Valikko
Florida / USA

Miami Beachillä ostoksilla ja herkuttelemassa

Pari päivää sitten kerroin teille Miami Beachin rannoista ja hotellistamme sekä saapumisestamme rantaparatiisiin. Tuon kirjoituksen voit käydä lukemassa täältä. Mennään tänään South Beachin vilinään, kauppoihin ja ravintoloihin.

IMG_2548

South Beachin elokuvatunnelma tarjoaa palmuja, hienoja autoja (pääasiassa kuitenkin ihan tavallisia), kauniita ihmisiä, ylihinnoiteltuja drinkkejä ja tiivistä tunnelmaa. Kaikesta tästä huolimatta alue ei ollut yhtään niin erityinen ja ihmeellinen kuin mielikuvissani. Kuuluisia Art Deco -taloja toki näkyi, mutta ei niin paljon kuin olin ajatellut, enkä oikein osannut arvostaa näkemääni. Ocean Drive, alueen keskittymä on täynnä terasseja, joissa toki on tunnelmaa, mutta vieressä viiltävät autot häiritsevät rauhaa ja meren nähdäkseen pitää siristellä. Ei silti, sitä ylihinnoiteltua mansikkamargaritaa Pelican-hotellin terassilla nauttiessani tuntui kyllä, että teen nyt jotain merkittävää.

IMG_2606

IMG_2561

kuva 8

Rantakadulla kävelyn ja hotellin uima-altaalla makoilun lisäksi yksi neljän päivän oleilun tärkeistä tehtävistämme oli tehdä jouluostokset. Usein tiemme vei South Beachillä sijaitsevalle Lincoln Roadille. Kadun molemmin puolin on ainakin kilometrin verran kauppoja ja ravintoloiden terasseja. Monet merkit olivat hyvin edustettuina, mutta hintataso oli melko korkea, mihin vaikutti toki varmasti myös joulunalusaika, jolloin ei oikein alennusmyyntejä ollut. Ostokset kuitenkin löytyivät ja aikaa kadulla sai menemään parina päivänä useamman tunnin ajan. Välillä oli hyvä pysähtyä syömään. Voin suositella erityisesti kuubalaista Havana 1957 -ravintolaa, jonka terassin lämpölamppujen alla tarkenimme myös auringon laskettua ja kylmyyden iskiessä välittömästi.

IMG_2564

 

kuva 12

Yhtenä päivänä suuntasimme noin 20 kilometrin päässä sijaitsevaan Aventura-ostoskeskukseen. Aventura Mall on valtavan kokoinen ostoskeskus, josta ei puuttunut mitään muuta paitsi halvat hinnat, jotka ovat kuuluneet moniin Yhdysvaltojen ostoskeskuksista kuulemiini kertomuksiin. Sellaisia olisimme löytäneet todennäköisesti Sawgrass Mills -ostoskeskuksesta, joka kuitenkin sijaitsee Fort Lauderdalen lähellä ja matkan taittaminen taksilla olisi tullut kalliiksi. Siellä olisi kannattanut käydä ennen risteilyä, kun vietimme muutaman päivän Fort Lauderdalessa, mutta silloin ei ollut vielä shoppailuvaihde kohdillaan. Aventura Mall huumasi minut kuitenkin täysin ja alennusmyynnit joulun jälkeen ja kesäisin ovat kuulemma myös siellä mielettömät. Ostoskeskuksessa pääsi liikkumaan vaivattomasti, mutta sen suuren koon vuoksi suosittelen liikuntarajoitteensa vuoksi helposti väsyviä kävelijöitä ottamaan mukaan apuvälineen. Myös ravintoloiden ja kahviloiden kirjo on suuri ja invavessoja löytyy, joten aikaa voi ja kannattaakin varata reilusti. Aventura Malliin pääsi hotelliltamme busseilla 119 ja 120. Bussilla kulkeminen oli oma elämyksensä. Sellaisella kulkevat Miami Beachillä vain ne, joilla ei ole varaa autoon, eikä tällaisia ihmisiä ole paljon. Myös kaikilla turisteilla on allaan vuokra-auto tai taksi. Busseihin mentiin sisään etuovesta, jossa oli automaattiluiska, jonka kuski laski. Tämän jälkeen kuski tuli nostamaan osan penkeistä pois ja kiinnitti sähkärin lattiaan ennen kuin matka jatkui. Todella kätevää!

IMG_2574

 

IMG_2577

 

IMG_2200

Pakko oli kokeilla myös aitoa amerikkalaista pikaruokaa. Hampurilaisateriat todella olivat suuria ja erityiskiitokset annan pirtelölle, jota tuli ison lasin lisäksi täyttöastia, josta sai kaadettua lisää vähintäänkin kahden lasillisen verran.

kuva1

Esteettömyys on huomioitu Miami Beachin ja South Beachin alueilla esimerkillisen hyvin. Kaikkialle pääsee, kaikki tien ylitykset on madallettu ja invavessa ravintoloissa on sääntö, eikä poikkeus. Esteettömät kulkureitit ja vessat on myös merkitty hyvin. En vielä tiedä, tuleeko minulle joskus halu palata juuri tänne, mutta Yhdysvaltojen esteettömyydestä haluaisin päästä nauttimaan laajemminkin. Pitkä lento ei enää pelota minua ja on hyvin todennäköistä, että suuntaan siivet joskus taas merten tuolle puolen. Menkää tekin, aurinko paistaa siellä jotenkin erityisen kauniisti!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • lena / london and beyond
  1.4.2015 at 13:52

  Miami, ihana! Voi kun olisi kiva päästä tuonne reissuun, loikoilemaan rannalle ja nauttimaan jenkkifiiliksestä. Ja vaikka burgereista….

  Oli tosi kiva nähdä silloin pari viikkoa sitten Helsingissä, pitää yrittää päästä paikalle useammin 🙂

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  2.4.2015 at 04:27

  Oli tosi tosi kiva nähdä! Toivotaan, että tiet risteävät jossain päin maailmaa toistekin 🙂

  Reply

Leave a Reply