Valikko
Palmuaseman matkavinkki / pohdinta

Palmuaseman 10-vuotisjuhlavuosi käynnistyy

10 vuotta sitten, maaliskuussa 2011, vietin viikon Lanzarotella. Kuljeskelin rantakadulla, katselin vastaan pyöräileviä matkaoppaita ja mietin, kuinka kivaa olisikaan työskennellä matkailualalla. Istuin rantakahvilaan ja aloin pyöritellä mielessäni, mitä annettavaa minulla voisi matkailualalle olla. Olin matkustellut jo jonkin verran, löytänyt maailmalta monia esteettömiä paikkoja ja todennut saman kuin tosi moni muu esteettömyyttä tarvitseva: Esteettömästä matkailusta oli tosi vaikea löytää tietoa. Hotellilla päätin ottaa kuvia meidän hotellihuoneesta ja hotellin ympäristöstä. Ehkä niistä olisi joskus hyötyä jollekin. Tulin kotiin ja päätin perustaa blogin. Se sai nimekseen Palmuasema. En oikein tiennyt, mitä siitä tulisi ja ystäväni varoittelivat, ettei ihmeellisessä internetissä kannata jakaa liian henkilökohtaisia asioita. Aluksi olinkin hyvin varovainen ja Palmuasema käynnistyi melko persoonattomana. Saman vuoden syksyllä olin jo niin innostunut monista uusista ideoistani, että päätin aloittaa matkailualan opinnot.

Kymmenen vuotta myöhemmin olen kovin kiitollinen itselleni kaikista niistä pohdinnoistani ja päätöksistäni. Palmuasemasta tuli nopeasti vahva osa minua ja persoonattoman alun jälkeen siitä on kasvanut hyvin vahvasti itseni näköinen. Se ei ole ihme, sillä Palmuasema kulkee mukanani oikeastaan koko ajan ja tarkkailen maailmaa aina blogi jollain tavalla mielessäni. Yhden artikkelin kirjoittaminen vie kuvien valitsemisineen usein yhden työpäivän verran aikaa. Noin 550 artikkelin kirjoittaminen on vienyt siis lähes…. No, voitte laskea kuinka suuren osan viimeisestä kymmenestä vuodesta. Se on paljon, sillä kirjoitan Palmuasemaa kaiken muun ohessa ja vain murto-osasta jutuistani olen saanut korvauksen. Palmuaseman ympärille olen kuitenkin luonut viime vuosina työni esteettömän matkailun asiantuntijana, mikä inspiroi minua valtavasti.

Juhlavuoden uutuus: Esteetön Matka Talk Show

Juhlavuoden kunniaksi käynnistän jotain ihan uutta! Esteetön Matka Talk Show nostaa seuraavan kymmenen kuukauden ajan keskusteluun kymmenen esteettömään matkailuun liittyvää teemaa ja tuo monipuolisia vieraita keskustelemaan kanssani. Talk Showta voi seurata livenä Palmuaseman Facebook-sivulla ja YouTube -kanavalla.

Ensimmäinen Esteetön Matka Talk Show käynnistyy keskiviikkona 24.3.2021 klo 18.00. Silloin aiheena on esteetön lentomatkustaminen ja vieraakseni saapuu Antti Suopajärvi. Antti on työskennellyt pitkään Finnairilla erilaisissa tehtävissä ja ollut asiantuntijana tekemisissä liikuntarajoitteisten matkustajien asiakaspolkuun ja erityisesti koneessa tapahtuvaan toimintaan liittyen. Tällä hetkellä Antti työskentelee edelleen Finnairilla, mutta myös opiskelee Haaga-Helian Business Aviation -linjalla ja tekee opinnäytetyötään liittyen kapearunkoisten lentokoneiden vessoihin liikuntarajoitteisen matkustajan näkökulmasta. Antin opinnäytetyöhön liittyvään kyselyyn voit käydä vastaamassa täällä. Tiedän varmuudella, että luvassa on erittäin mielenkiintoinen keskustelu – tule siis mukaan! Kysymyksiä esteettömään lentomatkailuun liittyen voit käydä jättämässä anonyymisti ennakkoon tästä linkistä tai voit esittää niitä myös live-lähetyksen aikana kommenttikentässä. Seuraavan kuun teeman ja vieraan paljastan aina edellisen lähetyksen lopussa.

Jätä terveiset Palmuaseman synttärikorttiin

Vaikka blogin kirjoittaminen on välillä väsyttänyt ja turhauttanut, en koskaan ole suunnitellut lopettavani. Paras korvaus kaikesta on ollut se, kun olen kuullut jonkun saaneen Palmuasemalta tietoa, joka on rohkaissut matkustamaan. Tai, kun joku kertoo toistaneensa Palmuasemalta lukeenensa matkan sellaisenaan majoitusta ja ravintoloita myöten. Tai, kun matkailualan ammattilainen on saanut oivalluksia ja päättänyt lähteä kehittämään palvelua esteettömämmäksi. Tai, kun joku on lukenut täältä matkasta, jolla olen matkanjohtajana ja olemme viettäneet yhdessä viikon etelän auringossa. Kuulen teistä aika harvoin ja näen vain analytiikassa kävijöitä edustavia lukuja. Jätä siis jälkesi Palmuaseman 10-vuotiskorttiin ja kerro, mitä Palmuasema on merkinnyt sinulle! Onko joku juttu ollut erityisen hyödyllinen tai jäänyt mieleen, mitä vinkkejä tai kohteita olet kenties hyödyntänyt omilla matkoillasi, oletko ollut vetämälläni matkalla tai mitä tahansa muuta! Kommentit voi jättää nimellä tai anonyyminä. Ne näkyvät vain minulle, mutta koostan niistä tänne toivottavasti tarinoita täynnä olevan synttärikortin, johon nimet eivät tule näkyviin.

Palmuaseman 10-vuotisjuhlavuosi käynnistyy nyt ja jatkuu vuoden loppuun saakka. Luvassa on monenlaisia kivoja juttuja, joista kerron matkan varrella lisää. Tervetuloa juhlavuoden matkaan!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

1 Comment

  • Helena Arvio
    2.4.2021 at 19:24

    Palmuaseman inspiroimana perustin oman blogin, paljon tullu uusia matkaideoita, tietoa eri kohteista. Se on ollu opiskelijan taukopaikka ja matkakuumeen nostattaja. Karibia -kuumeen aikaan oli isoja keskittymisvaikeuksia.

    Reply

Leave a Reply