Valikko
matkamessut / matkasuunnittelu

Matkamessuista inspiroituneena

Neljä päivää Matkamessuilla ovat ohi. Väsyttää, vaikka tänä vuonna kokonaisohjelmani messujen ajan olikin huomattavasti iisimpi kuin monina vuosina, eikä bileitä riittänyt joka illalle. Pääni huojuu ideoita ja matkasuunnitelmia. Niistä suunnitelmista monet olivat olemassa jo ennen messuja, eivätkä messut antaneet niihin uutta, mutta neljä päivää matkoja pursuavassa ympäristössä herätteli selkeästi aivoissani tiettyjä soluja. Kohtasin ihanan monta Palmuaseman ystävää ja sain auttaa isoissa kysymyksissä, kuten ensimmäisen matkan suunnittelussa. Ja se vasta inspiroikin! Tässä viime päivien ajatuksiani ja oivalluksia tuoreeltaan:

1) En saisi unohtaa, että joka päivä esteetön matkailu on jollekin uutta ja joku löytää Palmuaseman ensimmäistä kertaa. Helposti oletan, että kaikki lukisivat kaikki kirjoitukseni ja kaikki matkani ja niiltä saadut oppini kronologisessa järjestyksessä, mutta eihän se nyt todellakaan niin mene. Sain suuren inspiraation kirjoittaa erilaisia oppaita, ensimmäisenä aloittelevan matkaajan vinkit esteettömään matkaan! Tulossa pian!

2) Erilaisilla apuvälineillä liikkuvia näkyi messuilla paljon, mikä oli hienoa! Näytteilleasettajat eivät kohdanneet pelokkaasti niin kuin vielä joitakin vuosia sitten, vaan moni oli innokas keskustelemaan esteettömyydestä. Luotettavaa tietoa on kuitenkin edelleen vaikea löytää. Olen huono menemään kyselemään ja etsimään ihmisiä, jotka tietävät. Kaipaisin siis kovasti ulkoisia merkkejä siitä, että osastolla tiedetään myös esteettömistä matkoista. Sveitsissä esimerkiksi alkaa ensi viikolla vastaavan kokoiset loma- ja matkamessut, FESPO 2018, jossa koko messujen teemana on esteetön matkailu, mikä kannustaa myös kaikkia näytteilleasettajia tuomaan teemaa esiin monin tavoin.

3) Risteilyt ovat vaan kertakaikkisen hienoja. Oli hienoa olla viemässä sitä ilosanomaa eteenpäin niin Risteilykeskuksen pisteellä kuin Rantapallon ohjelmalavalla. Parasta oli, että innostuin ihan älyttömästi lisää omasta kuukauden päästä alkavasta Karibian risteilystäni ja uppouduin äsken Karibian pisteeltä nappaamaani esitteeseen. Royal Caribbeanin pian valmistuva Symphony of the Seas alkoi houkuttaa, samoin loppuvuodesta liikennöintinsä aloittava upouusi ja uudenlainen Celebrity Edge.

4) Aloin googlailla Kambodzan esteettömyyttä. Matkamessuilla ennen töissä ollut, Palmuasemaakin seuraava, Marco on avannut hiljattain Kambodzaan hotellin, Villa Kep Resortin.  Hän toivoo voivansa palvella siellä myös liikuntarajoitteisia asiakkaita. Näin sähköpyörätuolin käyttäjänä Kambodza ei ole ollut listallani kovin todennäköisenä kohteena, mutta toisaalta löysin heti lempitietolähteestäni esteettömän Tuk Tukin

5) Monta Suomi-kohdetta tuli listalleni ensi kesäksi. Saan vierailla toivottavasti ainakin Keski-Suomessa sekä Lappeenrannan ja Imatran seuduilla.

6) Matkahuumasta inspiroituneena vietin heti messuilta palattuani muutaman tunnin tutkien Menorcaa, josta löytyy todella hyvin tietoa esteettömyydestä. Toisaalta Slovenia-kuume ei jätä rauhaan ja teidän antamista ideoista erityisesti Lissabon jäi vahvasti mieleen. Olisikohan jokin niistä seuraava varaus?

Kiitos kaikille, jotka tulitte moikkaamaan sekä ihanille bloggaajakollegoilleni, joiden tapaaminen on yksi syy siihen, miksi Matkamessut on vuodesta toiseen todellakin odottamisen arvoinen tapahtuma!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply