vähän hiljainen. Olen tarkoituksella jättänyt vapaa-ajan matkat tänä vuonna minimiin ja säästänyt loppuvuoden maailmanympärimatkaa varten. Olen myös tehnyt ahkerasti arkityötäni ja tapaturman yllättämänä hoitanut sitä helmikuussa murtunutta jalkaa, joka nyt on onneksi jo kunnossa. Lohtua toivat onneksi ihana Rovaniemen visiitti ja Tukholman risteily, sillä näin matkabloggaajana viiden kuukauden matkaton ajanjakso tuntui kovin pitkältä ja on ollut ikävää, etten ole voinut välittää teille tunnelmia suoraan reissuista, vaikka kirjoitettavaa onkin riittänyt. Nyt kaikki kuitenkin muuttuu, sillä matkakesä 2016 on käynnistynyt! Seuraavassa esittelyt Palmuaseman kohteista ennen lokakuussa starttaavaa maailmanympärimatkaa.

Keväinen Toscana

Terveisiä Toscanasta, jonne saavuin sunnuntaina. Olen täällä Lucignanossa nyt jo neljättä kertaa ja tällä kertaa kaikkiaan kaksi ja puoli viikkoa. Olen parhaillaan yhden täyden ryhmän matkanjohtajana viikon ja tämän jälkeen Lihastautiliiton ryhmän matkanjohtajana kymmenen päivää. Tukikohtanamme toimii hotelli I Girasoli, kuten aiemminkin ja kohtaan jälleen myös ihanat Firenzen ja Pisan kaupungit sekä tietenkin Lucignanon keskiaikaisen kaupungin, viinitilan ja Outlet-kylän, joista jokin aika sitten teille kerroin. Haluaisin ehtiä käymään myös jossain uudessa kaupungissa, esimerkiksi lähellä sijaitsevassa Arezzossa. Tuntuu hyvältä olla taas tutuissa maisemissa uima-altaan, ruuan ja kauneuden äärellä. Jokainen matka on aina erilainen riippuen ryhmästä ja odotankin taas uusia ihmisiä ja haasteita sekä ennen kaikkea onnistuneita ja iloisia lomahetkiä. Lupaan päivittää kuulumisia täältä paikanpäältäkin, joten kertokaahan mikä teitä erityisesti kiinnostaa? Olen kertonut hotellista, Firenzestä ja Pisasta jo perustietoja, mutta se ei tarkoita sitä, etteivätkö uudet tarinat taas näistäkin odottaisi kertojaansa.

IMG_3855 (3)

Tämä kuva on viime kesältä, vielä ei ole ihan näin kesäistä ja vain toinen altaista on käytössä.

16 tuntia Roomassa

Kahden ryhmän väliin minulle jää yksi vapaa ilta ja yö. Tarkemmin laskettuna 16 tuntia siitä, kun saatan edellisen ryhmän lentokentälle ja olen seuraavana aamuna vastassa uusia tulijoita. Tämän aion käyttää uppoutuen ihanaan Roomaan (ja vähän myös nukkuen). Matkaamme avustajaystäväni kanssa lentokentältä kaupunkiin illan jo hämärtyessä, kirjaudumme sisään Delle Nazioni -hotelliin ja hukumme piazzoille elämästä nauttimaan tulleiden ihmisten sekaan. Olen käynyt Roomassa muutaman päivän visiitilä 11 vuotta sitten ja nyt on korkea aika tehdä paluu. Aistimme illan aikana Rooman tunnelmaa todennäköisesti Piazza Navonan, Fontana di Trevin ja espanjalaisten portaiden seutuvilla, syömme ulkona illallista (koska olen niin varma kuumasta illasta…) ja aamulla pyörähdämme vielä Colosseumin kulmilla ennen paluuta lentokentän kautta Toscanaan. Odotan näitä tunteja ihan todella paljon!

Rooma kollaasi

Mallorca

Kesäkuun matkaviikko suuntautuu Mallorcalle. Lähden matkanjohtajaksi Nuorisoyhteistyö Seitin matkalle. Olen käynyt Mallorcalla 3-vuotiaana, mutta mielikuvat ovat arvatenkin olemattomia. En ole vielä ehtinyt tehdä pohjatyötäni, mutta olen silti hyvin luottavainen, että itärannikolla sijaitseva Sa Coma ja aivan rannalla sijaitseva All Inclusive -hotellimme ei voi tarjota kuin onnistuneen viikon. Palia Sa Coma -hotellissamme on lukuisia esteettömiä huoneita, altaaseen on nostin, veneretkelle pitäisi kaikkien halukkaiden päästä ja yhden päivän vietämme retkellä saaren pääkaupunki Palmassa, josta olen kuullut vain ylistystä. Walleniuksen Sanna esimerkiksi rakastui kaupunkiin ihan vain päivän perusteella.

IMG_2724

Amsterdam

Heinäkuussa on luvassa sähköpyörätuolisalibandyn EM-kilpailut, jotka järjestetään Hollannissa, De Rijp:n kylässä, noin 30 km:n päässä Amsterdamista. Minä lähden mukaan joukkueenjohtajana. Viikon ajan asumme ilmeisen maaseudulla, sillä hotellin ympäristön kuvissa näkyy lehmiä. Tämän jälkeen jätän kuitenkin itselleni kaksi yötä ja kolme päivää minilomalle ihanassa Amsterdamissa. Edellinen visiittini kesti vain joitakin tunteja lokakuisessa vesisateessa, joten haluan uskoa, että keskellä heinäkuuta kaupunki näyttäytyy minulle nyt kauneimmillaan. Vinkkejä noihin päiviin otan mielelläni vastaan!

WP_001928

Kööpenhamina

Lasken syyskuun kuuluvan tänä vuonna kesään, sillä maailmanympärimatkan ansiosta skippaan tänä vuonna alkutalven ja jatkan kesää marraskuun loppuun saakka. Syyskuussa olen näillä näkymin menossa kahden päivän työmatkalle Kööpenhaminaan ja aion yhdistää samaan reissuun ensin pari päivää lomaa, sillä Kööpenhamina on kertakaikkisen ihana! Muutaman vuoden takaisen reissuni tunnelmat löydät täältä.

WP_001660

Suomi

Kesälomani on tänä vuonna MY-matkan eli maailmanympäriseikkailun vuoksi normaalia lyhyempi. Siitä huolimatta aion nauttia täysillä pääkaupunkiseudun kesästä, jonka tunnelmaan ehtii hyvin mukaan myös aina iltapäivisin töiden jälkeen. Muutama päivä esteettömällä mökillä Kangasniemellä houkuttaisi kyllä…

IMG_5023

Voisi siis taas sanoa, että melkoinen kesä! Varsinkin kun lisänä väleissä kulkee ihanat kesähetket omalla kotiparvekkeella. Tuntuu niin hyvältä nyt kun talvi on taas voitettu ja minun vuoteni vasta kunnolla alkaa. Pysykäähän mukana matkassa, tunnelmat päivittyvät säännöllisesti Palmuaseman Facebookkiin ja Instagramiin (@wheelsonthebeach), Twitteriin (@palmuasema) aina kun muistan ja Snapchattiin (@palmuasema) heti kun saan uuden puhelimen, jonka akku ei lopu samalla kun avaan Snapchatin.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply