Valikko
Aurinkorannikko / Espanja

Päämäärätön päivä auringon alla

Parasta lomassa on se, ettei tarvitse tehdä yhtään mitään. Tänään on vietetty juuri sellaista päivää. Unta, hyvä aamiainen, päämäärätöntä kaupungilla kulkemista, pitkään kahvilassa istumista ja rannalla nautiskelua. Rantoja täällä on niin pitkälle kuin silmä kantaa ja pidemmällekin, mutta kaikki ne ovat ihanan tyhjiä. Kesäaikaan täällä on yhdessä kohtaa rantaa avustuspalvelu, joka mahdollistaa liikuntarajoitteisille pääsyn uimaan. Tällä hetkellä parasta tasapuolisuutta on kuitenkin se, ettei pääse uimaan, sillä vesi on jäätävän kylmää niin meressä kuin hotellimme uima-altaassakin. Ilahduttavasti lähes kaikille tähän asti näkemilleni rannoille pääsen, sillä missään ei ole portaita ja kaikkialla on laatoituksia ainakin osan matkaa.

Ainoa vastoinkäyminen on tähän mennessä ollut kotiin unohtuneet aurinkolasit ja hajuvesi (hyvällä tasolla liikutaan siis) ja tämäkin ongelma ratkesi tänään pienen pienessä lähimarketissa. Kätevästi samaan pakettiin käärittynä aurinkolasit, Escadan uuden kesätuoksun näyte ja espanjalainen naistenlehti sopivaan 3,90 hintaan. Nyt hengähdämme hetkeen ja lähdemme etsimään ihanaa ravintolaa, fiiliksen mukaan!

Ai niin ja Suomi-maailmakin löytyi! Ja kyllä, ostin mummolasta itse tehdyn karjalanpiirakan evääksi rannalle. Paheensa kaikilla.

 

 

 

 

 

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

2 Comments

 • Anonyymi
  9.4.2014 at 17:28

  Hei,

  Itse asiassa hotellista löytyy myös parvekkeellinen sekä merinäköalalla oleva invahuone mutta jostain syystä sitä ei (enää) vuokrata invahuoneena ellei sitä huomaa itse pyytää. Itse asiassa heillä on kuulemma parikin niitä. Olen itse asunut siellä kahteen otteeseen ja ainakin huone nro 1503 (ylin kerros, kulmahuone) on itse asiassa huomattavasti suurempi kuin perusinvahuoneet, pesuhuone on vastaavasti invahuoneen kanssa identtinen eli kahvat löytyy sekä suihkutuoli. Parveke on jopa suurempi kuin normaalihuoneissa sekä missään ei ole kynnyksiä. Mikäli tämän huoneen haluaa täytyy tosin varmaan olla suoraan hotelliin yhteydessä sillä matkanjärjestäjän kautta epäilen, että sitoutuvat tiettyyn huonenumeroon.

  Itse olimme vuokranneet hotellista nimen omaan invahuoneen ja kun olin hotelliin yhteydessä minulle kerrottiin, että kaikissa huoneissa on parveke, tämä vahvistettiin myös sähköpostitse. Kun sitten saavuimme saimme nimenomaan tuon parvekkeettoman invahuoneen katunäkymällä ja kun tästä valitin niin yöportieeri otti respan kanssa puheeksi tuon kyseisen huoneen sillä tosiaan varustelu on täysin sama ja tosiaan se parveekkeellinen. Hinta oli saman 20 € kalliimpi kuten myös normaalihuoneissa on hintaero merinäkymän sekä katunäkymän välillä. Liekkö kyseisiä huoneita ei enää ole varausjärjestelmään merkitty invahuoneiksi, koska niitä on ollut liian monta tms. Seuraavalla kerralla osasimme sitten tosiaan jo pyytää kyseistä huonetta ja hotelli jopa järjesti sen meille vaikka siinä oli jo varaus, kyseinen varaus siirrettiin vain toiseen ns normaaliin huoneeseen merinäköalalla.

  Mielestäni yleisesti mainittavaa hotellin sijainnista on, että se sijaitsee lähellä estseetöntä rantaa (Las Gaviotas), joka tunnetaan myös nimellä "Lokkiranta". Kyseisellä rannalla toimii avustuspalvelu eli siellä pääsee mereen uimaan kelluvalla rantatuolilla. Avustajat auttavat tarvittaessa siirtymisessä tuoliin sekä vetävät sitten mereen. Tuolista on helppo pulahtaa uimaan, koska tosiaan kelluu tai toki vaihtoehtoisesti voi vain kellua aalloilla. Tämä mielestäni tuo todella kivan lisän matkaan ja saa todella tuntemaan olevansa rantalomalla. Hotellista lähdettässä ranta tulee vasemmalle Torreblancan suuntaan ja on helpon kävelymatkan päässä.

  Reply
 • Palmuaseman Sanna
  17.4.2014 at 13:56

  Kiitos erittäin hyödyllisestä kommentista, tämä täytyy pitää mielessä!

  Reply

Leave a Reply