Valikko
Hotellit ulkomailla / Saksa / yhteistyö

Oberstdorf ja hotelli Viktoria

Järjestettyjen ryhmämatkojen yksi parhaista puolista on se, että tulee mentyä paikkoihin, jonne ei ollut koskaan suunnitellut menevänsä. Kuten Oberstdorfiin. Ja vaikka tiedän, että kaikkiin käymiini paikkoihin en voi mennä toistamiseen, Oberstdorfiin voisin mennä. Lumihuippuiset vuoret eivät ole koskaan olleet sielunmaisemani, palmut ovat. Ehkä juuri siksi tämä kokemus oli niin ihanan eksoottinen ja mieleeni piirtyi vahvana kuva itsestäni istumassa hotelli Viktorian huoneessa vuoria tuijottamassa.

IMG_6123

Oberstdorf sijaitsee aivan Saksan eteläosassa, ihan Itävallan rajalla. Me kaarsimme Oberstdorfiin Kemptenistä tilausbussillamme, mutta Oberstdorfiin pääsee myös junalla Münchenistä. Matka taittuu junalla nopeimmillaan 2 tunnissa 20 minuutissa ja se on mahdollinen myös pyörätuolin käyttäjille. Oberstdorfin juna-asema on aivan kaupungin keskustassa. Oberstdorfiin mennään yleensä talvisin. Siellä harrastetaan talviurheilulajeja ja järjestetään esimerkiksi kuuluisat mäkiviikot. Esteettömiä laskettelumahdollisuuksia alueella ei kuulemma kuitenkaan ole. Sen sijaan monenlaisia muita esteettömiä aktiviteetteja löytyy ja tiedot niistä on koottu hyvin Oberstdorfin matkailusta kertovien sivujen englannin kielisiin kesä- ja talviesitteisiin. Vielä enemmän tietoa löytyy saksaksi. Pyörätuolilla pääsee joillekin vaellusreiteille sekä muun muassa vuorille nousevaan kaapelivaunuun. Esteettömistä vaellusreiteistä löytyy hyvät kartat. Paikallisessa kotiseutumuseossa, Heimatmuseum Oberstdorfissa, on erillisiä opastettuja kierroksia näkövammaisille, jotka on suunniteltu siten, että tavaroita pääsee koskettelemaan. Pyöräilystä kerroinkin jo viime kirjoituksessani. Kiersimme kaupungin sen ulkoreunoja pitkin ihastellen samalla vuoria ja jättiläislehmiä. Matkaa kertyi muutamia kilometrejä ja saman reitin olisin hyvin päässyt kulkemaan myös sähkärillä. Synkkä sää ei ollut omiaan näille maisemille ja kuvausmahdollisuuksille. Itse kaupunki oli todella tunnelmallinen ja viihtyisin siellä hyvin niin kesä- kuin talvimaisemissa. Mainitsemiini esitteisiin ja kaupungin matkailusivuille kootut tiedot esteettömistä ravintoloista ja invavessoista helpottavat huomattavasti matkan suunnittelua.

IMG_4473

IMG_4448

IMG_4457

IMG_4481

IMG_4479

Hotelli Viktoriassa nautimme ensin erittäin herkullista lounasta (Saksassa oli vierailuni aikana parsakausi parhaimmillaan, ah!), jonka jälkeen meille esiteltiin hotellia. Hotelli sijaitsi noin kolmen kilometrin päässä Oberstdorfin rautatieasemalta. Perheomistuksessa vuosikymmeniä ollut neljän tähden hotelli on hiljalleen kunnostettu täysin esteettömäksi. Siellä on 35 invahuonetta, joista suurin osa on varustettu aivan käsittämättömän upeilla näköaloilla! Näkemämme huoneet olivat kaikki erilaisia ja vähän eri kokoisiakin, mutta huomioni kiinnittyi aina vain näköalaan. Hotellissa oli myös täysin esteetön spa-osasto. Pieneen, 30 asteiseen uima-altaaseen pääsi nostolaitteen avulla. Kahdessa erilaisessa saunassa oli hyvin tilaa suihkutuoleille ja ylipäänsä kylpyläosaston tilat olivat paitsi esteettömät ja tilavat, myös viihtyisät. Kylpyläosastolta voi ostaa erilaisia hoitoja ja terapioita. Hotellista saa myös muun muassa pyörällisiä suihkutuoleja, sähkösänkyjä ja sähkömopoja. Monet hyödyntävät myös kuljetuspalvelua, jossa hotellin oma hissillinen auto hakee saksalaiset asiakkaat kotoa saakka ja muut joko lentokentältä tai rautatieasemalta. Myös hoitajapalveluja on saatavilla. Hotelli kuulosti ja näytti oikeastaan täyden palvelun lomanviettopaikalta. Mikä parasta, kaikista erityispalveluista huolimatta se kuulosti ja näytti kuntoutuskeskuksen sijaan aivan tavalliselta hotellilta, joka erityisesti talvikaudella täyttyy myös talviurheilun harrastajista.

IMG_6144

IMG_6148

IMG_6153

IMG_6135

IMG_6137

IMG_6140

IMG_6141

Olin tällä matkalla Saksan matkailutoimiston kutsumana, enkä vastannut itse matkan kustannuksista.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply