Valikko
Lukijoiden kokemukset

Musholm Tanskassa

Palmuasemalla julkaistaan joulua odotellessa lukijoiden joululahjoja: Esteettömään matkailuun liittyviä vinkkejä lukijoilta lukijoille. Vinkit kertovat hyvistä kohteista, hotelleista, aktiviteeteista, asiakaspalvelutilanteista… 

Kun esteettömässä rakentamisessa ja paikanvalinnassa on asiantuntijana itse sähköpyörätuolia käyttävä ja esteetöntä ympäristöä tarvitseva henkilö, tuloksesta on vaikea löytää huomautettavaa. Tällainen elämyspaikka on kongressi-, kulttuuri- ja liikuntakeskus Musholm Tanskassa. Paikka löytyy helposti Själlannin alueelta Iso-Beltin sillankorvasta Kattegatin meren rannalta.

Sairastan itse lihastautia ja liikun sähköpyörätuolilla. Kesällä 2017 päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja lähdin avustajan kanssa omalla autolla pikku lenkille. Ajelimme parin viikon aikana keski-euroopassa n. 5000 km mm. Saksassa, Sveitsissä ja Ranskassa. Hyvin vaihtelevien majoitus- ym. kokemusten jälkeen päädyimme kotimatkalla Tanskassa yöpymään Musholmiin. Sveitsin alppiteiden henkeä salpaavista serpentiineistä juuri selvinneenä ja aika monta niin sanotusti esteetöntä majoitus- ym. paikkaa kokeneena, oli Musholmissa pakko taas kerran yllättyä kokemastaan ja näkemästään. Tällä kertaa tosin positiivisesti, sillä siellä majoituttiin hienolla merinäköalalla varustettuihin rivitalotyyppisiin huoneisiin, joiden varusteista en kriittisestikään etsien löytänyt huomautettavaa. Myös kaikki yleiset tilat oli tehty täysin esteettömiksi, josta eräs esimerkki oli kun terve avustajani hämmentyneenä kyseli ravintolassa mistä löytäisi tavallisen WC:n kun joka paikassa on vain invavessoja.

484

500

504

511

Myös ulkoilumahdollisuudet ovat Musholmissa poikkeuksellisen hyvät. Piha-, ja asuinalueiden asfaltin lisäksi ympäristössä ja rannoilla on kilometrikaupalla hyvin hoidettuja tasaisia ulkoilureittejä. Luonto on muutenkin tosi lähellä kosteikkoineen ja mm. lähiympäristössä juoksentelevien kauriiden ja monen muun tutun ja vähän tuntemattomamman eläinlajin muodossa.

Suosittelen varauksetta Musholmia yöpymis- tai lomapaikaksi kaikille, joille oikeasti toimiva esteettömyys on tarpeen ja joiden matka suuntautuu Tanskaan. Sitä paitsi onhan lähettyvillä myös mm. Silta-tv-sarjasta tutuksi tullut kokemuksen arvoinen Juutinrauman ylittävä silta Kööpenhaminan ja Malmön välillä. Eikä ainakin lapsiperheitä kiinnostava Legolandkaan ole autoilevaa kulkijaa liian kaukana.

Joululahjan lähetti: Kari K.

Lue Karin kokemuksia automatkasta Euroopassa myös aiemmin julkaistusta Palmuaseman vieras -jutusta.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply