Valikko
matkamessut / pohdinta

Matkamessuinnostus!

Sunnuntain supermatkainnostus! Matka2014 – messut Helsingin messukeskuksessa päättyivät juuri. Aloitin messut osallistumalla luennolle keskiviikkona, olin paikalla aamusta iltaan ammattilaispäivänä torstaina, käväisin paikalla pariin kertaan perjantaina ja viimeistelin messut vielä tänään sunnuntaina, sillä en millään malttanut olla poissa. Sain kunnian olla yksi messujen bloggaajista, mikä toi messukokemukseeni mukavan uuden lisämausteen. Tervetuloa tutustumaan matkamessuinnostukseeni, messujen kohokohtiin!

Yleistunnelma

Vuosittain tänä samana viikonloppuna järjestettävien messujen slogan on ”koko maailman kohtaamispaikka”. Se itsessään jo kiteyttää oleellisen. Lähes 1000 näytteilleasettajaa eri puolilta maailmaa ja ennen kaikkea kymmenet tuhannet matkailua rakastavat ihmiset takasivat tunnelman jokaisena messupäivänä.

Matkamessuilla vieraili tänä vuonna noin 65 000 kävijää

 

Uutta messuilla oli Sun & Sea – alue, jossa oli kiva välillä hengailla

Esteettömän matkailun esilläolo

Saksan matkailutoimisto järjesti osastollaan torstaina ja perjantaina ammattilaisille sekä lehdistölle suunnattuja teematunteja, joissa käsiteltiin Saksan matkailun tämän vuoden kohokohtia. Vahvana esillä olivat UNESCO:n maailmaperintökohteet, joita Saksassa on jo 38. Minä olin paikalla puhumassa esteettömästä matkailusta ja kokemuksistani esteettömästä Berliinistä. Olin otettu saadessani kertoa kokemuksistani, mutta ennen kaikkea siitä, että esteetön matkailu nostettiin hyvin esiin Saksan osastolla. Teematunnilla puhui myös Deutsche Bahnin edustaja, joka kertoi junaliikenteen esteettömyydestä ja liikuntarajoitteisille tarjottavista palveluista kaupunkien välillä kulkevissa junissa sekä esimerkiksi Berliinin S-Bahnissa. Saksaa edustaneiden ihmisten kanssa puhuessa tuli aidosti sellainen olo, että maa toivottaa tervetulleeksi myös liikuntarajoitteiset matkustajat. Esteettömät matkat olivat luonnollisesti esillä myös Matka-Agenttien osastolla. Muiden näytteilleasettajien osalta olin pettynyt siihen, ettei matkakohteiden esteettömyyttä oltu tuotu näkyväksi millään tavoin tai pysähtyessäni keskustelemaan ei tietoa useinkaan ollut saatavilla. Olisiko ensi vuonna esteettömän matkailun aika näkyä myös messujen ohjelmassa ja tietoiskuissa?

Minä ja Mikaela Jaanti Saksan matkailutoimistosta

 

Palmun alla.

Muut bloggaajat

Olin ennen messuja ollut yhteydessä muihin matkabloggaajiin facebookin kautta. Nyt oli mahtavaa nähdä monet tutut nimet myös livenä! Aivan mahtavaa porukkaa, joiden kanssa innokas keskustelu alkoi samantien. Yhteydenpito jatkuu ja tuntuu siltä, että yhteisöstä voi löytyä melkoisesti voimaa ja vinkkejä, jotka hyödyntävät kaikkia. Tutustuin muun muassa Deep Red Blues – blogia kirjoittavaan Keaan, Destination Unknown – blogia kirjoittavaan Satuun ja Kaukokaipuu – blogia kirjoittavaan Marinellaan. En ehtinyt niin monille bloggaajatreffeille kuin olisin halunnut ja tutustuminen esimerkiksi kymmeniin ympäri maailmaa tulleisiin ja Nordic Blogger´s Experience – tapahtumaan osallistuneisiin bloggaajiin jäi vähiin. Bloggaajayhteisön läsnäolo oli kuitenkin yksi messujen parhaista jutuista!

Bloggers’ loungen yhteydssä sijaitsi kätevästi shamppanjabaari

Yhteistyökuviot

Kävin messujen aikana myös muutamia yhteistyöneuvotteluja. Yhteistyö jatkuu Saksan matkailutoimiston kanssa erittäin innostavalla tavalla, siitä lisää myöhemmin. Tulossa on myös kaikkea muuta jännää, josta tykkäätte varmasti!

Suomi

Suomen matkailukohteet olivat messuilla hyvin edustettuina ja hiljattain herännyt innostukseni Suomi-interrailiin kasvoi. Haluaisin lähteä kiertämään junalla sellaisia paikkoja, joita ei vielä Palmuasemalta löydy. Suomen osastoille vetivät myös herkut. Yksi messujen must-jutuista minulle on aina karjalanpiirakat. Ostan niitä pakasteeseen ja hymyilen niitä syödessä tästä eteenpäin hyvin monena päivänä. Mukaan tarttui myös herkullisia ruissipsejä ja lämmintä ruisleipää.

 

 

Uudet ideat

Sain mieleeni kymmeniä uusia maita, joihin haluan matkustaa. Sen lisäksi sain paljon uusia ideoita siihen, kuinka Palmuasema voisi kehittyä ja parantua. Yritän malttaa levähtää ensin hetken ja alkaa sitten työstää innostuksia todeksi!

Mikä oli sinun kohokohtasi messuilla?

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Kaukokaipuun Nella
    25.1.2014 at 08:45

    Oli aivan mahtava päästä tutustumaan suhun! Toivottavasti nähdään taas pian uudelleen ja ehditään juttelemaan paljon enemmän. (:

    Reply

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: