matkamessut matkasuunnittelu

Nähdäänkö Matkamessuilla? Mukana lippuarvonta!

Tammikuuhun tuntuu kuuluvan hyvin vahvasti matkakuume. Moni bloggaajakollega on tuntunut sekoavan tulevan vuoden avoimesta kalenterista ja kaikkialta puskevista matkatarjouksista, enkä itsekään, todellakaan, ole selvinnyt ilman tartuntaa. Viime vuoden lopussa olin jopa vähän väsynyt matkustamiseen ja nyt, viikkoa myöhemmin, taas aivan sekaisin. Vähän sekopäistä, mutta hyvä niin, sillä nyt on hintojen puolesta ihan oikeasti hyvä hetki varailla vuoden matkat. Yhdessä suosikkiblogissani, Walleniuksessa, on listattu hyviä vinkkejä normaalia halvempien matkojen löytämiseen.

Matkakuumeen herättäjiin kuuluvat myös tammikuiset Matkamessut, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.-21.1.2018. Torstai on vain ammattilaisille, mutta perjantaista sunnuntaihin ovet ovat avoinna kaikille. Joka vuosi toivon, että esteetön matkailu näkyisi messuilla ja tämän vuoden messujen osalta teinkin aloitteen, että messuilla olisi tietty osasto, jossa voisivat esittäytyä kaikki esteettömään matkailuun panostavat kohteet ja yritykset. Vähän samaan tapaan kuin messuilla on Pink Island, seksuaalivähemmistöön kuuluvien henkilöiden alue. Ideaani ei lähdetty toteuttamaan, mutta messuja odotan silti monestakin syystä. Olen työskennellyt viime kuukaudet Risteilykeskuksen kanssa. Risteilykeskus on risteilyjen asiantuntija ja heidän kauttaan voi varata risteilylomat kaikkialle maailmassa. Yhteistyömme myötä Risteilykeskuksen sivuille tulee lähiviikkoina tietoa eri varustamoiden esteettömyydestä ja heidän henkilökunnallaan on aiempaa enemmän osaamista myös esteettömiin matkoihin liittyen. Messuilla olen Risteilykeskuksen pisteellä juttelemassa esteettömistä risteilyistä ja tarjoamassa yksilöllistä apua sopivimman esteettömän risteilyloman valitsemisessa. Tule siis ihmeessä juttelemaan! Risteilykeskus löytyy Sun & Sea -alueelta, jossa on paljon risteilyihin ja Karibian alueeseen liittyviä näytteilleasettajia. Löydät minut sieltä seuraavina ajankohtina:

Perjantaina 19.1. klo 15.00-16.30
Lauantaina 20.1. klo 13.00-14.30
Sunnuntaina 21.1. klo 11.00-12.30

IMG_3393

Olen kaikkina kolmena päivänä myös haastateltavana Rantapallo-lavalla. Perjantaina ja sunnuntaina aiheena on niin ikään risteilyt ja kanssani risteilykuumetta luomassa ovat Vaihda vapaalle -blogin Elina ja Passionate traveller -blogin Kirsi. Lauantaina aiheena on esteetön matkailu yleisemmin. Rantapallo-lavalla on puhumassa monia huikeita bloggaajia koko viikonlopun ajan, joten lavan ohjelmaan kannattaa tutustua ennen messuvierailua. Minut löydät lavalta seuraavina ajankohtina:

Perjantaina 19.1. klo 17.30-18.00
Aalloilla – Risteily Välimerellä, Karibialla tai jossain ihan muualla

Lauantaina 20.1. klo 15.30-16.00
Esteetön matkailu maailmalla

Sunnuntaina 21.1. klo 13.00-13.30
Aalloilla – Risteily Välimerellä, Karibialla tai jossain ihan muualla

IMG_3442

No miltä tämä tuleva matkavuosi sitten tässä kohtaa näyttää? Toiveikkaalta, mutta vielä aika tyhjältä. Toiveikkaalta siksi, että jos reissuvuosi käynnistyy unelmamatkalla, näyttää se erinomaista suuntaa. Helmikuun lopussa suuntaan ensimmäistä kertaa kolmeksi päiväksi New Yorkiin! Tällä hetkellä siellä riehuvat lumimyrskyt ovat toivottavasti siinä kohtaa jo jääneet taakse, vaikka talvi kaupungissa onkin. Kolme päivää kestän kylmää, sillä New Yorkista lähden 12 päivän eteläisen Karibian risteilylle (!) Royal Caribbeanin erityisen upealla Anthem of the Seas -aluksella. Rantaudumme ensin San Juaniin, Puerto Ricoon, jossa olen jo pitkään halunnut käydä. Tämän jälkeen vuorossa ovat St.Maarten, Antigua, St.Lucia, Barbados ja St. Kitts. Varasin reissun jo viime kesänä, jolloin siihen tuntui olevan ikuisuus, mutta helmikuu onkin jo ihan kohta! Varautukaa tuleviin hehkutuksiin.

Alussa mainitsemani tammikuun reissualet saivat minut jo varaamaan Norwegianin halvat lennot Teneriffalle minulle, avustajalleni ja veljen tytölleni lokakuussa. Se oli pitkästä aikaa täydellinen päähänpisto, mutta erittäin hyvä sellainen. Löysin Teneriffalta myös vuokra-asunnon, joten kokonaiskustannukset viikon reissulla jäävät ihanan alhaisiksi. Keväälle ja kesälle on mieli täynnä ideoita, mutta ei vielä yksiäkään lentolippuja. Kesällä haluaisin reissata myös Suomessa.

Siksipä haastan teidät mukaan matkasuunnitteluun! Kommentoi alle, mistä kohteista sinä toivoisit juttua Palmuasemalle? Eli, jos voisit lähettää minut testaamaan minkä tahansa kohteen esteettömyyttä, mikä se olisi? Kerro ihmeessä myös omia reissusuunnitelmia tälle vuodelle! Kaikkien kommentin jättäneiden kesken arvon kaksi kahden lipun pakettia Matkamessuille 19.-21.1.2018! Kilpailu päättyy 12.1. ja ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Liput tarjoaa Risteilykeskus.  

You Might Also Like

37 Comments

 • Reply
  Kaisa
  7.1.2018 at 13:47

  En osaa sanoa, että missä haluaisin nähdä sinut reissaamassa mutta haluan kertoa kiitokseni siitä, että olet avannut silmiäni esteettömän matkailun mahdollisuuksista. Kiitos!

 • Reply
  Annika.J
  7.1.2018 at 18:09

  Oletko tehnyt reissua vielä Etelä-Koreaan? 🙂
  Sinun blogisi on mahtava ja silmiä avartava <3

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 18:52

   Etelä-Korea on täysin vieras. Nyt kun siellä järjestetään olympialaiset ja samalla paralympialaiset, on siellä täytynyt kiinnittää huomiota esteettömyyteen, joten ainakin joiltain osin Etelä-Korea olisi varmasti hyvinkin toimiva matkakohde!

 • Reply
  Elina
  7.1.2018 at 18:16

  Livelähetyksessä mainittujen lisäksi jokin Etelä-Amerikan kohde voisi olla kiinnostava. Argentiinan Tulimaasta ja varmaan muualtakin pääsee Etelämantereen risteilylle, mutta niillä edellytetään yleensä normaalia liikuntakykyä. Mahtaako esteetöntä vaihtoehtoa olla olemassa?

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 18:53

   Käsittääkseni ei ole. Etelä-Amerikka kuitenkin kiehtoisi, Equadorista joskus haaveilin, kun siellä on yksi esteettömän matkailun palveluja tarjoava yritys.

 • Reply
  Saila
  7.1.2018 at 22:16

  En haluaisi lähettää ketään mihinkään, mikä ei itseä kiinnosta. Lapsiperheelle esteetön Barcelona kiinnostaa. 🙂 Liput matkamessuille ois silti kivat ☺️

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 18:57

   Näistä ehdotuksista saa hyviä vinkkejä kohteista, joista ei ole tajunnut aiemmin kiinnostua 🙂

 • Reply
  Marja
  8.1.2018 at 19:13

  Minä haluaisin lähettää sinut Israeliin testaamaan Jerusalemin esteettömyyttä!! Matkustan paljon, eri puolilla maailmaa mutta sydämeni sykkii Jerusalemille jonne palaan aina uudelleen sen historian, kauneuden, herkullisten ravintoloiden, luonnon ja monipuolisuuden vuoksi ja toivoisin että sinäkin voisit sen kokea ja toivottavasti kaupunki olisi esteetön!! Jos ei olisi kirjoittaisimme raportin toimeliaalle ja uudistusmieliselle pormestarille Nir Barkatille joka uskoisin tarttuvan asiaan.
  Omissa suunnitelmissani on viiden viikon kiertomatka Tadžikistaniin, Kirgisiaan, Uzbekistaniin ja Turkmenistaniin. Muitakin reissuja on tiedossa mutta tämä on vuoden päämatka.

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 18:59

   Todella mielenkiintoisia kohteita sinulla edessä! Joitakin esteettömään matkailuun keskittyneitä yrityksiä tiedän Israelista, mutta kovin paljoa en ole vielä perehtynyt. Se olisi kyllä kiinnostava kohde!

 • Reply
  Sara┃Sara's Fab Life
  8.1.2018 at 21:27

  Afrikka ja safarit vois olla kiva paikka 🙂 Mutta tosiaan tiedä onko siellä kovin hyvät esteettömät mahdollisuudet mutta maana afrikka olisi varmaan ihan huikee! Ehkä joskus sinen vielä pääsee 🙂 Varasin viikkositte lennot maaliskuulle Koh Samuille.

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 19:01

   Afrikassa on joitakin safariyrityksiä, joissa ajetaan esteettömillä ajoneuvoilla ja majoitus on esteetön. Safari on kyllä toivelistallani, joskus se täytyy kokea! Oi Koh Samui <3

 • Reply
  Henna
  9.1.2018 at 22:22

  En osaa oikein maata ehdottaa, mutta tuoreena lukijana erittäin silmiä avaavaa luettavaa katsoa matkustamista myös estettömyyden näkökulmasta! 🙂

 • Reply
  Jussi Pihlava
  10.1.2018 at 12:00

  Lisää vaatimuksia Suomen hotelleille , että esteettömyysasiat olisivat paremmalla tasolla. Lakia/Lakeja pitää kehittää siten , että tietoja olisi helpommin saatavissa, kuin nykyään. Itseltä jää tänä ja ensi vuonna kaikki harrastukseen liittyvät reissut tekemättä puuttellisten olosuhteiden takia. Eikä voi kyl enää käydä myöskään sukulaisten ja ystavien luona Porissa.

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 19:06

   Se on totta, että tietoa pitäisi todella olla helpommin saatavilla. Toivottavasti jotain ratkaisuja löytyisi, että voisit kuitenkin jatkaa harrastamistasi!

 • Reply
  Josette Nurminen
  11.1.2018 at 20:23

  Miten olisi Havanna? Ja liput olisivat ihana yllätys 🙂

 • Reply
  Josette Nurminen
  11.1.2018 at 20:26

  Ai niin, ja tälle vuodelle varmistettuja reissuja on vappuna Italiaan Comojärvelle sekä juhannuksena Nuorgamiin! Loppuvuonna suuntaamme jälleen jonnekin lämpimään, Karibia kiinnostaa!

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 19:07

   Ihania kohteita! Karibiasta kannattaa tulla hakemaan vinkkejä Matkamessuille! 🙂

 • Reply
  Leena
  11.1.2018 at 20:32

  Afrikka puuttuu Palmuasemalta eli joku kohde sieltä.

 • Reply
  Heli
  11.1.2018 at 20:56

  Ihan tuosta läheltä Pärnu vaikka olisi mukava kokeilla… ☺️

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 19:08

   Hyvä kun muistutit, Pärnussa on pitänyt käydä, edelliskerrasta on jo varmaan 15 vuotta!

 • Reply
  Mari
  11.1.2018 at 21:29

  Lissabon ja Kroatia 🙂

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 19:09

   Kiitos ehdotuksista! Ja ONNEA, arvontakone arpoi sinut kahden matkamessulipun voittajaksi! Otan sinuun sähköpostitse yhteyttä.

 • Reply
  Ida K
  11.1.2018 at 22:23

  Hmm, eksoottisemmista kohteista ehdottaisin yleisesti Afrikkaa tai Grönlantia 🙂 Messuliput olisi mukava yllätys 😄

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 19:09

   ONNEA, sinä olet toinen kahdesta voittajasta ja saat kaksi lippua Matkamessuille. Laitan sinulle sähköpostia 🙂

 • Reply
  Jukka
  11.1.2018 at 22:42

  Kiina, olisi mielenkiintoista kuulla miten siellä pärjää.

 • Reply
  ulrika
  11.1.2018 at 22:51

  Miten olisi islanti ja tulivuoret? Miten esteettömyys on huomioitu Islannissa? Kiitos mielenkiintoisesta blogista!

 • Reply
  Atso
  12.1.2018 at 09:31

  Esteetön Marokko olisi erityisen kiinnostava. Sen lisäksi myös Kalifornia ja sieltä San Francisco ja Los Angeles kiinnostaisi paljon. Hyviä reissuja tänä vuonna! Mulla tiedossa ainakin Pietari, loppuvuoden muut matkakohteet vielä auki.

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 19:15

   Marokko on itseasiassa ollut mielessä sen jälkeen, kun Norwegian aloitti sinne suorat lennot. San Francisco ja Los Angeles ovat niin ikään korkealla listalla täällä. Haluaisin tehdä road tripin noiden kahden kaupungin välillä. Kiva olisi kuulla, miten Pietarissa pärjäilee!

 • Reply
  Anna Hölsö
  12.1.2018 at 15:24

  Minulle tuli mieleen Romania koska olen itse käynyt siellä ja maa oli todella avoin ja ihmiset ystävälisiä itse en nähnyt mitään ongelmaa Romaniassa olessani kaikki sujui hyvin ruokakin oli erinomaista.Jos lähtisin matkalle lähtisin uudestaan Romaniaan oli sen verran upea maa ja koimme ja näimme paljon mm Draculan linnassa tuli vierailtua sekä nautimme paikalisesta tanssista sekä musiikista.Romaniassa oli yllättävän rauhalinen kiireetön ilmapiiri ja upeita tyylikkäitä autoja se mikä oli hämmästyttävää oli koivut joita näkyi Transylvaniassa kun bussilla kiipesimme viimeiseen majoitus paikkaamme Hotel Castle Draculaan. Meidän matka oppaamme sekä paikalis opas että Olympian opas olivat kumpikin tosi ammattitaitoisia heitä oli mieluisaa kuunella kumpikin kertoi erittäin elävästi Romanian historiasta ja maasta kaiken kaikkiaan.Tunsimme koko matkan ajan olomme täysin turvaliseksi mitään ei tarvinnut huolehtia etukäteen kun matkatoimisto Olympian opas huolehti puolestamme. Hotellit olivat kaikki ihan hyvä tasoisia ei mitään valittamista ja viimeisessä yöpymispaikassa oli ilta ohjelmana käynti Draculan haudalla tila sijaitsi sisällä hotelissa .Draculan haudalla vierailu oli hieman värisyttävän jännä kokemus varsinkin kun Kreivi tarttui minuakin jalasta hän tarttui kaikkiin jotka vierailivat hänen hautakammiossaan. Täydelinen syntymäpäivä /joululahja.Kävin vierailemassa myös Vlad Tepesin Romaniaa hallinneen Voivodin syntymäkodissa voisi sanoa mielenkiintoinen koti joka on sittemmin muutettu ravintolaksi jossa söimme maittavan ilta-aterian ranskanperunoita ja lihapullapitkon. Vladin koti oli säilytetty pää osin alkuperäis asussa mikä oli hienoa koska historiaa on hyvä vaalia jälkipolville ja Vlad on hyvin arvostettu Romaniassa hän kun ajoi turkkilaiset pois maasta etteivät nämä valloita Romaniaa itseleen.

  • Reply
   Palmuaseman Sanna
   13.1.2018 at 19:16

   Kiitos mielenkiintoisesta matkakertomuksesta, kuulostaa tosi kiehtovalta!

 • Reply
  Jenni
  14.1.2018 at 08:54

  Karibian risteilystä olisi mukava lukea, samoin Pohjois-Italian järviseudusta 🙂

Leave a Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: