Valikko
Palmuaseman matkavinkki

Palmuaseman kameravalinnat

Kuvat ovat isossa roolissa kaikissa matkablogeissa. Omalla kohdallani koen, että kuvaaminen on yksi suurimmin kehittyneistä taidoistani Palmuaseman viisivuotisen olemassaolon aikana, vaikka edelleen tärkein painotukseni onkin teksti. Aluksi kuvia oli Palmuasemalla hyvin vähän ja välttelin kuvia, joissa itse näyn. Sittemmin ymmärsin, että esimerkiksi kuva sähköpyörätuolistani hotellihuonessa kertoo paljon enemmän huoneen mittasuhteista kuin pelkkä huoneen kuva. Päätin myös kirjoittaa tätä blogia koko persoonallani ja paljastaa kasvoni.

Moni bloggaaja valitsee kuvauskalustonsa ensisijaisesti sen mukaan mikä kamera tuottaa parhaimman laatuisia kuvia. Minulla ensimmäinen kriteeri on se, että jaksan kannatella kameraa. Hyvin heikkojen käsivoimieni takia tämä kriteeri rajaa minulta pois monta hyvää vaihtoehtoa, esimerkiksi järjestelmäkamerat. En myöskään pysty nostamaan käsiäni ilmaan, joten kuvaan usein alaperspektiivistä. Hyödynnän paljon sähköpyörätuolini hissiä halutessani vaihtaa perspektiiviä ylemmäs. Toki myös avustajani ottavat osan kuvistani, mutta haluan silti olla ensisijainen kuvaaja, kun siihen kerta pystyn. Esittelen teille seuraavaksi tämän hetkisen kuvauskalustoni, joka kiertää maailmaa kanssani.

Canon PowerShot G9 X

Sain kameran käteeni ensimmäisen kerran tammikuussa matkamessujen yhteydessä järjestetyssä Nordic Bloggers’ Experience -tapahtumassa, jossa Canonin edustaja oli esittelemässä erilaisia vaihtoehtoja. Tämä tuntui käteeni kevyimmältä ja sain sen sittemmin Canonilta testiin. Testasin kameraa kotona ja Tukholman risteilyllä, enkä enää malttanut luopua siitä. Testijakson jälkeen ostin kameran omakseni. G9 X on pienen kokonsa vuoksi hyvin kätevä kuljettaa mukana ja jaksan kannatella sitä myös yhdellä kädelläni silloin kun kyynerpääni on tuettuna käsinojalleni. Sen nappulat ovat kevyitä ja siinä on myös kosketusnäyttö. Kuvanlaatu on hyvä erilaisissa valaistusolosuhteissa. Ihanaa on myös, että automaattikuvauksella kamera tunnistaa mitä olen kuvaamassa ja vaihtaa säädöt sen mukaan. Kamera myös kertoo milloin se on suorassa. Kamerassa on hyvin paljon ominaisuuksia, joihin en ole tässä puolen vuoden aikana ehtinyt edes tutustua. Tavoitteeni on ottaa se täysin haltuun maailmanympärimatkaani mennessä.

IMG_9461

IMG_9463

Sony Action Cam Mini

Tämän kanssa kävi niin kuin edellisenkin kanssa. Halusin alkaa tehdä videoita ja pyysin Sonyltä testiin pienimmän löytämäni videokameran. Testasin, ihastuin ja ostin. Sony Action Cam Mini ei paina minunkaan mittapuulla mitattuna mitään ja se mahtuu vaikka kämmenen sisään. Silti olen tehnyt sillä paljon videoita ja ollut niihin tyytyväinen. Käytän paljon myös roisketiivistä koteloa, jonka ansiosta kameran voi ottaa mukaan mihin tahansa, myös veteen. Alkuinnostukseni videoiden tekoon on vähän laantunut, mutta MYmatkalta niitä on taas paljon luvassa. Suosittelen tätä kameraa lämpimästi myös niille, joiden kädet eivät toimi yhtään, sillä erilaisten lisäosien ansiosta kameran saa kiinni esimerkiksi pyörätuoliin tai vaikka otsapantaan. Kamerassa ei ole näyttöä, mutta kamerasta saa langattoman yhteyden rannekkeeseen, josta kuvaa voi seurata. Tämän toimivuuden kanssa on kuitenkin ollut ongelmaa, joten yleensä vain kuvaan ja isken sitten muistikortin koneeseen ja katson tuloksia. Tekemiäni videoita löytyy Palmuaseman YouTube -kanavalta.

IMG_9464

IMG_9466

iPhone SE

Tämä on elämäni laitteiden uusin tulokas. Viimeiset pari vuotta käytin iPhonen 5c:tä, joka kuitenkin kului loppuun ihan liian nopeasti. Kesäkuussa tekemäni hankinta on osoittautunut loistavaksi ja olen ollut todella tyytyväinen uuteen ystävään. Puhelimessa on myös loistava kamera ja hyvin usein otan täälläkin näkyviä kuvia kännykällä. Huolimatta loistavista kameroistani, on kännykkä usein kuitenkin helpoiten saatavilla. Hyvän akun kestävyyden (entiseen verrattuna..) aktiivinen kuvien ottaminen on myös mahdollista. Kännykälläni päivitän myös Instagramianni (@wheelsonthebeach) ja jatkuvasti enemmän myös Snapchattia (@palmuasema), johon olen aika hurahtanut… Snapchat on muuten helppo ottaa haltuun ja siellä tulee olemaan paljon materiaalia myös maailmanympärimatkaltani.

IMG_4877

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply