Valikko
Hotellit Suomessa

Onnea Scandic, maailman esteettömin hotelliketju

Scandic valittiin viime viikolla maailman esteettömimmäksi hotelliketjuksi. Vastuullisen matkailun parhaimmisto julkistettiin Responsible Travel´s World Responsible Tourism Awards -kilpailussa Lontoosssa. ”Halusimme palkita Scandicin heidän kaikenkattavasta lähestymistavasta, esteettömyyden integroimisesta hotellitoimintojen kaikkiin eri osa-alueisiin sekä erilaisten toimintarajoitteiden huomioon ottamisesta. Tuomaristo vakuuttui erityisesti Scandicin kehittämästä interaktiivisesta online-koulutuksesta, joka on kaikille avoin,” sanoo Harold Goodwin, World Responsible Tourism Awardsin tuomariston puheenjohtaja.

IMG_6511

Palkinto tuli hyvään saumaan, sillä tuntuu, että olen viime viikkoina viettänyt enemmän aikaa Scandic-hotelleissa kuin kotonani. Lokakuun lopussa vietin vuorokauden Scandic Kuopiossa. Viime viikolla vuorossa olin kolme yötä Scandic Tampere Stationissa. Huomenna suuntaan matkani Turkuun, jossa olen yhden yön Scandic Juliassa ja toisen Scandic Plazassa. Valitsen kotimaan matkoillani hyvin helposti Scandicin, jos sellainen kaupungista löytyy. Miksi?

1) Saan tarvitsemani tiedon helposti

Ainoana hotelliketjuna maailmassa Scandic tarjoaa esteettömyystiedot kaikista hotelleistaan. Voin siis mennä heidän kotisivuilleen, valita mieluisan hotellin ja tarkistaa faktatiedon avulla sen soveltuvuuden minulle. Scandic Julian esteettömästä huoneesta tiedän esimerkiksi etukäteen tämän. Jo tämä saa minut valitsemaan Scandicin, jos toiseen hotelliin joutuisin lähettämään sähköpostia tai soittamaan saadakseni ihan vain sen tiedon onko heillä ylipäätään esteettömiä huoneita.

2) Voin luottaa lukemaani

Scandicilla on aivan oma esteettömyysstandardinsa. Se on 110 kohdan muistilista. 110:sta kohdasta 81 on pakollisia kaikille hotelleille. Uusia hotelleja rakennettaessa ja vanhoja remontoitaessa huomioidaan kaikki 110 kohtaa. Toki hotelleissa on yksilöllisiä eroja esimerkiksi kalusteiden asettelussa ja siksi toiset hotellit sopivat minunkin yksilöllisiin tarpeisiin paremmin kuin toiset. Kuitenkin kaikki on mietitty saman standardin mukaan, mikä tuo luottamusta. Tällainen muistilista helpottaa huomattavasti myös hotellin henkilökuntaa ja hotellien suunnittelijoita. Tutustu standardiin tästä. (pdf.) Esteettömyysstandardin lisäksi Scandicilla on esteettömyysasioista online-kurssi, joka on avoin kaikille. Siihen voit tutustua täällä. Scandicilla on myös oma esteettömyyslähettiläs: työntekijä, joka on itse toimintarajoitteinen ja käy testaamassa kaikki hotellit jo niiden rakennusvaiheessa sekä kouluttaa henkilökuntaa.

3) Yksityiskohdat tekevät vierailustani mukavamman

Scandic Tampere Stationissa vastaanotossa on myös normaalia matalampi tiski. Niitä on myös monissa muissa Scandic-hotelleissa. Vastaanottovirkailija vaihtaa luontevasti sille tiskille, kun asiakas on pyörätuolissa. On ihanaa, kun voi täyttää sisäänkirjautumiskortin pöydän päällä, yltää itse kortinlukijaan tai katsoa vastaanottovirkailijaa silmiin samalta korkeudelta. Ei se korkea tiski pilaa hotellilomaani ja niihin on kyllä tottunut, mutta silti matala tiski tuo heti yhden pisteen lisää viihtymiskokemukseeni. Samoin kuin huoneen pöydän päällä olevat pistorasiat, joihin yllän itse tai matalalla olevat vaateripustimet. Scandicissa on toki mietitty myös käveleviä liikuntarajoitteisia sekä aistirajoitteisia.

IMG_6398

IMG_6401

Lämpimät onnittelut Scandic! Olette näyttäneet muille täydellistä mallia, kuinka esteettömyyteen on hyvä suhtautua. Se on myyntivaltti, jota mainostatte asiaan kuuluvalla tavalla ja positiivinen asenteenne eri tavoin liikkuvia tai aistivia matkustajia kohtaan välittyy toiminnassanne ja tiedotuksessanne. Tulen mielelläni vieraaksenne jälleen huomenna!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • Anonyymi
  11.11.2015 at 19:46

  Ja ovat vielä niin kauniitakin! Ja erinomainen aamupala.

  Reply
 • Anonyymi
  14.11.2015 at 17:39

  Ainut asia mitä itse olen jäänyt kaipaamaan jokaisessa Scandic hotellissa on suihkupyörätuoli. Huoneissa olevat suihkutuolit ovat minulle käsien varassa liikkuvalle aivan liian matalia. Tuohon asiaan toivoisin muutosta ettei tarvitsisi raahata mukana omaa tuolia suihkua varten.

  Reply

Leave a Reply