Valikko
Espanja / Portugali

Onnea Portugalissa osa 3/3: Ayamonte Espanjassa

Viikon loma Portugalin Monte Gordossa elokuussa 2008 sisälsi myös visiitit Portugalin Vila Real de Santo Antoniossa sekä joen toisella puolella Espanjan Ayamontessa.

Vuokrasimme hotelliltamme (jonka nimeä en ikävä kyllä edelleen muista) halvalla polkupyörän, jonka selkään Paula hyppäsi ja saimme kävelyä nopeammin taitettua kolmen kilometrin matkan suoraa autotien reunaa Monte Gordosta Vila Realiin auringon paahteessa. Satama löytyi helposti ja parkki polkupyörälle löytyi. Joen ylittävään lauttaan pääsi helposti sähkärillä. Lauttoja kulkee noin puolen tunnin välein ja noin vartin kestävästä matkasta saa maksaa vain 1,75 €. Aikataulut löytyvät täältä. Vartin lauttamatkan aikana aika muuttuu, sillä Espanjassa kello on tunnin enemmän kuin Portugalissa.

 

 

Ayamonte on aivan ihana kaupunki! Kaikki talot ovat sinisiä, kapeat kadut siistejä ja elämänmeno letkeää. Mielikuvissani kaupungissa on aina yhtä kuuma kuin tuona päivänä, musiikki soi ja palmut huojuvat. Oletko käynyt siellä, onko se aina sellaista?

 

 

Onnellisuusvihon kohdat kertovat Ayamontesta seuraavaa:

72. Miksi joessa on kaatunut laiva?

73. Ayamonte on ihana ihana ihana. Ja kuuma.

74. Andisoittajien tapaaminen Ayamonten torilla. Oletteko te ne samat kuin ennen Stockan edessä? Äänentoistolaitteita ei selkeästi ole täällä kielletty toisin kuin Stockan edessä.

76. Winner takes it all  panhuilu-versiona

77. Jonkun sylissä ollut koiranpentu ja Sannan yhtäkkiä herännyt pakkomielteinen koirakuume

78. Haitarimusiikki, kapeat kadut, valkoinen kirkko, ravintola sen edessä ja sangria

 

 

 

Se täällä herännyt koirakuume ei muuten koskaan oikein laantunut. Muutaman vuoden sinnittelin, mutta heti kun elämäntilanne sen salli annoin houkutukselle perille. Sydämenvaltaajan nimi juontaa juurensa tuohon kuumaan ja aurinkoiseen päivään Ayamontessa. Aurinko on espanjaksi ja portugaliksi Sol ja kolmen vuoden ajan kotonani on asunut Soli.

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply