Valikko
pohdinta

Matkojen loppuvuosi

Tervetuloa syksy, minä olen valmis. En nimittäin aio nauttia kylmästä viimastasi koko sitä aikaa, kun sitä todennäköisesti tarjoat, vaan kalenterini on täyttynyt loppuvuoden osalta jo paljosta huikeasta. Nyt kun olen matkasuunnittelussani jo pitkällä ensi vuodessa, on aika paljastaa, mihin siivet kantavat  minua lähikuukausien aikana!

 

Untitled

 

Matkalaukkuperheeni on kasvanut kolmannella, keskikokoisella tulokkaalla ja on nyt aika lailla täydellinen. Kaikille kolmelle riittää tänä syksynä käyttöä. Uusin tulokas, keskikokoinen American Touristerin Palm Valley laukku saapui ovelleni viime viikolla. Se pääsee neitsytmatkalleen huomenna, kun lähden viideksi päiväksi mielettömään Berliiniin Matka-Agenttien esteettömän matkan matkanjohtajaksi. Odotan matkaa suurella innolla. Ensinnäkin pidän matkanjohtajan töistä kovasti ja toiseksi en malta odottaa uutta kohtaamista Berliinin kanssa. Olen käynyt kaupungissa kerran aiemmin, mutta silloin ilmassa oli joulun taikaa. Nyt luvassa on sääennusteen mukaan kuumia kesäpäiviä ja pääsen näkemään Berliinin kesäiset kasvot. Suunnitelmissani oli kieltämättä käydä Berliinissä vielä kerran opintomatkalla ennen tätä reissua, mutta viime kevään epätavallisen kiireinen työkevät ja täyteen buukattu kesä tekivät siitä mahdotonta. Olen kuitenkin tehnyt läksyni ja pistänyt matkalaisia varten talteen parhaimmat vinkit internettiä ja muita matkabloggaajia hyödyntäen. Erityisesti Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogin Laura on kirjoittanut Berliinistä paljon mielenkiintoisia tarinoita, joista huokuu rakkaus kaupunkiin. Matkaohjelmaamme kuuluvat opastettu kiertoajelu kaupungissa sekä päiväretki Potsdamin palatseja ihastelemaan, mutta muuten matkalaiset viettävät reissupäiviä toiveidensa mukaan ja minä pyrin antamaan vinkkejä parhaan kykyni mukaan.

 

IMG_2965

 

Berliinin jälkeen ehdin purkaa laukkuni ja olla kotona vajaan viikon ennen kuin on aika pakata keskikokoinen laukkuni uudestaan. Kesän kuumuus jatkuu nimittäin matkanjohtajan tehtävissä Kreetalla. Malemen kylässä sijaitseva Eria resort on täysin esteettömäksi rakennettu hotelli, johon pääsen nyt ensimmäistä kertaa. Olen kuullut pienestä hotellista todella paljon hyvää. Lämmitetty, esteetön uima-allas, ystävällinen henkilökunta, erinomainen tuoreista raaka-aineista tehtävä ruoka ja kauniit maisemat. Lähellä sijaitsee esteetön ranta ja yhden päivän vietämme opastetulla retkellä Hanian kauniissa vanhassa kaupungissa. Olen suuri Kreikka-fani ja olen täysin varma, etten tule millään tavalla pettymään tälläkään kertaa.

Kreetalta palattuani ehdin nauttia arjesta ja arkityöstäni neljän päivän ajan, kunnes taas mennään. Mukaan lähtenee pieni keltainen Delseyn matkalaukku, sillä tämä matka kestää vain neljä päivää. Lähdemme Suomen sähköpyörätuolisalibandymaajoukkueen kanssa Hollantiin, ihanaan ja idylliseen Bredan kaupunkiin. Lennämme Amsterdamiin ja jatkamme sieltä tilausbussilla noin tunnin matkan Bredaan. Kyseessä on turnausreissu BredaGames -turnaukseen ja minä lähden mukaan joukkueenjohtajan ominaisuudessa. Saamme turnauksessa vastaamme Hollannin, Belgian ja Sveitsin. Kaikki ovat kovia vastuksia, jotka meidän pitäisi pystyä päihittämään vuoden päästä lajin EM-kilpailuissa Madridissa. Kyseessä on tärkeä harjoitusturnaus, josta lähdetään hakemaan menestystä. Toivon parempaa säätä kuin kaksi vuotta sitten kaupungissa vieraillessamme, jolloin vettä tuli tauotta…

 

IMG_2699

 

Tiedossa on siis melkoisen elämyksellinen ja matkojen täyttämä syyskuu! Hieman hirvittää, sillä kaikki matkojen välipäivät olen luonnollisesti töissä ja matkaputken jälkeen alkaa pitkä työputki, joka sisältää myös viikonlopputöitä. Viime viikonlopun jälkeen seuraava kokonainen vapaapäivä taitaa mennä lokakuun puolelle… Olen tosin kokenut tällaista ennenkin ja kummasti sitä jaksaa, kun nauttii kaikesta mitä tekee. Lokakuussa keskityn matkustelemaan työn puitteissa Suomessa ainakin parin kohteen verran ja marraskuun alussa tapaat minut Tampereella apuvälinemessuilla Matka-Agenttien pisteellä.

 

IMG_2723

 

Mutta kyllähän loppuvuoteen täytyy vielä yksi lomamatkakin mahtua. Osa onkin jo kysellyt toteutuuko unelmani Karibiasta ja Puerto Ricosta, joista kirjoittelin muutama kuukausi sitten. Karibia ei kuitenkaan kutsu tänä vuonna, mutta sen sijaan pakkaan isoimman Samsoniten matkalaukkuni ja kohtaan ensimmäistä kertaa elämässäni THAIMAAN! Päätimme ystäväporukalla vuokrata Hua Hinistä esteettömät huvilat ja nauttia kahden viikon ajan marras-joulukuussa kuumuudesta ja rentoudesta omalla uima-altaalla. Se ajatus mielessäni lähden innolla tähän syksyyn.

Tulevia reissuja voit seurata reaaliajassa Palmuaseman Facebookissa ja Instagramissa. Nyt siis myös suunnitellaan kovaa vauhtia jo ensi vuotta niin omien seikkailujen kuin työmatkojenkin osalta, joten jos sinulla on toiveita siitä, minne haluaisit johdollani ensi vuonna matkustaa, nyt on oikea hetki esittää toiveita!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • Elina / Vaihda vapaalle
  26.8.2015 at 16:55

  No jösses mikä reissuputki sulla on syyskuussa! 😀 Ja ihanaa, että pääset Thaimaahan. Vaikka siitä ollaankin montaa mieltä, on se omasta mielestäni todella hyvä talvilomakohde.

  Reply
 • Mahoton reissaaja
  26.8.2015 at 17:22

  Toscana ois ihana ja Nizza!

  Reply

Leave a Reply