Valikko
Portugali

Onnea Portugalissa osa 2/3: Vila Real de Santo Antonio

Kävithän lukemassa jo Portugali-sarjan ensimmäisen osan? Sen, jossa nuorena ja nättinä seikkailtiin Monte Gordossa elokussa 2008? Hyvä, sillä tämä liittyy vahvasti siihen.

Monte Gordon sijainti on hyvä, sillä se antaa mahdollisuuden liikkua myös lähikaupunkeihin. Vila Real de Santo Antonio sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Monte Gordosta, aivan Espanjan rajalla. Kaupungin erottaa Espanjan puolella olevasta Ayamontesta vain Guadiana-joki ja Ayamonten voi nähdä joen yli. Joen yli pääsee lautalla tai jostain hieman kauempaa ilmeisesti myös siltaa pitkin, mutta pysytään tällä kertaa ihan vain Vila Realissa, sillä ei sieltäkään mikä kiire ole poistua.

Teimme viikon lomamme aikana kaupunkiin kaksi visiittiä. Ensimmäisellä kerralla kävelimme katsastamaan reitin ja pyörimme hieman kaupungissa. Toisella kerralla lainasimme hotellilta Paulalle pyörän, jonka parkkeerasimme satamaan lähtiessämme viettämään päivää Ayamonteen.

Vila Real de Santo Antonio on ihan erilainen kuin Algarven rannikon lomakohteet, sillä täällä asuu paljon paikallisia ja meno on huomattavasti arkipäiväisempää. Nähtävää ja koettavaa kaupungissa ilmeisesti riittäisi. Me näimme vain pienen osan, mutta viehätyimme kyllä. Kaupunki on hyvin tasainen, joten siellä liikkuminen sen suhteen on helppoa. Annetaan onnellisuusvihon ja kuvien kuitenkin kertoa tarkemmin pieni riipaisu kaupungista.

Onnellisuusvihon kohdat:

47. Puolipäiväretkelle Vila Real de Santo Antonioon kulkeminen autotien reunaa pitkin ja eksymisen mahdottomuus: tien suoruus on mitattu viivottimella.

48. Vaikeita valintoja Kumman kaa-leikissä sillä suoralla tiellä, joka jatkuu ja jatkuu.

 

50. Musta-valkolaatat symmetrisesti aseteltuna. Kuka on jaksanut?

53. Hyvin suuri skeptisyys ruokapaikan eli kioskin näköisen mestan suhteen. Oliko nälkämme todella niin suuri vai miksi ajauduimme tänne?

54. Mahtava yllättyminen, kun ruoka olikin taivaallista ja pihvi paras ever.

55. Yksinpuheleva ja lapsia rakastava mummo, joka hengaa koko päivän kioskilla (tai siis ravintolassa) ja jota siirrellään tarpeen mukaan.

80. Poliisilta saa Vila Realin satamassa invavessan avaimen. Poliisi on ihana!

 

 

 

 

56. Paluumatka samaa suoraa tietä pitkin autotien reunaa pilkkopimeässä, kun katuvalot yksi kerrallaan sammuvat aina meidän kohdalla. Miksi? Mitä tuo tietä ympäröivä luonnonpuisto tarkoittaa? Onko siellä eläimiä? Miksi se on aidattu ja miksi aidassa on reikiä. Lopulta selviytyminen.

Palataan joen toisella puolella odottavaan Ayamonteen seuraavalla kerralla!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply