Valikko
Maailmanympärimatka / Seattle / USA

Näköaloja Seattleen

Olen ihan myyty. Tämä kaupunki täällä USA:n pohjois- ja länsinurkassa on kertakaikkisen mahtava monellakin tapaa. Olemme ottaneet kaupunkia haltuun eri perspektiiveistä. Tässä tähänastiset näköalasuosikkini.

Kerry Park

Kerry Parkin näköalatasanne sijaitsee Queen Annen kaupunginosassa ja kävelimme sinne hotelliltamme vajaan neljän kilometrin matkan ohi Space Needlen ja sitä ympäröivän puiston. Suuri osa matkasta oli jyrkkää nousua. Kaikista kartan ehdottamista kohdista ei pääse ylös saakka pyörätuolilla (raput vastassa viimeisellä pätkällä), mutta esimerkiksi Queen Anne Avenue vie loppuun saakka. Täältä näkyy ihanasti kaupungin silhuetti sellaisena kuin se on kuvattu monissa elokuvissa ja suosikissani Greyn Anatomia tv-sarjassa.

IMG_0157

IMG_0205 – kopio

Näköalatasanne sijaitsee 73. kerroksessa Seattlen korkeimmassa rakennuksessa Columbia Centerissä, 5th Avenuen ja Columbia Streetin kulmassa. Ylös pääsee täysin esteettömästi tilavilla hisseillä ja siellä on tilava liikkua. Myös inva-wc löytyy niin kuin kaikkialta täällä. Sisäänpääsy maksoi 15 dollaria. Täältä on vielä paremmat näköalat kuin kaupungin tunnetuimmasta nähtävyydestä Space Needlestä ja mikä parasta, kaupunkikuvaan tallentuu myös Space Needle. Menimme juuri ennen auringonlaskua, mikä oli loistava valinta, sillä näimme kaupungin ihanassa ilta-auringossa sekä auringonlaskun jälkeen koittaneessa hämäryydessä.

IMG_0221

IMG_0246

IMG_0239

Lautta Bainbridge Islandille

Bainbridge Island on 35 minuutin lauttamatkan päässä Seattlesta sijaitseva saari, jossa on ihanan leppoisa pienen kaupungin tunnelma. Seattle on mereltä päin näkemisen arvoinen ja myös pari tuntia Bainbridge Islandilla vierähti rattoisasti. Edestakainen lautta maksoi 4,10 dollaria, normaalisti aikuiselta 8,20 dollaria. Terminaali ja lautta olivat erittäin esteettömiä, invavessat löytyivät sekä lautalta että molemmista terminaaleista ja lautan ylätasolle pääsi hissillä. Kirjoitan Bainbridgestä vielä myöhemmin lisää.

IMG_0274

IMG_0277

Meidän hotelli Crowne Plaza Seattle Downtown

Tämä ei ehkä jokaista Seattlen kävijää auta, mutta kävi niin, että meidän hotellihuone sijaitsee hotellin ylimmällä tasolla, kerroksessa 34 ja täältä on aivan mielettömän upeat näkymät. Videota ja esittelyä tulossa!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

3 Comments

 • Niinuska
  10.10.2016 at 15:27

  Joko olet seilaamassa Tyynenmeren yli? Täällä jännityksellä odotellaan seuraavaa päivitystäsi. Toivottavasti kaikki on sujunut hyvin! 🙂

  Reply
 • Kea / Deep Red Blues
  30.12.2016 at 00:00

  Nyt vasta luen tämänkin! Melkein tirahti kyynel silmään tuosta sun kuvasta Bainbridge Island Ferryn kannella…. ehditte senkin käydä testaamassa!

  Reply
  • Palmuaseman Sanna
   30.12.2016 at 09:33

   Oo se lautta oli ihana! Bainbridge Islandista täytyykin vielä kirjoittaa oma juttunsa.

   Reply

Leave a Reply