Valikko
Florida / Hotellit ulkomailla / USA

Miami Beachin palmut, hotelli ja rannat

Miami Beachillä Floridassa joka sunnuntai on palmusunnuntai. Siellä palmujen katveessa vietimme Karibian risteilymme jälkeiset neljä päivää sulatellen kaikkea kokemaamme lämmössä, kauneudessa ja ennen kaikkea ihanassa valossa. Palmusunnuntain kunniaksi vien teidät hetkeksi esteettömän Miami Beachin rannoille ja palmujen alle!

IMG_2584

 

PicMonkey Collage

Laivamme saapui Fort Lauderdaleen. Satamasta otimme taksin kohti Miami Beachiä, joka sijaitsee  noin 50 kilometrin päässä Fort Lauderdalesta. Satamassa oli mukava sheriffi (!), jonka työ oli järjestellä ihmisiä takseihin sulavasti ja ilman hässäkkää. Hän soitti meille isomman taksin, joka saapui viidessä minuutissa. Mitään ennakkotilauksia ei siis tarvittu. Joskus jo kirjoitinkin, että taksiin meni takaa ramppi ja sähkärillä mahtui hyvin sisään, vaikka pää lähentelikin kattoa. Mukaan mahtui hieman änkeämällä myös kaksi laukkuamme ja kokoontaittuva manuaalipyörätuolini. Matka maksoi noin 80 dollaria eli noin 74 euroa ja kesti vajaan tunnin.

image

 

image

Hotellimme sijaitsi rantakadulla, noin 4 kilometriä South Beachiltä pohjoiseen. Sijainti oli kaunis, mutta vaati kyllä aina noin neljä kilometriä kävelyä hyvän ruuan ja kauppojen luo. Hotellit täällä vähän kauempana South Beachin hulinasta ovat kuitenkin halvempia ja silti tasokkaita, joten Holiday Inn Miami Beach Oceanfront valikoitui majapaikaksemme lähinnä siksi. Tarkoituksenamme oli lähinnä vain olla, ei kerätä nähtävyyksiä. Siitä näkökulmasta valinta oli hyvä. Yksi valintakriteereistäni oli se, että invahuoneen voi varata netistä niin kuin minkä tahansa huoneen. Tämä mahdollisuus on hyvin monessa Miami Beachin hotellissa ja halusin ehdottomasti hyödyntää sitä. Valittavana oli myös invahuoneita parisängyllä tai kahdella erillisellä sängyllä. Holiday Inn Miami Beach Oceanfront -hotellissa invahuoneita on kaikkiaan 10. Meidän huoneemme oli oikein toimiva ja palmutauluineen viihtyisä, eikä ikkunasta avautuva maisema ollut yhtään hassumpi. Kaksi korkeaa ja leveää sänkyä mahdollistivat erinomaiset yöunet. Kylpyhuone oli tilava ja suihkussa oli leveä tuoli tukevasti seinässä kiinni. Miinusta tulee kokolattiamatosta (joka on Floridan hotelleissa kuitenkin ilmeisen yleinen) ja pyörätuolin käyttäjän kannalta pistorasioiden huonosta sijoittelusta lattian rajaan ja pöytien taakse.

kuva 4

 

PicMonkey Collage

 

PicMonkey Collage

Hotellin aula oli hyvin viihtyisä ja joulukuussa koristeltu perinteen mukaan hyvin koristeellisesti. Pihalla oli uima-allas, johon oli tuolinostin. Vesi oli kuitenkin todella kylmää ja ilmat eivät olleet paahtavan kuumat, joten uiminen jäi. Iltaisin hotellin piha ja allas olivat kauniisti valaistut.

kuva 11

 

kuva 7

Hotellin allasalueelta pääsi suoraan rantakadulle. Rantakatu on monia kilometrejä pitkä ja täysin tasainen. Se on paikoin puuta, paikoin laattaa. Välillä meri on hyvin läsnä, välillä taas kasvillisuus peittää näkymän. Leveää katua pitkin on pyörätuolilla erittäin helppo kulkea.

IMG_2535

 

PicMonkey Collage

Itse rannat eivät olleet ihan niin esteettömiä kuin olin ajatellut. Rantakadulta lähti hyvin monta väylää rantaan ja osassa väylistä oli kumimattoa helpottamassa kulkua. Matto ei kuitenkaan koskaan yltänyt pitkälle itse rannalla, vaan loppui kesken. Miami Beachillä on monella rannalla mahdollisuus käyttää rantapyörätuoleja, jotka saa paikalle palvelunumeroon soittamalla. Näillä tuoleilla pääsee mereen ja rantakäyttöön on saatavilla myös sähkökäyttöisiä malleja. Itse olisin kuitenkin halunnut nauttia rantaelämästä omassa tuolissani istuen. Paikoin hiekka oli niin kovaa, että se oli mahdollista. Hiekan kovuutta arvioitaessa tuli kuitenkin tehtyä myös virhearvioita, mutta syvälle rantahiekkaan upotessa tuli ainakin testattua paikallisten rantalenkkeilijöiden ystävällisyys.

IMG_2544

 

IMG_2587

Palataan vielä myöhemmin Miami Beachin kaduille ja kauppoihin. Näiden palmu- ja aurinkokuvien myötä toivotan teille ihanaa palmusunnuntaita!

IMG_2594
About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

6 Comments

 • Susanna
  30.3.2015 at 20:19

  Upea kohde

  Reply
 • Veera Bianca
  31.3.2015 at 15:26

  Voi että mikä kohde <3 Miamiin pitäisi kyllä hiipiä, mahdollisesti jo tänä syksynä!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  31.3.2015 at 16:27

  Oli kyllä todella!

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  31.3.2015 at 16:28

  Suosittelen kyllä! 🙂

  Reply
 • Jenni
  20.5.2015 at 22:25

  Kiitos tästä postauksesta! Reissu Miamiin suunnitelmissa ensi kuulle, ja näitä palmukuvia katsellessa matkakuume vain kasvaa. 🙂

  Reply
 • Vappu-Tuuli
  25.6.2015 at 17:00

  Mistä matkasovitin (adapteri) sähköpyörätuolin latausta Amerikassa ajatellen?

  Reply

Leave a Reply