Valikko
Espanja / Gran Canaria / Kanariansaaret

Miksi Melonerasiin?

Kerroin viimeksi löytöretkestäni Maspalomasiin. Maspalomas oli kuitenkin vain yksi etappi matkallani Melonerasiin. Costa Meloneras on sulautunut yhteen Maspalomasin kanssa ja on vaikea sanoa mistä toinen alkaa ja toinen loppuu. Suunnitellessani matkaa Gran Canarialle, ajattelin ensisijaisesti Melonerasia. Olin silloin kuitenkin vähän liian myöhään liikenteessä ja pääsiäishinnat olivat hotelleissa kovat, joten päädyin Playa del Inglesiin, mitä en suinkaan kadu. Lyhyen visiitin Meloneras kuitenkin onneksi sai ja tuon kokemuksen perusteella kerron TOP3 -syyt sille, miksi Meloneras on hyvä esteetön valinta.

IMG_2711

1) Tasaisuus
Meloneras on kaikilta osin tasainen. Maisema hivelee silmää tasaisesti koko noin 1,5 kilometrin mittaisen matkan Maspalomasin majakalta Melonerasin rannalle. Koko matka taittuu pitkin tasaista, leveää rantakatua. Vain rannalle mentäessä on pientä laskua ja nousua, joka näkyy hyvin alla olevalla videolla. Meloneras on alueena uusi, siisti ja tyylikäs. Elämä täällä vaikuttaa tasaisen rauhalliselta ja leppoisalta.

2) Sijainti
Melonerasissa kaikki on lähellä merta, hotellit, ravintolat ja kaupat. Maspalomas on tosiaan aivan vieressä ja Playa del Inglesiin on noin viiden kilometrin matka. Tuon matkan taittaa nopeasti ja halvalla esimerkiksi taksilla. Pyörätuoliystävällisiä takseja on alueella helposti saatavilla.

3) Hotellit
Costa Melonerasissa sijaitsee useita erittäin tasokkaita hotelleja, jotka soveltuvat hyvin myös pyörätuolin käyttäjälle. En käynyt missään niissä nyt sisällä, mutta kurkin aidan raoista upeille uima-allasalueille ja olen lukenut hotellien esteettömyydestä. Kaikki hotellit ovat varsin uusia, joten esteettömyys on osattu ottaa huomioon. Matka-Agenteilta voi pyytää tarjouksen myös Melonerasiin. Oma valintani olisi Lopesan-hotelliketju, jolla on lähellä toisiaan kolme mieletöntä hotellia, joista minkä tahansa valitsisin milloin tahansa:

1) Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino
Hotelli vaikuttaa kerta kaikkisen upealta. Invahuoneita on kuusi, ne sijaitsevat kaikki pohjakerroksessa ja niissä on terassi. Kylpyhuoneessa on suihku. Uima-altaaseen on nostin. Lisätietoa huoneesta hotellin omalla sivulla täällä.

2) Lopesan Baobab Resort
Aivan mieletön. Afrikka-tyylinen sisustus ja 8 uima-allasta, joista ainakin yhteen on nostin. Invahuoneita on niin ikään kahdeksan ja niissä on suihku. Lisätietoa huoneesta hotellin omalla sivulla täällä.

3) Lopesan Villa del Conde, Resort & Thalasso
Tänne kurkin aidan raosta ja pidin näkemistäni todella paljon. Hotelli sijaitsee aivan meren lähellä ja rannan tuntumassa. Invahuoneita on viisi ja niissä on suihku. Altaaseen on nostin tässäkin hotellissa. Tarkempia tietoja huoneesta hotellin omalla sivulla täällä.

Alla olevalla videolla vähän liioittelen sanoessani, että hotelleissa on invahuoneita kymmenen ellei enemmänkin. Ei nyt aivan, mutta lähelle kuitenkin. Uskoisin, että myös muissa alueen hotelleissa on esteettömyys huomioitu, mutta tässä taas nähdään mikä merkitys on sillä, että tiedot on nettisivuilla saatavilla: En lähtisi muita hotelleja edes kysymään, kun Lopesan tarjoaa tiedot helposti.

image

Rantakadulla on myös muutamia houkuttelevia ravintoloita, joista yhteen pysähdyin nauttimaan kylmästä sangriasta, foccacciasta  ja kiireettömyydestä – kaikesta siitä, josta Melonerasissa kuuluukin nauttia.

Lähde videon kautta mukaani Melonerasin rantakadulle! Pahoittelut tuulesta, se vaan päätti tuulla.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply