Valikko
matkamessut

Miksi Matkamessuille?

Olen onnellinen, että MATKA Nordic Travel Fair -messut järjestetetään juuri tammikuussa. Tämä kuu saattaisi olla muuten vuoden tylsin, suuren huomion saavaa joulukuuta seuraava kylmä ja pitkä kuukausi, joka on usein myös tipaton ja herkuton. MATKA 2017 tulee kuitenkin tänäkin vuonna tuomaan koko maailman, ihanan kansainvälisen pöhinän ja koko loppuvuoden matkatarjonnan juuri tähän kohtaan, jossa sitä eniten odottaakin. Meille matkabloggaajille messut on aina loistava tilaisuus verkostoitua matkailualan yrittäjien kanssa sekä tavata toisiamme ja teitä lukijoita. Tänä vuonna olo on tosin vähän orpo, sillä en ole kahden edellisvuoden tapaan mukana Nordic Bloggers’ Experiencessä, joka tuo tänäkin vuonna yli 50 matkabloggaajaa eri puolilta maailmaa tutustumaan Suomeen. Mukana on tänä vuonna jälleen huikea joukko suosittuja bloggaajia, joiden myötä Suomi avautuu maailmalle. Seuraan innolla mitä kaikkea koko tämän viikon ajan tapahtuu. Hashtägillä #NBEFinland voi eri sosiaalisen median kanavissa seurata kaikkea sitä. Mutta siis, miksi juuri sinun kannattaisi Matkamessuille tulla? Tässä vinkkini!

Haasta näytteilleasettajia

Messuilta ei valitettavasti yleensä saa kovin paljoa vinkkejä esteettömään matkailuun. Eri maiden standeilla olevat edustajat eivät useinkaan ole esteettömään matkailun asiantuntijoita, mutta mene ja kysy silti! Et välttämättä saa uutta tietoa, mutta ainakin me kaikki yhdessä näytämme, että kohteiden ja palveluiden esteettömyys on asia, joka todella kiinnostaa. Toisaalta aktiivisesti kyselemällä saattaakin löytyä ihan helmijuttuja. Kyselinkin teiltä Facebookin puolella toiveita siihen, miten esteetön matkailu voisi olla messuilla esillä ja olen samaa mieltä kuin moni teistä, että esteettömän matkailun standi, joka kokoaisi yhteen esteettömiä matkoja tarjoavat palveluntarjoajat, olisi erinomainen juttu, jota omalta osaltani lähden viemään eteenpäin. Tottakai voimme messuilla ainakin herätellä matkaunelmia ja selvitellä sitten esteettömyyttä myöhemmin.

Tule kuulemaan esitystäni & moikkaamaan Blogipaviljonkiin

Olen messuilla kaikkina päivinä. Torstaina on ammattilaisten päivä, jolloin kiertelen itse standeja. Perjantaista sunnuntaihin messut ovat avoinna kaikille. Tule silloin moikkaamaan, sillä mukanani on upouusia ja tosi hienoja Palmuaseman logolla varustettuja matkalaukkuun ja apuvälineisiin kiinnitettäviä nimilappuja, joita jaan kaikille teille, jotka tulette kertomaan olevanne Palmuaseman ja esteettömän matkailun ystäviä. Parhaiten olen tavattavissa Blogipaviljongissa. Blogipaviljonki on super-kollegoideni Miljan (Milja Köpsi -blogi & Opas Roomaan) sekä Sadun ja Tiian (Fangirl Quest) luotsaama piste, jonka suunnitteluun ja toteutukseen osallistuu noin 20 muuta suomalaista matkabloggaajaa.  Mukana on paljon huippublogeja, joten voit ehkä tavata lisäkseni muitakin tuttuja kirjoittajia tai tutustua uusiin blogeihin. Lue lisää Blogipaviljongista ja mukana olevista bloggaajista paviljongin omilta sivuilta. Myös Mutkia matkassa -blogin Emma kirjoitti hyvän koosteen. Parhaat mahdollisuudet kohdata minut messuilla ovat:

Perjantai 20.1.2017

15.00-15.30 Puhun Royal Caribbean Stagella Esteettömistä risteilyistä maailman merillä. Jaan siis vinkkini ja kokemukseni esteettömiin risteilyihin eri puolilla maailmaa. Tule kuulemaan ja esitykseni jälkeen juttelemaan! Royal Caribbean -lava sijaitsee lempialueellani, Sun & Sea -alueella, jossa on ihana rantabaari ja esillä risteilyjä ja muun muassa ihania Karibian kohteita.

16.00-20.00 Olen tavattavissa Blogipaviljongissa muiden bloggaajien kanssa.

Lauantai 21.1.2017

14.00-18.00 Olen tavattavissa Blogipaviljongissa muiden bloggaajien kanssa.

Sunnuntai 22.1.2017

10.00-16.00 Olen tavattavissa Blogipaviljongissa muiden bloggaajien kanssa. Välillä kyllä saatan pyöriä muuallakin eli jos en ole juuri sillä hetkellä paikalla, tule ihmeessä uudestaan.

bp-pohjakartta

Ihastele upeita tauluja, osta ja ole mukana tekemässä hyvää

Melkoinen bloggaajien tehotiimi on myös Travel Bloggers Give Back -tempauksen takana! Monta hyvää bloggajaystävääni päätti jo vuosi sitten, että meidän matkabloggaajien on aika antaa maailmalle takaisin sitä hyvää, jota se antaa meille. Viime vuonna rahaa kerättiin kirpputorin avulla ja rahoilla mahdollistettiin uusi koulu Nepalin lapsille. Tänä vuonna idea on mielestäni entistäkin parempi! 50 matkabloggaajaa on lahjoittanut kuvansa ja messuille kootaan Matkamessujen, Rantapallon, matkatoimisto Matkapörssin sekä Epsonin avulla upea valokuvanäyttely! Jokaisella messukävijällä on mahdollisuus ostaa suosikkikuvansa itselleen. Kuvat tulostetaan paikanpäällä Epsonin laadukkaalla valokuvatulostimella. Hinnat vaihtelevat 5-25 euron välillä kuvan koosta riippuen. Lisäksi messuilla on 20 kuvaa valmiina tauluina, jotka niin ikään lopuksi myydään. Tällä Palmuaseman palmukuvalla on kunnia olla tuossa joukossa! Kuva on otettu maailmanympärimatkallani Hawaijilla. Näitä palmuja Waikiki Beachille, Oahulle pääsee ihastelemaan auringonlaskussa hyvin esteettömästi. Voit siis ostaa tämän tai jonkun muun näyttelyn upeista kuvista itsellesi haluamassasi koossa. Ja kuvat todella ovat upeita, katso vaikka täältä! Varaathan mukaan käteistä, sillä kortti ei käy maksuvälineenä. Bonuksena vielä kaikkien kuvan ostaneiden kesken arvotaan Matkapörssin lahjakortti. Tällä kertaa tempauksen tuotto menee lyhentämättömänä Plan Suomen kautta tukemaan Laosin syrjittyihin vähemmistöihin kuuluvien Bokeo-lasten koulunkäyntiä. Lue lisää kohteesta ja koko mielettömästä tempauksesta Travelbloggers Give Backin sivuilla. Kuvat löytyvät Rantapallon osastolta 7m138.

Hawaii, Palmuasema

Muista herkutella

Minä hamstraan messuilla aina karjalanpiirakoita, mutta löytyy sieltä paljon muutakin. Itseasiassa tänä vuonna messuilla on erityisen paljon myös makuelämyksiä!

Suomi!

Suomen 100-vuotisjuhla näkyy myös messuilla. Katso siis entistäkin tarkemmalla silmällä myös kotimaan kohteita, sillä juhlavuosi on erittäin hyvä syy matkustaa myös Suomessa! Tutustu etukäteen messujen ohjelmaan, jossa on myös juhlavuoteen liittyviä juttuja.

MATKA 2017 Helsingin Messukeskuksessa siis 20.-22.1.2017! Toivottavasti tavataan!

Matka

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

3 Comments

 • Sara|Sara's Fab Life
  16.1.2017 at 07:55

  Mä mietinkin että käyköhän valokuvan ostamiseen kortti vai pitääkö varata käteistä 🙂 Viimevuonna kun mukana ei ollut yhtään käteistä ja nyt tuolla olisi itselle sopiva taulu myynnissä 🙂 Lauantaina tulossa, mikäli liput saapuvat postissa.

  Reply
 • Matkailija
  17.2.2017 at 11:02

  Piti antaa palautetta jo aiemmin, mutta unohtui. Puheenvuorosi oli ihan kiva, mutta etenit liian pikakelauksella ja töksähtelevästi. Ymmärrän, että katsot maailmaa ja matkakohteita pyörätuolin käyttäjän näkökulmasta (ja se on omakin näkökulmani), mutta mainitsit esim. että laivalla oli myös otettu autistiset ihmiset huomioon, mutta sitten hyppäsit jo seuraavaan asiaan. Olisit voinut ihan lyhyesti mainita vaikka edes muutaman konkreettisen esimerkin muiden vammojen huomioonottamisesta. Lopetit myös puheenvuorosi kymmenen minuuttia ennen seuraavaa puhujaa, joten siinä olisi hyvin ollut aikaa muutamalle kysymykselle tai kommentille, mutta et kysynyt, olisiko yleisöllä kysyttävää (minulla ainakin olisi ollut). Mainitsit, että sinut tapaa blogipaikasta, mutta et sanonut missä se on ja sitten vain katosit paikalta. Kävin messualueen mielestäni melko tarkasti läpi ja kysyin neljältä eri info-oppaalta blogipaikan sijaintia, mutta kukaan heistä ei edes tiennyt, mistä on kyse, saati sitten missä se on.
  Toivottavasti ensi vuonna esteetön matkailu on paljon laajemmin esillä. Enemmän puhujia, osastoja, matkoja, tuotteita jne.. Varsinkin konkreettista infoa (esim. miten pyörätuolilla liikkuva varaa matkan, siirtyy koneeseen jne.)

  Reply
  • Palmuaseman Sanna
   17.2.2017 at 22:05

   Hei ja kiitos palautteesta. Minulle oli ikävä kyllä messujen puolesta annettu vain 20 min aikaa, 10 minuuttia piti jättää aina seuraavan esiintyjän väliin. Valitettavasti tämä tarkoitti hyvin pintapuolista katsausta, eikä asioihin ehtinyt syventyä. Olin lavan läheisyydessä vielä noin 20 minuuttia esityksen jälkeen, sillä monilla oli kysyttävää. Harmi, ettet tavoittanut minua siinä ja varsinkin todella harmi, etteivät info-oppaat osanneet kertoa Blogipaviljongin sijaintia!! Sen varmasti me Blogipaviljongissa esillä olleet matkabloggaajat otamme esiin palautekeskustelussa messujen organisaation kanssa. Olen täysin samaa mieltä, että esteetön matkailu pitäisi olla paljon selvemmin esillä. Jos sinulla on vielä kysyttävää, voit laittaa minulle sähköpostia sanna@palmuasema.fi

   Reply

Leave a Reply