Valikko
pohdinta

Moi kesä ja vapaus, olette tervetulleita!

Toukokuu! Ehkä kuukausista parhain, sillä vapaus kulkea alkaa taas ja paljon kivaa on edessä. Luin juuri viime lokakuussa kirjoittamani syysajatukset ja pysähdyin lopun ajatukseen: ”joskus pitää vain jaksaa selvitä, jotta uusi parempi vaihe voi koittaa. Lähden sillä mielellä tulevaan talveen, mutta jätän sille mahdollisuuden yllättää.” En tiedä kiinnostavatko nämä vuodenaikoihin liittyvät pohdintani ketään teistä, mutta ai että mikä ihana päiväkirja tämä on itselleni! Muistan tuon hetken. Ihan todella kauniit syksyn värit, jotka niissä kuvissa loistavat. Kirpeän, mutta vielä aika lämpimän syyspäivän ja sitten kuitenkin siihen sekoittuvan toivottomuuden. Talvi tuntui edessä olevalta valtavalta möykyltä, jonka loppupistettä ei pysty näkemään. Siinä kohtaa ei myöskään tiedä, onko edessä pitkä ajanjakso lumen vankina vai päästääkö talvi vähemmällä. Ja nyt yhtäkkiä on sen paremman vaiheen alku. Jaksoin selvitä, oikein hyvinkin. Talvi oli armollinen ja tarjoili kivoja hetkiä arjessa. Toisaalta karkasin talvea pariinkin kertaan, marraskuussa Fuerteventuralle ja helmikuussa New Yorkiin ja Karibialle. Karkaaminen lämpimään tuntuu olevan paras avaimeni talvesta selviämiseen. Reissuviikot, mutta yhtälailla niiden odottaminen, antavat paljon voimaa.

IMG_6263

Ihanaa oli lukea myös vuoden takaiset ajatukseni 1000 vapaata kesäkilometriä -jutusta. Siitä inspiroituneena nollasin juuri sähkärin matkamittarin ja katson mielenkiinnolla kuinka paljon kilometrejä kertyy seuraavan neljän kesäkuukauden aikana. Ehkä en tällä kertaa aseta tuhannen kilometrin tavoitetta, sillä stressittömyys kerryttää vapauden kilometrejä huomattavasti tehokkaammin. Viime kesän kesälupaukset sopivat kuitenkin aika täysin myös tulevaan. Aion ottaa ilon irti auringosta ja valosta, tuntea sen ihollani usein. Haluan ajaa mahdollisimman monet matkat sähkärillä. Hyödynnän joukkoliikennettä aina kun mahdollista. Nautin lähimaisemista ja Suomesta. Tavoitteeni on, että kesän aikana saatte kuulla miksi kannattaa vai kannattaako matkustaa muun muassa Kotkaan, Jyväskylään ja Kuopioon, toivottavasti myös Lappeenrantaan ja Porvooseen. Ja kuka tietää minne vielä! Tulossa on myös blogiyhteistyönä mökkiviikko esteettömässä mökissä Keski-Suomessa. Tuolta viikolta odotan totaalirentoutumista ja järvessä uimista pitkästä aikaa.

IMG_6221

IMG_6262

Suomi ihanimmillaankaan ei kuitenkaan poista tarvetta palmun alle! Ensimmäisenä palmut tulevat vastaan Espanjan Fuengirolassa! Asun viikon esteettömässä Feria My Soul -vuokra-asunnossa, jonka saan käyttööni blogiyhteistyönä. Kerron teille paitsi kokemuksiani asunnosta myös Fuengirolasta ja lähiseuduista. Vierailin Fuengirolassa viimeksi muutama vuosi sitten ja odotan innolla paluuta ja uusien näkökulmien löytämistä. Läheinen Málagahan on yksi Euroopan lempikaupunkejani ja siellä vierailua odotan niin ikään jälleen suurella innolla. Toinen pidempi ulkomaanreissuni onkin sitten jotain ihan uutta. Lähden nimittäin Sloveniaan! Luvassa on monipuolinen tutustuminen tuohon koko ajan suosiotaan nostavaan pikkuiseen maahan, jonka esteettömistä mahdollisuuksista en ole vielä kuullut Suomessa puhuttavan, mutta joita ulkomaiset matkabloggajakollegani ovat nostaneet esiin. Lähden matkaan niin ikään sähköpyörätuolilla liikkuvan kaverini kanssa. Olemme ensimmäiset kaksi yötä lumoavan kauniilla Bled-järvellä. Sieltä jatkamme matkaa etelä-rannikolle ja tutustumme opastetulla esteettömällä retkellä Koperin ja Piranin kaupunkeihin maistellen siinä välissä viinejä viinikellarissa. Retkemme päättyy rantakaupunki Portoroziin, jossa vietämme seuraavat kolme päivää rantakaupungin tunnelmasta nauttien. Loppuajaksi siirrymme pääkaupunki Ljubljanaan, jota kuvaillaan muun muassa sympaattiseksi, aarteeksi, helposti hallittavaksi ja paikaksi, jossa sielu lepää. Sanoisin siis, että reissu on lähtökohdiltaan aikalailla täydellinen.

Siis tervetuloa toukokuu, tervetuloa kesä! Anna parastasi, täytä toiveita, tuo mukanasi vapaus liikkua!
Mitä sinä odotat tulevalta kesältä? 

Ps. Nämä kuvat ovat viime keväältä Roihuvuoren kirsikkapuistosta. Siellä vietetään Hanami-juhlaa tänä vuonna lauantaina 19.5. ja noihin aikoihin puut ovat siis kauneimmillaan. Puistoon pääsee esteettömästi ja Herttoniemen ja Siilitien metroasemilta on puistoon noin 1,5 kilometrin matka.

IMG_6254

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Helena Arvio
    1.5.2018 at 12:16

    Kotka on ihana, suosittelen lämpimästi! Haminassa haluaisin käydä. Mulla on blogissa paljon Kotka-juttuja.

    Reply

Leave a Reply